جمعه ۱۶ خرداد ۱۴۰۴  |  Friday, 06 June 2025

دیباچه

کد خبر: ۵۹۲۳
تاریخ انتشار : ۵۰ : ۰۷ - ۱۰ اسفند ۱۳۹۴
نویسنده سریال «سنگ پا» با اشاره به اینکه فیلمنامه این اثر بارها بازنویسی شده است، عنوان کرد او، محسن تنابنده و سیروس مقدم کارشان را بلد هستند و می دانند چطور از مخاطب دلبری کنند.

دیباچه:

خشایار الوند با اشاره به نویسندگی فیلمنامه «سنگ پا» به کارگردانی سیروس مقدم که برای شبکه یک آماده می شود، گفت: تاکنون ۶ قسمت از این سریال نوشته شده است و این یک کار ویژه خواهد بود که خودمان هم شبیهش را تاکنون انجام ندده ایم.

وی درباره اینکه چرا قسمت های این سریال به آرامی نوشته می شوند، بیان کرد: ما قسمت های اولیه سریال را چندین بار بازنویسی کردیم چون حساسیت ها نسبت به این سریال بالاست. ما پیش از این سریال «پایتخت» را کار کرده ایم و اگر این کار به خوبی آن نباشد با آن مقایسه می شود و حتی عده ای خواهند گفت این تیم فقط بلد است «پایتخت» بسازد بنابراین متن می طلبید که هر بار بازنویسی هایی روی آن صورت بگیرد و بهترش کنیم تا پایه کار درست چیده شود.

دیباچه-خشایار الوند


نویسنده فیلمنامه «پایتخت» درباره چگونگی نوشتن فیلمنامه «سنگ پا» تصریح کرد: من و محسن تنابنده قصه ها را با هم درمی آوریم و بعد من می نویسم و تنابنده آنها را می خواند.

الوند درباره فضای «سنگ پا» نیز توضیح داد: این کار در عین اینکه فانتزی است اما رویکردی رئال دارد. ما سعی می کنیم همان طنز اجتماعی به روز مردم پسند را که پیش از این در آثار خود داشته ایم در این سریال هم داشته باشیم اما کنار هم قرار دادن اینها با هم سختی هایی دارد.

نویسنده فیلمنامه «شب های برره» اضافه کرد: سریال «سنگ پا» از شوخی ها و موقعیت های رئال بهره گرفته است و ما در این سریال ناهنجاری ها را به تصویر می کشیم. مثلا ممکن است به سراغ سوژه ثروت اندوزی برویم و به این بپردازیم که چه کسانی یک شبه پولدار شده اند. ما به دنبال مصداق نیستیم و قرار نیست به سراغ اصناف، مشاغل، یقه سفیدها و یا رانت خواران برویم تنها موضوع را به تصویر می کشیم.

وی درباره اینکه این سریال چقدر می تواند مخاطب خود را جذب کند، بیان کرد: من، محسن تنابنده و سیروس مقدم آنقدر کار خود را بلد هستیم که اثری دربیاوریم که مورد اقبال قرار بگیرد. ما اگر اطمینان نداشتیم که این سریال می تواند موفق شود یا خیر اصلا به سراغ ساخت آن نمی آمدیم، بنابراین می دانیم چگونه باید از مخاطب خود دلبری کنیم.

مهر نوشت: نویسنده فیلمنامه های «مرد هزار چهره» و «ساخت ایران» در پایان درباره روند نوشتن فیلمنامه و تولید «سنگ پا» عنوان کرد: ما سعی می کنیم فیلمنامه را تا نوروز به قسمت های ۱۰ تا ۱۲ برسانیم، با این حال فکر نمی کنم برای کلید خوردن کار ابتدا بتوانیم فیلمنامه را تمام کنیم و اگر منتظر به پایان رسیدن فیلمنامه باشیم کار پخش در ماه مبارک رمضان نمی رسد.
نام:
ایمیل:
* نظر:
مطالب برگزیده
دبیر چهاردهمین جشنواره بین‌المللی فیلم ۱۰۰ در گفتگو با دیباچه مطرح کرد؛

برخی فیلمسازان با جشنواره فیلم ۱۰۰ فعالیت‌شان را آغاز کردند/ انتخاب بخش فلسطین آزاد به عنوان بخش ویژه جشنواره!

