سه‌شنبه ۲۰ آبان ۱۴۰۴  |  Tuesday, 11 November 2025
کد خبر: ۵۴۲۷۹
تاریخ انتشار : ۴۲ : ۲۳ - ۳۰ شهريور ۱۴۰۴

ابوالفضل پورعرب: سینما نمی‌روم و کار‌های سینمایی را در خانه و از طریق کانال‌های یوتیوب می‌بینم!

به گزارش دیباچه، ابوالفضل پورعرب با بیان این‌که این روز‌ها مشغول مداوای پای خود است، درباره علت کم کاری خود در سینما گفت: من به پروژه‌های سینمایی دعوت می‌شوم، اما خودم به خاطر مداوای پایم نمی‌روم. در واقع کارگردانی می‌کنم. سینما هم نمی‌روم و کار‌های سینمایی را در خانه و از طریق کانال‌های یوتیوب و... می‌بینم.

پیشکسوت سینما و تلویزیون درباره حال این روز‌های سینمای ایران افزود: برای فرد بیماری که در خانه است، یکی از تفریح‌ها که بتواند خستگی‌اش را با آن درمان کند، سینماست. سینمایی که حرف‌های ناپسند در آنها اگرچه به طور غیر مستقیم زده می‌شود، سینمای قشنگی نیست. سینمایی که ما به نسل دیگر سپردیم، سینمایی نیست که شاهد آن هستیم. سینمای ما ادب داشت.

او درباره تعریف از سلبریتی‌ها در زمان گذشته و حال گفت: نمی‌دانم، اما دوست دارم بدانم چه کسی اینها را وارد می‌کند.

ابوالفضل پورعرب: سینما نمی‌روم و کار‌های سینمایی را در خانه و از طریق کانال‌های یوتیوب می‌بینم!

پورعرب اظهار داشت: ما اثر بد در میان آثار سینمایی نداریم. باید ببینیم چه کسی قرار است این کار‌ها را ببیند. نمی‌توانیم بگوییم که همه کار‌ها بد هستند، اما اندازه سینما با کادر تلویزیون و کار‌هایی که می‌بینیم فرق می‌کند. سینمایی که به نسل بعدی خودمان سپردیم این نبود. من سینما نمی‌روم و فیلم‌هایی که بازی می‌کنم، به صورت گزیده انتخاب می‌کنم و اکنون که پایم آسیب دیده کارگردانی می‌کنم.

او گفت: دفتر کسی هم برای بازی نمی‌روم. تنها یک دفتر سینمایی می‌روم آن هم به خاطر این است که ۳۰ سال است همدیگر را می‌شناسیم. «های کپی» را با هم کار کردیم و امیدوارم فیلمم را بسازم و آن موقع راجع به سینما با هم صحبت کنیم. باید دید مردم کدام سینما را انتخاب می‌کنند. تئاتر هم همین است. نه این که بگویم کار‌های بدی هستند. باید بگذاریم مردم قیاس کنند.

پورعرب اظهار داشت: نمی‌شود که آقایان برقصند و خانم‌ها دست بزنند. برای ما بازیگران که سال‌های زیادی در این سینما کار کردیم، این رفتار‌ها زشت است. کاری به دین و مذهب ندارم، اما برای ما به عنوان یک شخصیت یا کاراکتر چرا باید شاهد چنین حرکت‌هایی باشیم؟ آن هم در ژانر خودش خوب است ولی نه این که همه فیلم‌هایمان بشود رقص. اگر خوب بود که قدیمی‌ها در زمان خودشان رقاص‌های خوبی هم بودند. ما ادای آنها را درمی‌آوریم. لابلای اینها حرف‌هایی هم زده می‌شود که خوشایند کسی باشد. این تضاد‌ها خیلی نابخشودنی است.

ابوالفضل پورعرب: سینما نمی‌روم و کار‌های سینمایی را در خانه و از طریق کانال‌های یوتیوب می‌بینم!

او ادامه داد: آدم وقتی حرفی را می‌زند یا به آن اعتقاد دارد یا ندارد. نه این‌که صرفا برای پول کارهایمان بفروشد. در نهایت، هنرپیشه است که باید پاسخگو باشد. تهیه‌کننده که پول را برمی‌دارد. بازیگر بازی می‌کند، چون مکافات است. خیلی از بازیگران از روی ناچاری بازی می‌کنند. فکر نکنید از روی خوشحالی می‌رقصند. کسی مثل رضا عطاران که کار کمدی و موزیکال را می‌شناسد و تحصیلکرده این کار است. وقتی کارهایش تکراری می‌شود، مجبور می‌شود این نقش‌ها را بازی کند.

