سه‌شنبه ۲۷ خرداد ۱۴۰۴  |  Tuesday, 17 June 2025

دیباچه

کد خبر: ۵۴۰۱۰
تاریخ انتشار : ۲۰ : ۰۹ - ۱۳ دی ۱۴۰۳
گفتگو دیباچه با مدیر کل دفتر سیاست گذاری و برنامه‌ریزی امور پژوهشی وزارت علوم

به گزارش دیباچه، صمد نژاد ابراهیمی، مدیر کل دفتر سیاست گذاری و برنامه‌ریزی امور پژوهشی وزارت علوم در گفتگو با دیباچه در خصوص اقدامات وزارت علوم برای حمایت از پژوهش‌های بنیادی و کاربردی،اظهار کرد: به صورت کلی، از وظایف و سیاست‌های وزارت علوم، حمایت از حوزه‌های مختلف علوم چه بنیادی و چه کاربردی و فناوری است.
وی با بیان اینکه در حوزه‌های بنیادی کارهای سیاست گذاری خوبی انجام شده است،عنوان داشت: یک سری مشوق هایی در خصوص پایان‌نامه‌ها و طرح‌های مختلف علوم بنیادی انجام شده است، در بحث علوم بنیادی، یکی از مسائلی که باید از پایه سیاست گذاری شود این است که بحث فناوری در کشور خیلی برجسته شده و ممکن است باعث مغفول ماندن علوم پایه شود.

گر تحقیقات علوم پایه به درستی انجام نشود، در نهایت ما در TRL‌های بعدی مشکل داریم

نژاد ابراهیمی ادامه داد: اگر تحقیقات علوم پایه به درستی انجام نشود، در نهایت ما در TRL های بعدی مشکل داریم،معمولا علوم بنیادی TRL های یک تا سه هست؛ مثلا شما یک نردبان را فرض بکنید اگر شما پله‌های دوم سوم نداشته باشید نمی‌توانید در پله‌های بالا رفته و به مقصد برسید.
وی افزود: به همین خاطر ما سیاست‌های تشویقی مختلفی را در همکاری با بنیاد علم ایران در خصوص تعریف طرح‌ها داریم، صندوق عطف در حوزه‌های علوم بنیادی در پسا دکتراها برنامه‌های خوبی را توانسته اجرا بکند و همچنین مشوق‌های لازم را در نظر بگیرد.
این مسئول تصریح کرد: همه این فعالیت ها در نهایت منجر به تولید مقاله می‌شود، شاید سوالی که پیش بیاید این باشد که تولید مهارت به چه کار کشور ما می آید؟ بحث این است که در حوزه علم و فناوری نباید فقط یک بخش را بگیریم و بخش دیگر را فراموش کنیم، مثل این است که ما باشگاه بدنسازی برویم و فقط روی بازوها کار کرده و پاها را فراموش کنیم که این در نهایت باعث افتادگی فرد خواهد شد.
وی متذکر شد: به همین خاطر ما در وزارت علوم ،همه این حوزه‌ها را یکجا می‌بینیم، یعنی بحث چاپ مقاله بسیار برای ما اهمیت دارد، چون اگر چاپ مقاله در تحقیقات پایه ما نباشد، در نهایت فناوری درستی نخواهیم داشت و آن وقت همه علم ما وارداتی می شود.
نژاد ابراهیمی با بیان اینکه به صورت کلی در ۱.۸ از علم دنیا را مشارکت در تولید داشتیم و از ۹۸ درصد در حال استفاده هستیم،گفت: در یک استخر جهانی ما باید هم مشارکت داشته باشیم، هم از آنها استفاده بکنیم،کسی که نتواند مقاله ارائه بدهد،مطمئن باشید فناوری خوبی هم نخواهد داشت.
وی در خصوص برنامه‌های وزارت علوم برای تقویت همکاری‌های بین‌المللی در زمینه پژوهش گفت: بحث همکاری بین‌المللی بسیار برای ما با اهمیت است و در حال حاضر حدود ۳۸ درصد مواد تولیدات علمی ما با مشارکت بین‌المللی صورت می‌گیرد،بحث مراودات علمی و تبادل‌های دانشجویی برای ما بسیار جدی است.

گفتگو از : نسرین هاشمی

برچسب ها: وزارت علوم
نام:
ایمیل:
* نظر:
مطالب برگزیده
قهرمان اسکواش زنان کشورمان در گفتگو با «دیباچه» مطرح کرد؛

اسکواش زنان ایران در مسیر پیشرفت حرکت می کند/ هدفم رسیدن به رنکینگ زیر ۵۰ جهان است!

