دیباچه؛ دینا محمدی: امین غفاری نوازنده مطرح ویولن است. او که سال ۱۳۷۰ به دنیا آمده تحصیلات خود را در مقطع کارشناسی ارشد موسیقی در دانشگاه تهران گذرانده و از تک نوازان موفق ویولن کشور محسوب میشود.
او در سال ۲۰۲۲ موفق به کسب ۲ جایزه جهانی و مدال طلا از مسابقات معتبر موسیقی در اوزاکا ژاپن شده و جزو ۲۵ ویولنیست برتر مسابقات جهانی خاچاطوریان بوده.

غفاری "زمستان ویوالدی" را به همراه ارکستر مجلسی ایران به رهبری دکتر منوچهر صهبایی در تالار وحدت اجرا کرده و همچنین همراه با ارکستر سمفونیک تهران بارها به عنوان سولیست اجرا داشته است. این نوازنده همچنین در سال ۲۰۲۴ با ارکستر سمفونیک مارینسکی روسیه از بهترین ارکسترهای جهان سولو نواخته است و در ۲ سال اخیر ارکستر پرواز در اپرای موسی شبان پرواز همای رهبری کرده و بارها آثار کلاسیک را همراه با ارکستر روی صحنه برده است.
با او گفتگویی انجام دادیم که در ادامه میخوانید :
امین غفاری، رهبر ارکستر به دیباچه گفت: کنسرت ارکستر "فیلارمونیک آوای خلیج فارس" با اجرای قطعاتی از کلاسیک در تاریخ ۲۰ و ۲۱ دی ماه برگزار شد و در این ارکستر انواع ژانرها و سبکهای موسیقیایی از جمله پاپ، پاپ کلاسیک، نواخته شد.
او با اشاره به آلبومهای مختلف که سولو آن را خود نواخته و رهبری آن را خود بر عهده داشته، بیان کرد:تجربه همکاری با سولیستها و خوانندههای خوب کشور، گرشا رضایی در آلبوم " یک روز" و همین تیم در کنسرت پرواز همای از دیگر فعالیتهای بنده در عرصه موسیقیایی است.
غفاری که یکی از ۲۵ نوازنده برگزیده مسابقات جهانی سال ۲۰۱۵ «خاچاطوریان» در ارمنستان بود گفت: قطعاتی که در این کنسرت انتخاب و تنظیم شده اند، عمدتا قطعات مهمی برگفته از آثار ویوالدی، ادوارد گریک، باخ و موتزارت است. مسیری که در کنار آن تلاش کردیم از دیگر قطعات تنظیم شده برای ویولن و ارکستر با هنرمندی مهدی پناهی بهرهمند شویم. ضمن اینکه احمدرضا شربتی نیز قطعه «لیبرتانگو» اثر ماندگار آستورپیاتزولا نیز برای این کنسرت تنظیم کرده است.
خصوصیت این ارکستر حضور نوازندگان جوان هست که اکثرا از خروجیهای مجموعه موسیقی بنده هستند که از آنها میتوانم به دریا روحی نوازنده توانمند اشاره کنم که امسال در جشنواره جوان نیز خوش درخشید.

غفاری پیرامون این سوال که چرا اقبال عمومی جامعه نسبت به موسیقی بی کلام کمرنگتر شده، گفت: اگر تبلیغات خوبی صورت بگیرد کیفیت این کارها نیز بالا میرود و به تبع آن اقبال عمومی کنسرتهای بی کلام نیز، سطحی صعودی به خود خواهند گرفت و ما این دو سانس را که چندین روز به صورت سولد اوت اجرا کردیم با مخاطبان بسیاری مواجه شدیم و از این بابت خوشحال هستم که نحوه اجرا به گونهای بود که حتی مخاطبان با موسیقی بی کلام و کلاسیک نیز ارتباط برقرار کرده و از آن لذت بردند.
او که پیشتر نیز در عرصه بین المللی با ارکستر مجلسی "سوک" در سالن ماسکراد در فستیوال کروملو و همینطور ارکستر "کالینینگراد" روسیه به عنوان" تکنواز" اجراهای خود را روی صحنه برده، تصریح کرد: بنده در اسفند ماه سال جاری با همین ارکستر، در تالار وحدت کنسرت خواهیم داشت و با اقبال عمومی زیادی روبرو خواهیم بود، چرا که به شخصه شاهد پیگیری مدام مخاطبان از فروش بلیط این کنسرت هستند و همین موضوع باعث افتخار ماست که بتوانیم مخاطبین خیلی خوبی داشته باشیم.
او در ارتباط با این سوال که، ورود سازهای ملی به فضای ارکستر و موسیقایی کشور، چقدر توانسته مثمر ثمر واقع گردد، خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه در این کنسرت، ما سازهای ملی نداریم، مختصر به این موضوع خواهم پرداخت و آن اینکه به هر حال سازهای ملی جزو سازهای یک رنگ و بو و هویت و فرهنگ و موسیقی کشور ایران محسوب میشوند و هر چقدر که نسبت به آنها توجه بیشتر گردد در ارکسترها به فراخور رپرتوار موسیقی از آن استفاده و توجه گردد به همان مقدار موفق خواهیم بود، این رنک از موسیقی را مخاطبین معرفی و در بین مردم فرهنگ سازی کنیم.
انتهای پیام/