پورعرب گفت: بازیگر در بازی خود رقص می‌کند، اما در دل خود خیلی مشکلات دارد و سینما هم خودش ناراحت است. باید بازیگران را دریابیم. این سینما، سینمای ایده‌آل ما نیست. سینمای زمان ما، انسانیت یاد می‌داد حال به هر زبانی. باید به حال این سینما گریست که من هم دارم کار می‌کنم، اما همه چیز در این سینما قائم موشک است. امیدوارم این ماجرا خوب شود.

منبع: ایرنا
مطالب برگزیده
خیز کشتی فرنگی ایران برای کسب قهرمانی جهان

کسب دو طلای ارزشمند توسط شاگردان حسن رنگرز

۲۱:۵۷  -  ۲۸ شهريور ۱۴۰۴
دبیر شورای عالی آموزش و پرورش در گفت‌و‌گو با دیباچه مطرح کرد؛

رئیس جمهور بر چگونگی تحقق کیفیت آموزشی در کلاس درس تاکید دارد / امسال، آموزش متفاوتی خواهیم داشت

۲۰:۲۷  -  ۲۸ شهريور ۱۴۰۴
سرنوشت پدر برای پسر تکرار شد

امید جهان، خواننده محبوب بوشهری درگذشت

۱۴:۵۳  -  ۲۲ شهريور ۱۴۰۴
مدیرعامل انجمن هنر‌های نمایشی کشور در گفت‌و‌گو با دیباچه مطرح کرد؛

هنر تئاتر در ایران سابقه‌ای چند هزار ساله دارد/ رویداد‌های هنری و فرهنگی بزرگ از شهر‌های کوچک شروع می‌شوند

۱۴:۴۶  -  ۲۲ شهريور ۱۴۰۴
گفت‌و‌گو دیباچه با نویسنده کتاب «پاسیاد پسر خاک»

«پاسیاد پسر خاک»، رمان، داستان بلند و خاطرات شفاهی نیست!

۰۷:۳۰  -  ۱۱ شهريور ۱۴۰۴
رامبد جوان با "کارناوال" کاری کرد، کارستان؛

خبری از آثار طنز قوی در صدا و سیما نیست! روان مردم را جدی بگیرید!

۰۸:۰۰  -  ۰۴ شهريور ۱۴۰۴
گفت‌و‌گو دیباچه با معاون ابتدایی وزارت آموزش و پرورش

تحقق عدالت آموزشی، مهم‌ترین هدف نظام آموزشی است!

۱۶:۵۶  -  ۰۳ شهريور ۱۴۰۴
گفتگو دیباچه با مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان خراسان رضوی

مشهد مقدس آماده میزبانی از میلیون‌ها زائر در دهه پایانی ماه صفر می‌شود

۱۹:۱۷  -  ۲۸ مرداد ۱۴۰۴
رئیس سازمان اورژانس کشور در گفت‌وگو با دیباچه مطرح کرد:

حضور ۴ میلیون زائر در مراسم اربعین پیش‌بینی می‌شود/ کاهش میزان تماس‌های مردم با ۱۱۵ در جنگ تحمیلی ۱۲ روزه

۱۱:۴۹  -  ۰۸ مرداد ۱۴۰۴
یک نویسنده ادبیات کودک و نوجوان در گفتگو با دیباچه:

شنیدن قصه، یکی از نیازهای همیشگی کودکان و نوجوانان است/ کار قصه‌گو نگهداری و نگهبانی از زبان فارسی است

۱۹:۵۶  -  ۲۸ تير ۱۴۰۴
عضو تیم ملی اسکیت در گفت‌و‌گو با «دیباچه» مطرح کرد؛

در مسیر قهرمانی هیچ‌وقت عقب ننشستم؛ در دل جنگ تمرین را رها نکردم

۱۹:۵۱  -  ۲۸ تير ۱۴۰۴
کاپیتان تیم ملی واترپلو در گفتگو با «دیباچه» مطرح کرد؛

رسیدن به صدر جهان سخت است/ با یک بازی بیشتر دومین گلزن برتر آسیا می‌شدم

۱۳:۰۴  -  ۲۴ تير ۱۴۰۴
اشکان ممبینی از کارشناسان چهره و شاخص مسائل بین‌الملل به دیباچه گفت؛

تلاش‌های نظامی برای مهار برنامه هسته‌ای ایران، نمی‌تواند اراده ملت را در مسیر پیشرفت و خودکفایی کشورمان متوقف کند

۲۲:۲۴  -  ۱۵ تير ۱۴۰۴