سه‌شنبه ۲۵ شهريور ۱۴۰۴  |  Tuesday, 16 September 2025
کد خبر: ۶۱۴۶
تاریخ انتشار : ۵۵ : ۱۰ - ۱۶ اسفند ۱۳۹۴

مائده طهماسبی: «چمدان» برای من به عنوان بازیگر چالش بسیاری داشت

بازیگر نمایش «چمدان» معتقد است این اثر نمایشی به دلیل ساختار در نظر گرفته شده برای آن توسط کارگردان دارای قابلیت های فراوانی است که هر شب بازیگر را برای اجرای نقش شگفت زده می کند.

 

دیباچه:

مائده طهماسبی که این روزها با بازی در نمایش «چمدان» میزبان علاقه مندان در تالار اصلی تئاتر شهر است با اشاره به انگیزه های حضور خود در این اثر نمایشی بیان کرد: نمایشی که از روز بیستم بهمن ماه امسال در تالار اصلی روی صحنه رفته، مجموعه ای از چند اثر نمایشی و مدیاهای مختلف است که در یک پاکت بسته بندی شده به تماشاگران ارائه می شود. همین که تماشاگر با ورود به سالن انتظار تالار اصلی با یک ویدئو اینستالیشن و با ورود به تالار در ابتدا با نمایش «چمدان» نوشته کوبو آبه، انیمیشن چمدان به کارگردانی سروش رضایی، نمایش «چمدان» نوشته و کار فرهاد آییش و نهایتا یک کلیپ موسیقایی تصویری مواجه می شود، به خودی خود اتفاق خوبی است که می تواند برای تماشاگران تئاتر تازگی داشته باشد.

دیباچه-مائده طهماسبی


وی ادامه داد: شاید برای عده‌ای که آمادگی مواجه شدن با این فضای نمایشی را ندارند، محتوای کار کمی گیج کننده باشد اما به طور حتم وقتی بدانند که با چه فضایی روبرو هستند. این نمایش برای آنها دلچسب خواهد بود. به هرحال روبه رو شدن با نمایش «چمدان» و اساسا مفهوم چمدان در یک مکان سورئال نمایشی که گویی نمایش دهنده بخشی از زندگی ما انسان ها در جریان یک اثر نمایشی با چند بسته از هنرهای مختلف است می تواند برای تئاتر امروز فرآیند متفاوتی باشد.

 

طهماسبی درباره شخصیت هایی که در این نمایش به عنوان بازیگر در آنها حضور دارد، توضیح داد: در نمایش اول که برگرفته از یکی از نمایشنامه های کوبو آبه هنرمند ژاپنی است، تمامی ماجرا در یک فضای غیر واقعی نیم ساعته اتفاق می افتد که برای من به عنوان بازیگر چالش بسیاری داشت. به صورتی که هر شب وارد صحنه  می شوم، یک قسمت جدید از این نمایشنامه را کشف می کنم . موضوعی که به شدت من را شگفت زده می کند.

 

وی درباره شخصیت «زن خیاط» نمایش چمدان به نویسندگی فرهاد آییش که در بخش دوم نمایش روی صحنه می رود، گفت: این نمایش بیست سال پیش زمانی که در آلمان زندگی می کردم روی صحنه رفت که من افتخار داشتم، در این نمایش نیز به عنوان بازیگر حضور داشته باشم. اما حضور در این نمایش به عنوان ایفاگر شخصیت «زن خیاط» در کنار بازی در شخصیت «صاحب خانه» که کاملا متفاوت با یکدیگر هستند چالش بسیار متفاوتی است که برایم تجربه ای جذاب و خوشایند بود.