۱۱:۱۴  -  ۳۰ فروردين ۱۴۰۴
سعید الهی تهیه‌کننده سینما در گفتگو با دیباچه مطرح کرد؛

فیلم «میرو» بازنمایی فرهنگ ایثار و شهادت در بین قوم بلوچ است/ قومیت‌ها بخش جدایی‌ناپذیری از هویت ملی ما هستند

۱۲:۵۴  -  ۲۰ فروردين ۱۴۰۴
گفتگو دیباچه با سخنگوی سازمان بنادر و دریانوردی در طرح تسهیل سفرهای نوروزی

بیش از ۳ میلیون و ۵۰۰‌هزار مسافر در نوروز ۱۴۰۴ سفر دریایی داشتند/ مسافران از سوار شدن بر قایق‌های غیرمجاز اجتناب کنند

۱۴:۴۵  -  ۱۱ فروردين ۱۴۰۴
مدیرکل هنری بنیاد شهید و امور ایثارگران در گفتگو با دیباچه:

فیلم سینمایی«میرو»» ۱۸ فروردین در سینماهای منتخب هنر و تجربه اکران می‌شود

۰۹:۰۰  -  ۰۱ فروردين ۱۴۰۴
گفت و گو اختصاصی دیباچه با نادر سلیمانی بازیگر فیلم سینمایی « صیاد »

نسل امروز باید مفهوم «ایثار» را بشناسد/ نقش شهید سرهنگ مسعودی برای من فقط یک نقش نبود؛ تصویری زنده از پدرم بود!

۱۷:۵۶  -  ۱۵ ارديبهشت ۱۴۰۴
رئیس کارگروه ساماندهی مد و لباس کشور در گفتگو با دیباچه: سیزدهمین جشنواره بین‌المللی مد و لباس فجر در بهار سال آینده برگزار

سیزدهمین جشنواره بین‌المللی مد و لباس فجر در بهار سال آینده برگزار می‌شود/ جشنواره سیزدهم بستر مناسبی برای فعالان بخش خصوصی حوزه مد و لباس است

۰۹:۰۰  -  ۲۰ اسفند ۱۴۰۳
عضو تیم ملی بسکتبال زنان در گفتگو با «دیباچه» مطرح کرد؛

قدرت بسکتبال زنان ایران را به نمایش گذاشتیم/پاداش قهرمانی باید شامل حمایت وزارت ورزش هم شود

۱۷:۴۶  -  ۱۵ ارديبهشت ۱۴۰۴
عضو تیم ملی فوتسال بانوان در گفتگو با «دیباچه» مطرح کرد؛

فشار قهرمانی همیشه وجود دارد/ بازی‌های تدارکاتی برای ما بسیار مهم است

۰۹:۱۰  -  ۲۰ اسفند ۱۴۰۳
گفتگو دیباچه با مدیرکل دفتر مدیریت بیماری‌های غیرواگیر وزارت بهداشت

مردان به دلایل مختلفی بیشتر در معرض بیماری‌های سرطانی نسبت به خانم‌ها قرار میگیرند!

۰۹:۳۰  -  ۲۰ اسفند ۱۴۰۳
درخشش دوباره ایران در مهمترین جایزه سینمایی جهان

معرفی برندگان اسکار ۲۰۲۵ / انیمیشن کوتاه ایرانی، ساخته حسین ملایمی و شیرین سوهانی اسکار گرفت

۰۵:۵۶  -  ۱۳ اسفند ۱۴۰۳
گفتگو دوربین دیباچه با مژده لواسانی، مجری تلویزیون

برنامه روتینی در تلویزیون ندارم و ترجیح می دهم در زمان مناسب با تعامل بهتر با مدیران شبکه ها کار کنم!

۱۲:۰۰  -  ۱۳ اسفند ۱۴۰۳
گفتگو با مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان کرمانشاه

بیش از ۲ میلیون مسافر از جاذبه‌های گردشگری کرمانشاه در نوروز بازدید کردند/استان کرمانشاه بیش از ۴ هزار اثر تاریخی شناسایی‌شده دارد

۱۲:۳۶  -  ۱۷ فروردين ۱۴۰۴
گفتگو دوربین دیباچه با شاهد احمدلو کارگردان سینما

اگر میخواستم به صرف فروش در گیشه سینماها کار کنم، " شاه نقش" را نمیساختم!

۱۰:۰۰  -  ۱۳ اسفند ۱۴۰۳
گفتگو دوربین دیباچه با صحرا اسدالهی، بازیگر فیلم فروشنده اصغر فرهادی

یکسری از فیلم‌های کوتاه ما، خیلی آرتیستی تر از فیلم‌های بلند سینمایی هستند!

۲۳:۲۳  -  ۱۲ اسفند ۱۴۰۳