۰۹:۰۰  -  ۲۸ ارديبهشت ۱۴۰۴
سرمربی تیم ملی تنیس در گفتگو با «دیباچه» مطرح کرد؛

از میزبانی تور جهانی برای محک بازیکنان ملی بهره می‌بریم/ همه بازیکنان زیر ذره‌بین هستند

۱۶:۲۳  -  ۲۲ ارديبهشت ۱۴۰۴
سرمربی تیم قهرمان لیگ کانوپولو در گفتگو با«دیباچه» مطرح کرد؛

با تجهیزات حرفه‌ای به مدال جهانی نزدیک می‌شویم/ نسل جوان انگیزه بیشتری برای قهرمانی دارند

۰۹:۰۰  -  ۱۶ ارديبهشت ۱۴۰۴
دبیر چهاردهمین جشنواره بین‌المللی فیلم ۱۰۰ در گفتگو با دیباچه مطرح کرد؛

برخی فیلمسازان با جشنواره فیلم ۱۰۰ فعالیت‌شان را آغاز کردند/ انتخاب بخش فلسطین آزاد به عنوان بخش ویژه جشنواره!

۱۱:۱۴  -  ۳۰ فروردين ۱۴۰۴
سعید الهی تهیه‌کننده سینما در گفتگو با دیباچه مطرح کرد؛

فیلم «میرو» بازنمایی فرهنگ ایثار و شهادت در بین قوم بلوچ است/ قومیت‌ها بخش جدایی‌ناپذیری از هویت ملی ما هستند

۱۲:۵۴  -  ۲۰ فروردين ۱۴۰۴
گفتگو دیباچه با سخنگوی سازمان بنادر و دریانوردی در طرح تسهیل سفرهای نوروزی

بیش از ۳ میلیون و ۵۰۰‌هزار مسافر در نوروز ۱۴۰۴ سفر دریایی داشتند/ مسافران از سوار شدن بر قایق‌های غیرمجاز اجتناب کنند

۱۴:۴۵  -  ۱۱ فروردين ۱۴۰۴
مدیرکل هنری بنیاد شهید و امور ایثارگران در گفتگو با دیباچه:

فیلم سینمایی«میرو»» ۱۸ فروردین در سینماهای منتخب هنر و تجربه اکران می‌شود

۰۹:۰۰  -  ۰۱ فروردين ۱۴۰۴
گفت و گو اختصاصی دیباچه با نادر سلیمانی بازیگر فیلم سینمایی « صیاد »

نسل امروز باید مفهوم «ایثار» را بشناسد/ نقش شهید سرهنگ مسعودی برای من فقط یک نقش نبود؛ تصویری زنده از پدرم بود!

۱۷:۵۶  -  ۱۵ ارديبهشت ۱۴۰۴
رئیس کارگروه ساماندهی مد و لباس کشور در گفتگو با دیباچه: سیزدهمین جشنواره بین‌المللی مد و لباس فجر در بهار سال آینده برگزار

سیزدهمین جشنواره بین‌المللی مد و لباس فجر در بهار سال آینده برگزار می‌شود/ جشنواره سیزدهم بستر مناسبی برای فعالان بخش خصوصی حوزه مد و لباس است

۰۹:۰۰  -  ۲۰ اسفند ۱۴۰۳
عضو تیم ملی بسکتبال زنان در گفتگو با «دیباچه» مطرح کرد؛

قدرت بسکتبال زنان ایران را به نمایش گذاشتیم/پاداش قهرمانی باید شامل حمایت وزارت ورزش هم شود

۱۷:۴۶  -  ۱۵ ارديبهشت ۱۴۰۴
عضو تیم ملی فوتسال بانوان در گفتگو با «دیباچه» مطرح کرد؛

فشار قهرمانی همیشه وجود دارد/ بازی‌های تدارکاتی برای ما بسیار مهم است

۰۹:۱۰  -  ۲۰ اسفند ۱۴۰۳
گفتگو دیباچه با مدیرکل دفتر مدیریت بیماری‌های غیرواگیر وزارت بهداشت

مردان به دلایل مختلفی بیشتر در معرض بیماری‌های سرطانی نسبت به خانم‌ها قرار میگیرند!

۰۹:۳۰  -  ۲۰ اسفند ۱۴۰۳
درخشش دوباره ایران در مهمترین جایزه سینمایی جهان

معرفی برندگان اسکار ۲۰۲۵ / انیمیشن کوتاه ایرانی، ساخته حسین ملایمی و شیرین سوهانی اسکار گرفت

۰۵:۵۶  -  ۱۳ اسفند ۱۴۰۳
گفتگو دوربین دیباچه با مژده لواسانی، مجری تلویزیون

برنامه روتینی در تلویزیون ندارم و ترجیح می دهم در زمان مناسب با تعامل بهتر با مدیران شبکه ها کار کنم!

۱۲:۰۰  -  ۱۳ اسفند ۱۴۰۳
گفتگو با مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان کرمانشاه

بیش از ۲ میلیون مسافر از جاذبه‌های گردشگری کرمانشاه در نوروز بازدید کردند/استان کرمانشاه بیش از ۴ هزار اثر تاریخی شناسایی‌شده دارد

۱۲:۳۶  -  ۱۷ فروردين ۱۴۰۴
گفتگو دوربین دیباچه با شاهد احمدلو کارگردان سینما

اگر میخواستم به صرف فروش در گیشه سینماها کار کنم، " شاه نقش" را نمیساختم!

۱۰:۰۰  -  ۱۳ اسفند ۱۴۰۳