جمعه ۲۵ مهر ۱۴۰۴  |  Friday, 17 October 2025
کد خبر: ۵۳۹۵۳
تاریخ انتشار : ۰۰ : ۰۹ - ۰۸ آذر ۱۴۰۳
دبیر سیزدهمین رویداد صاحبدلان در گفتگو با دیباچه مطرح کرد؛

تئاتر دینی نباید محدود به تاریخ یا رویداد‌های مذهبی باشد

به گزارش دیباچه، سیزدهمین رویداد بین‌المللی تئاتر صاحبدلان از ۸ تا ۱۱ دی ماه به میزبانی رشت، برگزار می‌شود. محمود فرهنگ، دبیر سیزدهمین رویداد صاحبدلان در گفتگو با خبرنگار دیباچه با اشاره به تفاوت رویداد صاحبدلان با سایر رویدادها، اظهارداشت: هدف ما برگزاری مسابقه‌ نیست و برای تولید آثار نمایشی در سراسر ایران تلاش می‌کنیم. اگر در بخش آموزش هنرمندان استانی سرمایه‌گذاری کنیم شاهد آثار بهتری خواهیم بود، آثار بی‌کیفیت نباید بعنوان الگو در جشنواره‌ها باشند، لذا این موضوع نیاز به هدف‌گذاری و ریل‌گذاری جدید دارد.

سیزدهم رویداد غیر مسابقه‌ای صاحبدلان برگزار می‌شود/ قرآن کریم می‌تواند دستمایه ساخت تئاتر دینی قرار گیرد

وی تصریح‌کرد: تلاش رویداد صاحبدلان این است تا ۴۵۰ گروه نمایشی که هر سال علاقمند هستند تا در شهرهای خود تئاتر صحنه‌ای و خیابانی داشته باشند، آثار پس از انتخاب در شهر خودشان اجرا برود، ما برای تولید آثار و نه جشنواره تلاش می‌کنیم. دو سال است که بخش ملل به جشنواره افزوده شد، زیرا از کشورهای مسلمان غفلت کرده بودیم و بیشتر از کشورهای اروپایی آثار داشتیم هرچند با رشد تئاتر در اروپا آشنا شدیم اما این بخش در جشنواره تئاتر فجر هم بود از همین رو به دنبال این هستیم تا با آثار دینی آشنا شویم.

محمود فرهنگ، با اشاره به انتخاب ۷ اثر در بخش بین‌الملل رویداد امسال صاحبدلان گفت:  تلاش‌ می‌کنیم با اولویت‌های مفاهیم و مضامین قرآنی و دفاع مقدس، شخصیت‌های اثر گذار در طول تاریخ و دوران معاصر علاقمندانی در کشور داشته باشند و آثار به اجرا برسند. امسال با توجه به جنایت‌های رژیم صهیونیستی، بخش ویژه غزه مورد توجه قرار گرفته است.

وی با بیان این که در رویداد صاحبدلان نمایشگاهی با ۱۱۴ تصویر از ۱۱۴ سوره قرآن کریم برگزار می‌شود، افزود: تلاش کردیم تمام رویدادها و جشنواره‌های مذهبی آثارشان به رویداد صاحبدلان وارد شوند. امسال از جشنواره رضوی، ایثار، دبیرخانه امور مساجد، سوگواره‌ای در تبریز آثاری ارائه شد و آثار برگزیده برای اجراهای عمومی انتخاب شدند تا در شهرهای خود اجرای آثار نمایشی را داشته باشند.

" فرهنگ " افزود: در هر استان، نمایش‌های سنتی و آیینی با جهان‌بینی متفاوت و رویکردهای دینی، فرهنگی، اجتماعی داریم که دارای درام، قصه و موسیقی هستند، اما فراموش شده‌اند. حفظ ریشه‌های فرهنگی، آثار نمایشی را زنده نگه می‌دارد. این فرهنگ باید در نمایش خیابانی احیا شود. امسال بیشتر از ظرفیتی که داریم در بخش خیابانی آثار را انتخاب کردیم تا در هفته برگزاری رویداد  اجرا داشته باشند.