 

برنا نوشت: نمایش «چمدان» به کارگردانی فرهاد آییش هر روز غیر از شنبه ها ساعت 19:30 با بازی (به ترتیب ورود صحنه) شقایق فراهانی، مائده طهماسبی، بهنام دارابی، حمیدرضا جدیدی، علیرضا زارع پرست، شبنم فرشاد جو، رامین ناصر نصیر، خسرو پسیانی، نقی سیف جمالی، حمیدرضا نعیمی، بهناز نازی، مهسا طهماسبی، عرفان برزین، فرهاد آئیش، عزالدین توفیق، کتانه افشاری نژاد، سمن طهماسبی، سیاوش اسدی در تالار اصلی تئاتر شهر روی صحنه می رود.
مطالب برگزیده
یک نویسنده ادبیات کودک و نوجوان در گفتگو با دیباچه:

شنیدن قصه، یکی از نیازهای همیشگی کودکان و نوجوانان است/ کار قصه‌گو نگهداری و نگهبانی از زبان فارسی است

۱۹:۵۶  -  ۲۸ تير ۱۴۰۴
عضو تیم ملی اسکیت در گفت‌و‌گو با «دیباچه» مطرح کرد؛

در مسیر قهرمانی هیچ‌وقت عقب ننشستم؛ در دل جنگ تمرین را رها نکردم

۱۹:۵۱  -  ۲۸ تير ۱۴۰۴
کاپیتان تیم ملی واترپلو در گفتگو با «دیباچه» مطرح کرد؛

رسیدن به صدر جهان سخت است/ با یک بازی بیشتر دومین گلزن برتر آسیا می‌شدم

۱۳:۰۴  -  ۲۴ تير ۱۴۰۴
اشکان ممبینی از کارشناسان چهره و شاخص مسائل بین‌الملل به دیباچه گفت؛

تلاش‌های نظامی برای مهار برنامه هسته‌ای ایران، نمی‌تواند اراده ملت را در مسیر پیشرفت و خودکفایی کشورمان متوقف کند

۲۲:۲۴  -  ۱۵ تير ۱۴۰۴
عضو تیم ملی کشتی آلیش بانوان در گفتگو با «دیباچه» مطرح کرد؛

دو طلای آسیا نقطه اوج کارنامه‌ام بود/ ‏طلای جهانی را هدف گرفته‌ام

۱۷:۴۹  -  ۰۸ تير ۱۴۰۴
پژوهشگر موسیقی آذربایجان و نوازنده ساز قوپوز در گفتگو با دیباچه مطرح کرد؛

عاشیق‌ها صدای تاریخ و فرهنگ مردم آذربایجان هستند/ موسیقی آذربایجان، موسیقی زنده و مردمی است

۱۳:۰۱  -  ۱۸ خرداد ۱۴۰۴
ملی پوش فوتبال زنان با «دیباچه» مطرح کرد؛

از لیگ تا تیم ملی؛ گلرهای ایران برای یک رؤیا متحد شده‌اند

۱۲:۵۴  -  ۱۸ خرداد ۱۴۰۴
عضو تیم ملی وزنه برداری در گفتگو با «دیباچه» مطرح کرد؛

قهرمانی آسیا فقط شروع مسیر من است/ تمرین با بزرگان جهان برایم ارزشمند است

۱۲:۳۳  -  ۰۴ خرداد ۱۴۰۴
قهرمان اسکواش زنان کشورمان در گفتگو با «دیباچه» مطرح کرد؛

اسکواش زنان ایران در مسیر پیشرفت حرکت می کند/ هدفم رسیدن به رنکینگ زیر ۵۰ جهان است!

۰۹:۰۰  -  ۲۸ ارديبهشت ۱۴۰۴
سرمربی تیم ملی تنیس در گفتگو با «دیباچه» مطرح کرد؛

از میزبانی تور جهانی برای محک بازیکنان ملی بهره می‌بریم/ همه بازیکنان زیر ذره‌بین هستند

۱۶:۲۳  -  ۲۲ ارديبهشت ۱۴۰۴
سرمربی تیم قهرمان لیگ کانوپولو در گفتگو با«دیباچه» مطرح کرد؛

با تجهیزات حرفه‌ای به مدال جهانی نزدیک می‌شویم/ نسل جوان انگیزه بیشتری برای قهرمانی دارند

۰۹:۰۰  -  ۱۶ ارديبهشت ۱۴۰۴