شنبه ۱۱ مرداد ۱۴۰۴  |  Saturday, 02 August 2025
کد خبر: ۵۴۰۸۹
تاریخ انتشار : ۲۱ : ۱۷ - ۳۰ بهمن ۱۴۰۳

ایلان ماسک برگ برنده‌اش را رو کرد

ایلان ماسک از جدیدترین مدل هوش مصنوعی «Grok» رونمایی کرد، که بر اساس بنچمارک‌های موجود از بسیاری مدل‌های رقیب بهتر عمل می‌کند.

به گزارش دیباچه، شرکت هوش مصنوعی xAI متعلق به ایلان ماسک، از جدیدترین و پیشرفته‌ترین مدل «Grok ۳» با قابلیت‌های جدید در وب و iOS منتشر کرد.

این مدل که به عنوان رقیبی برای GPT-۴o و Gemini شناخته می‌شود، می‌تواند تصاویر را تحلیل کرده و به سؤالات پاسخ دهد. شرکت xAI برای آموزش «Grok ۳» از یک مرکز داده بسیار بزرگ در ممفیس استفاده کرده است - مرکز داده‌ای که حدود ۲۰۰ هزار پردازنده گرافیکی (GPU) دارد. ماسک در فرسته‌ای در شبکه اجتماعی ایکس ادعا کرد که Grok ۳ با ۱۰ برابر قدرت محاسباتی بیشتر از Grok ۲، و با مجموعه داده آموزشی گسترده‌تر، توسعه یافته است.

ایلان ماسک برگ برنده‌اش را رو کرد

به گفته ماسک این مدل جدید «دنبال کشف حقیقت» است، حتی اگر با معیار‌های سیاسی رایج مغایرت داشته باشد. «Grok ۳» شامل مدل‌های مختلفی از جمله Grok ۳ مینی برای پاسخ‌های سریع‌تر و Grok ۳ استدلالی با قابلیت بررسی دقیق‌تر است.

عرضه این مدل از دوشنبه آغاز شده است، اما هنوز همه قابلیت‌ها و مدل‌ها در دسترس نیستند و برخی در مرحله آزمایشی قرار دارند.

حالت «صوتی» این مدل نیز در آینده نزدیک در دسترس قرار خواهد گرفت.  ماسک همچنین اعلام کرده که xAI قصد دارد Grok ۲ را طی چند ماه آینده به صورت متن‌باز منتشر کند و Grok ۳ را نیز پس از بلوغ و پایداری، که احتمالاً طی چند ماه آینده خواهد بود، به صورت متن باز در خواهد آورد. شرکت xAI ادعا می‌کند که Grok ۳ استدلالی در چندین معیار، از بهترین نسخه o۳-mini، یعنی o۳-mini-high، بهتر عمل می‌کند.   

در رونمایی از این مدل جدید بنچمارک‌های مقایسه‌ای نمایش داده شد که در آن‌ها «Grok ۳» در زمینه‌های علمی، کدنویسی و ریاضی، امتیاز بالاتری از رقبایی مانند Gemini ۲ Pro، Deepseek V۳ و ChatGPT ۴۰ کسب کرده بود.

منبع: techcrunch به نقل از خبرآنلاین

مطالب برگزیده
پژوهشگر موسیقی آذربایجان و نوازنده ساز قوپوز در گفتگو با دیباچه مطرح کرد؛

عاشیق‌ها صدای تاریخ و فرهنگ مردم آذربایجان هستند/ موسیقی آذربایجان، موسیقی زنده و مردمی است

۱۳:۰۱  -  ۱۸ خرداد ۱۴۰۴
ملی پوش فوتبال زنان با «دیباچه» مطرح کرد؛

از لیگ تا تیم ملی؛ گلرهای ایران برای یک رؤیا متحد شده‌اند

۱۲:۵۴  -  ۱۸ خرداد ۱۴۰۴
عضو تیم ملی وزنه برداری در گفتگو با «دیباچه» مطرح کرد؛

قهرمانی آسیا فقط شروع مسیر من است/ تمرین با بزرگان جهان برایم ارزشمند است

۱۲:۳۳  -  ۰۴ خرداد ۱۴۰۴
قهرمان اسکواش زنان کشورمان در گفتگو با «دیباچه» مطرح کرد؛

اسکواش زنان ایران در مسیر پیشرفت حرکت می کند/ هدفم رسیدن به رنکینگ زیر ۵۰ جهان است!

۰۹:۰۰  -  ۲۸ ارديبهشت ۱۴۰۴
سرمربی تیم ملی تنیس در گفتگو با «دیباچه» مطرح کرد؛

از میزبانی تور جهانی برای محک بازیکنان ملی بهره می‌بریم/ همه بازیکنان زیر ذره‌بین هستند

۱۶:۲۳  -  ۲۲ ارديبهشت ۱۴۰۴
سرمربی تیم قهرمان لیگ کانوپولو در گفتگو با«دیباچه» مطرح کرد؛

با تجهیزات حرفه‌ای به مدال جهانی نزدیک می‌شویم/ نسل جوان انگیزه بیشتری برای قهرمانی دارند

۰۹:۰۰  -  ۱۶ ارديبهشت ۱۴۰۴
دبیر چهاردهمین جشنواره بین‌المللی فیلم ۱۰۰ در گفتگو با دیباچه مطرح کرد؛

برخی فیلمسازان با جشنواره فیلم ۱۰۰ فعالیت‌شان را آغاز کردند/ انتخاب بخش فلسطین آزاد به عنوان بخش ویژه جشنواره!

۱۱:۱۴  -  ۳۰ فروردين ۱۴۰۴
سعید الهی تهیه‌کننده سینما در گفتگو با دیباچه مطرح کرد؛

فیلم «میرو» بازنمایی فرهنگ ایثار و شهادت در بین قوم بلوچ است/ قومیت‌ها بخش جدایی‌ناپذیری از هویت ملی ما هستند

۱۲:۵۴  -  ۲۰ فروردين ۱۴۰۴
گفتگو دیباچه با سخنگوی سازمان بنادر و دریانوردی در طرح تسهیل سفرهای نوروزی

بیش از ۳ میلیون و ۵۰۰‌هزار مسافر در نوروز ۱۴۰۴ سفر دریایی داشتند/ مسافران از سوار شدن بر قایق‌های غیرمجاز اجتناب کنند

۱۴:۴۵  -  ۱۱ فروردين ۱۴۰۴
مدیرکل هنری بنیاد شهید و امور ایثارگران در گفتگو با دیباچه:

فیلم سینمایی«میرو»» ۱۸ فروردین در سینماهای منتخب هنر و تجربه اکران می‌شود

۰۹:۰۰  -  ۰۱ فروردين ۱۴۰۴
گفت و گو اختصاصی دیباچه با نادر سلیمانی بازیگر فیلم سینمایی « صیاد »

نسل امروز باید مفهوم «ایثار» را بشناسد/ نقش شهید سرهنگ مسعودی برای من فقط یک نقش نبود؛ تصویری زنده از پدرم بود!

۱۷:۵۶  -  ۱۵ ارديبهشت ۱۴۰۴