دبیر سیزدهمین رویداد صاحبدلان با بیان اینکه وقتی از تئاتر دینی صحبت می‌شود، در دنیا هم این آثار وجود دارد و از ساختار و اصول معینی برخوردار است، گفت: بر خلاف بسیاری از نظرات که می‌گویند تئاتر دینی فقط به تاریخ نگاه دارد و رویدادهایی مثل عاشورا و تاسوعا را مورد توجه قرار می‌دهد، این نگاه درست نیست، می‌توان آثاری را درباره موضوعات مختلف ساخت و درعین‌حال کاری دینی ساخته‌ شود. هزاران موضوع و مفهوم در قرآن کریم وجود دارد که می‌تواند دستمایه ساخت تئاتر دینی قرار گیرد.

گفتگو از : معصومی شمسینی غیاثوند

مطالب برگزیده
گفت‌و‌گو دیباچه با نویسنده کتاب «پاسیاد پسر خاک»

«پاسیاد پسر خاک»، رمان، داستان بلند و خاطرات شفاهی نیست!

۰۷:۳۰  -  ۱۱ شهريور ۱۴۰۴
رامبد جوان با "کارناوال" کاری کرد، کارستان؛

خبری از آثار طنز قوی در صدا و سیما نیست! روان مردم را جدی بگیرید!

۰۸:۰۰  -  ۰۴ شهريور ۱۴۰۴
گفت‌و‌گو دیباچه با معاون ابتدایی وزارت آموزش و پرورش

تحقق عدالت آموزشی، مهم‌ترین هدف نظام آموزشی است!

۱۶:۵۶  -  ۰۳ شهريور ۱۴۰۴
گفتگو دیباچه با مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان خراسان رضوی

مشهد مقدس آماده میزبانی از میلیون‌ها زائر در دهه پایانی ماه صفر می‌شود

۱۹:۱۷  -  ۲۸ مرداد ۱۴۰۴
رئیس سازمان اورژانس کشور در گفت‌وگو با دیباچه مطرح کرد:

حضور ۴ میلیون زائر در مراسم اربعین پیش‌بینی می‌شود/ کاهش میزان تماس‌های مردم با ۱۱۵ در جنگ تحمیلی ۱۲ روزه

۱۱:۴۹  -  ۰۸ مرداد ۱۴۰۴
یک نویسنده ادبیات کودک و نوجوان در گفتگو با دیباچه:

شنیدن قصه، یکی از نیازهای همیشگی کودکان و نوجوانان است/ کار قصه‌گو نگهداری و نگهبانی از زبان فارسی است

۱۹:۵۶  -  ۲۸ تير ۱۴۰۴
عضو تیم ملی اسکیت در گفت‌و‌گو با «دیباچه» مطرح کرد؛

در مسیر قهرمانی هیچ‌وقت عقب ننشستم؛ در دل جنگ تمرین را رها نکردم

۱۹:۵۱  -  ۲۸ تير ۱۴۰۴
کاپیتان تیم ملی واترپلو در گفتگو با «دیباچه» مطرح کرد؛

رسیدن به صدر جهان سخت است/ با یک بازی بیشتر دومین گلزن برتر آسیا می‌شدم

۱۳:۰۴  -  ۲۴ تير ۱۴۰۴
اشکان ممبینی از کارشناسان چهره و شاخص مسائل بین‌الملل به دیباچه گفت؛

تلاش‌های نظامی برای مهار برنامه هسته‌ای ایران، نمی‌تواند اراده ملت را در مسیر پیشرفت و خودکفایی کشورمان متوقف کند

۲۲:۲۴  -  ۱۵ تير ۱۴۰۴
عضو تیم ملی کشتی آلیش بانوان در گفتگو با «دیباچه» مطرح کرد؛

دو طلای آسیا نقطه اوج کارنامه‌ام بود/ ‏طلای جهانی را هدف گرفته‌ام

۱۷:۴۹  -  ۰۸ تير ۱۴۰۴