علی دارابی، قائم مقام وزیر میراث فرهنگی در گفتگوی اختصاصی با دیباچه با بیان اینکه قصد داریم زنگ میراث فرهنگی را در مدارس سراسر کشور عملی بکنیم،عنوان داشت: این عمل به معنای این است که دانش آموزان در سراسر کشور در همه مقاطع تحصیلی از ابتدایی تا دبیرستان با معلمان و مربیان خود از موزهها، آثار و بناهای تاریخی در نزدیکترین محل زندگی خود بازدید بکنند.

دارابی ادامه داد: ما در دنیا ۹۱ هزار موزه داریم و در ایران ۸۰۰ موزه وجود دارد، افزون بر این در کشور ۲۰ هزار بنا و اثر تاریخی داریم.
قائم مقام وزیر میراث فرهنگی با بیان این مطلب که ۴۱ هزار اثر ثبت شده ملی داریم،اظهار کرد: بعضی از این آثار منقول و برخی غیر منقول است،برخی از این موزهها شخصی است که آنها هم یک فرصتی برای بازدید مردم است.
وی در ادامه به نزدیک بودن نوروز و بحث نوروزگاه ها اشاره داشت و گفت: ما از الان ستاد نوروزی را برای آمادگی تشکیل دادیم، مقصد اصلی گردشگران داخلی و خارجی در ایام نوروز اماکن تاریخی و بناها و موزههای ما هست.
دارابی در پاسخ به دیباچه در خصوص نقش نوآوری و تکنولوژی در حفظ میراث فرهنگی گفت: امروزه یکی از اساسیترین مسائلی که ما داریم این است که باید با مخاطبان جوان نسل جوانمان صحبت بکنیم، موضوع میراث فرهنگی به هویت ما، به اصل ریشه و اساس ما،تاریخ و تمدن ما برمیگردد پس در این زمینه باید سواد میراثی جامعه را بالا ببریم.
وی افزود: بدیهی است که در عصر هوش مصنوعی و متاورس زندگی میکنیم،امروز عصر ابر رسانههای نوینی است که در کنار رسانههای سنتی قرار دارد و همه این ها یک هم افزایی ایجاد می کند که ما بتوانیم از این ظرفیت استفاده کنیم.
قائم مقام وزیر میراث فرهنگی ادامه داد: ما برای اینکه داشتههای تاریخ خود را معرفی کنیم نیاز به یک نهضت بزرگ معرفی و آموزش داریم، بنابراین بحث استفاده از فناوری های نوین یکی از کارهای مهمی است که ما در میراث فرهنگی به دنبال آن هستیم.
گفتگو از : نسرین هاشمی