دیباچه- معصومه شمسینی غیاثوند: آیین اختتامیه نوزدهمین دوره جشنواره بینالمللی شعر فجر پنجشنبه دوم اسفند ۱۴۰۳ در شیراز و با حضور سیدعباس صالحی؛ وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار خواهد شد. فریبا یوسفی، دبیر علمی نوزدهمین جشنواره شعر فجر در گفتگو با دیباچه در رابطه با برگزاری این دوره از جشنواره شعر فجر و انتخاب داوران، گفت: برای شروع کار طبق اساسنامهای که برای جشنواره شعر فجر مدون شد، در حضور اعضای هیئت علمی بودیم که با نگاه به سلیقههای متفاوت شعری انتخاب شدند و تمام تلاش این بود از پیشکسوتان، چهرههای علمی و چهرههای جوانتر استفاده شود.

دبیر علمی نوزدهمین جشنواره شعر فجر خاطرنشانکرد: بخش کودک و نوجوان در این جشنواره مستقل شد، در چهار بخش کلاسیک، شعر نو، محاوره و پژوهش شعر داوریها به شکل تخصصی انجام و برای هر گروه سه داور انتخاب شد. این شیوه در سالهای گذشته هم حاکم بود، کتابهایی که جای بحث و گفتگو ندارند در مرحله اول داوری حذف و آثار بهتر به مراحل بالاتر میرسند و در نهایت به کتابهایی برتر به عنوان نامزد معرفی میشوند و از بین آنها انتخابهای نهایی صورت میگیرد.
یوسفی تصریحکرد: این رویداد را یک جشنواره ملی و بینالمللی میدانیم؛ بخشی به نام محافل در نظر گرفته شده که در استانهای مختلف برگزار میشود. در این محفلهای شعرخوانی شاعران پیشکسوت و جوان حضور دارند. امسال محفل شعر بانوان که در «خانه پروین» برگزار میشود، بسیار قابل توجه است و بانوان شاعر به محفل شعر بانوان که فردا برگزار میشود، دعوت هستند. این محفل با اردوی شعر تماشای بانون تلفیق شده است تا نشانهای از حضور فعال بانوان شاعر باشد زیرا شاعران زن امروز حرفهای زیادی برای گفتن دارند.
دبیر علمی نوزدهمین جشنواره شعر فجر گفت: در آینده قرار است انجمن بینالمللی شاعران فارسی زبان را تاسیس کنیم که این موضوع در افتتاحیه جشنواره در هرمزگان مطرح شد و به پررنگ شدن بخش بینالملل جشنواره کمک میکند. همچنین قرار بود سفری به یکی از کشورهای فارسی زبان داشته باشیم اما میسر نشد اما قرار است تعدادی از شاعران ما به یکی از کشورهای فارسی زبان مثل تاجیکستان سفر میکنند که در قالب جشنواره شعر فجر و برای استمرار این رویداد است.
یوسفی، با بیان اینکه فضای مجازی باعث شده نسل جدید با مطالعه ارتباط زیادی نداشته باشد، گفت: اگر قرار باشد در دوره «کلک خیال» به نقد و بررسی شعر جوانان بپردازیم، بخشی از کار را انجام دادیم و باید حلقه اتصال بین نسل جدید و ادبیاتکهن برقرار و توجه شاعران به ادبیات گذشته را تقویت کنیم تا بتوانیم آینده روشنی را رقم بزنیم. سرودن اشعار تاثیرگذار از شرایطی است که در آن قرار داریم اما در نهایت آنچه به عنوان کتاب شعر عرضه میشود در نوزدهمین جشنواره شعر فجر بررسی خواهد شد.
انتهای پیام/