شنبه ۳۰ فروردين ۱۴۰۴  |  Saturday, 19 April 2025

دیباچه

کد خبر: ۷۱۹۷
تاریخ انتشار : ۱۲ : ۰۸ - ۲۶ فروردين ۱۳۹۵
عزت‌الله انتظامی با اشاره به بیش از 70 سال دوستی‌اش با محمدعلی کشاورز گفت: او از بازیگرانی است که در سینمای ایران تکرار نخواهد شد.

دیباچه:

آقای بازیگر سینمای ایران با بیان اینکه مانند «کشاورز» در سینمای ایران پیدا نمی شود اظهار کرد: افراد زیادی هستند که درس بازیگری می‌خوانند و کلاس می‌روند، اما همه مثل کشاورز هنرپیشه نمی‌شوند و ماندنی نیستند. این کار بسیار مشکل است و خود من همیشه به کسانی که در اول راه هستند توصیه کرده‌ام ابتدا یک پی‌ اس کار کنند که اصلا ببینند حال این کار را دارند یا نه.

وی ادامه داد: اولین‌بار کشاورز را در اصفهان دیدم که کار تئاتر می‌کرد. پرسیدم چرا به تهران نمی‌آیی؟ آمد در دانشکده درس خواند و موفق شد. افراد دیگری با شکل و ظاهر او آمدند، اما کسی آنها را به یاد نمی‌آورد. کار هنری به زیبایی نیست و بازیگر باید کاری کند که تماشاگر باور کند.

دیباچه-عزت الله انتظامی


انتظامی با بیان اینکه امثال کشاورز، نصیریان و مشایخی بی‌جایگزین هستند ادامه داد: جوان‌هایی وارد سینما شده‌اند که تحصیلات هم دارند. اما اصل مهم آن است که چقدر تماشاگر آن‌ها را باور می‌کند. مانند خانم معتمد آریا که وقتی بازی می‌کند انگار که زندگی می کند و برای تماشاگر بسیار باورپذیر است.

این بازیگر باسابقه سینمای ایران با اشاره به حضور محمدعلی کشاورز در سریال «پدرسالار» گفت: اکبر خواجویی، کارگردان این سریال ابتدا سراغ من آمد که به او گفتم سریال بازی نمی‌کنم. برای شخص دیگری مشورت کرد که گفتم اصلا نه و کشاورز را پیشنهاد دادم و تأکید کردم این نقش در وجود کشاورز است و این کار مال او است که نتیجه کار بسیار زیبا شد و کشاورز در این مجموعه شاهکار بود.

او همچنین یکی دیگر از ویژگی‌های کشاورز را نداشتن حسادت عنوان کرد و افزود: در این سال‌های زیادی که با هم دوست بودیم و همکاری کرده‌ایم برخلاف برخی‌ها کوچک‌ترین حسادتی در او ندیده‌ام و همیشه از موفقیت دوستانش خوشحال شده است.

آقای بازیگر همچنین درباره دوست و همکار قدیمی‌اش نوشت: «من همیشه با محمد کشاورز از قدیم‌ها رابطه نزدیکی داشتم یا من زنگ می‌زدم یا او من را گیر می‌آورد...

او هنرپیشه‌ای با تکنیک است و به خصوص با مطالعات و تحصیلات آکادمی که کرده همیشه به روز است و هنوز هم حتی خواندن کتاب‌های تازه‌ای که چاپ می‌شود را از دست نمی‌دهد.

برای محمدجانم آرزوی سلامتی و تندرستی از خداوند متعال دارم. ان شاء الله»

محمدعلی کشاورز متولد 26 فروردین 1309 در اصفهان، فارغ‌التحصیل هنرستان هنرپیشگی تهران و دانشکده هنرهای دراماتیک از سال 1339 با حضور در نمایش ویولن‌ساز فعالیت هنری‌اش را آغاز کرد و در بیش از نیم قرن حضورش در سینما، تئاتر و تلویزیون در آثاری چون «شب قوزی»، «خشت و آیینه»، «آقای هالو»، «صادق کرده»، «رگبار»، «کاروان‌ها»، «کمال‌الملک»، «مردی که موش شد»، «کفش‌های میرزا نوروز»، «مادر»، «ناصرالدین‌شاه آکتور سینما»، «دلشدگان»، «یک مرد یک خرس»، «زیر درختان زیتون»، «روز واقعه»، «غزال»، «فرزند صبح» و مجموعه‌های تلویزیونی «هزاردستان»، «سربداران»، «سلطان و شبان»و «پدرسالار» به ایفای نقش پرداخت.

ایسنا نوشت: این بازیگر یک بار برای فیلم «مادر» در جشنواره فیلم فجر کاندید دریافت سیمرغ بلورین شده است.
نام:
ایمیل:
* نظر:
مطالب برگزیده
درخشش دوباره ایران در مهمترین جایزه سینمایی جهان

معرفی برندگان اسکار ۲۰۲۵ / انیمیشن کوتاه ایرانی، ساخته حسین ملایمی و شیرین سوهانی اسکار گرفت

۰۵:۵۶  -  ۱۳ اسفند ۱۴۰۳
گفتگو دوربین دیباچه با مژده لواسانی، مجری تلویزیون

برنامه روتینی در تلویزیون ندارم و ترجیح می دهم در زمان مناسب با تعامل بهتر با مدیران شبکه ها کار کنم!

۱۲:۰۰  -  ۱۳ اسفند ۱۴۰۳
گفتگو با مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان کرمانشاه

بیش از ۲ میلیون مسافر از جاذبه‌های گردشگری کرمانشاه در نوروز بازدید کردند/استان کرمانشاه بیش از ۴ هزار اثر تاریخی شناسایی‌شده دارد

۱۲:۳۶  -  ۱۷ فروردين ۱۴۰۴
گفتگو دوربین دیباچه با شاهد احمدلو کارگردان سینما

اگر میخواستم به صرف فروش در گیشه سینماها کار کنم، " شاه نقش" را نمیساختم!

۱۰:۰۰  -  ۱۳ اسفند ۱۴۰۳
گفتگو دوربین دیباچه با صحرا اسدالهی، بازیگر فیلم فروشنده اصغر فرهادی

یکسری از فیلم‌های کوتاه ما، خیلی آرتیستی تر از فیلم‌های بلند سینمایی هستند!

۲۳:۲۳  -  ۱۲ اسفند ۱۴۰۳
عضو تیم ملی تنیس روی میز در گفتگو با «دیباچه» مطرح کرد؛

تمام هزینه‌های سفر‌های بین‌المللی را خودم تأمین کردم/باور به توانایی‌هایم من را به جلو برده است

۱۷:۰۳  -  ۰۸ اسفند ۱۴۰۳
یک آهنگساز و موسیقیدان در گفتگو با دیباچه مطرح کرد؛

پیروزی انقلاب اسلامی ایران معنای تازه‌ای به سرود بخشید/ سرود می‌تواند در خدمت خواسته‌های امروز جامعه باشد

۱۶:۳۱  -  ۰۸ اسفند ۱۴۰۳
گفتگو دیباچه با مدیرعامل موزه ملی انقلاب اسلامی و دفاع مقدس

انتقال تجربیات و معارف دفاع مقدس به نسل جوان و نوجوان در اولویت است

۱۶:۳۹  -  ۰۸ اسفند ۱۴۰۳
پوشش گسترده شبکه‌های خبری جهان از مراسم تشییع شهیدان مقاومت

آخرین وداع؛ ورود پیکر سید مقاومت به جمع مردم

۱۵:۱۵  -  ۰۵ اسفند ۱۴۰۳
گفتگو دیباچه با دبیر علمی نوزدهمین جشنواره شعر فجر

انجمن بین‌المللی شاعران فارسی زبان تاسیس خواهد شد/ شاعران زنِ امروز، حرف‌های زیادی برای گفتن دارند

۱۵:۳۷  -  ۳۰ بهمن ۱۴۰۳
مربی تیم ملی هاکی روی یخ در گفتگو با «دیباچه» مطرح کرد؛

موفقیت‌های تیم ملی هاکی در آسیا نادیده گرفته شد/ بازی‌های هاربین یک فرصت طلایی بود که از دست رفت

۱۳:۵۱  -  ۲۸ بهمن ۱۴۰۳