ستاره اسکندری بازیگر سینما، تئاتر و تلویزیون با بیان اینکه نادیده گرفتن حوزه فرهنگ و هنر، ترویج خشونت را در جامعه به دنبال خواهد داشت، به خبرنگار دیباچه گفت: هنوز بر روی صحنه، نمایشهایی هستند که از اندیشه و روح نقش آفرینان آن برمیآیند که همین موضوع سبب میشود این نمایشها بتوانند هنوز تاثیرات خود را بر روی بشر ایجاد کنند.
ستاره اسکندری در راستای خلأهایی که در عرصه فرهنگ جریان دارند، گفت: خلأ در عرصه فرهنگی جریان دارد که بی برنامگی یکی از موارد آن است. در واقع هیچ سیاستی در عرصه فرهنگ و هنر وجود ندارد و به گونهای که تمام حوزههای این عرصه از جمله هنر تئاتر و سینما و... به سمت ابتذال گرایش دارند و همه ارزش گذاریهای فرهنگی جایگاه خود را از دست داده اند، در صورتی که دوستان و متولیان عرصه فرهنگ و هنر متوجه این اوضاع اسفناک نیستند؛ در واقع وقتی ملتی از تفکر و اندیشه خالی شود نتیجهای جز این ندارد که جامعه به سمت ابتذال خشونت کشیده شود.
وی افزود: من بارها به عنوان فعال عرصه فرهنگ و هنر تاکید داشته ام که نادیده گرفتن این حوزه ترویج خشونت را به دنبال دارد، اتفاقی که در هنرهای نمایشی و نقاشی نیز رخ داده که این امر ماجرایی بسیار تاسف بار است.
بهترین بازیگر زن از جشنوارهٔ تئاتر فجر برای بازی در نمایشهای سعادتلرزان مردمان تیرهروز (۱۳۷۹) و همهوایی (۱۳۹۳)، پیرامون این که چه شاخصههایی نیاز است تا جان دوبارهای به رگهای عرصه تئاتر تزریق شود، بیان کرد: بسیاری از نمایشها که هم اکنون روی صحنه هستند آن طور نیست که افول پیدا کرده باشند. هم اکنون فضای متفاوتی جریان یافته به طوری که حتی هوش مصنوعی به جای ما حرف بزند، آواز بخواند، برقصد، فیلم بازی کند، فیلم بسازد و فیلم بنویسد، تئاتر بنویسد به هر حال این گریز ناپذیر است، ما به سمت تکنیکال شدن محض پیش میرویم، پس طبیعی است یک هنر فیزیکی مثل تئاتر در واقع در شرایطهای مختلف، فضای متفاوتی داشته باشد.
من چنین امری را قبول ندارم که تئاتر در این مملکت افول یافته، چون هنوز تئاتر از اندیشه و روح برمیآید و این امر هنوز بر بشر تاثیر گذار است و در همه جای دنیا، انواع پرفورمنس، رقصها، تئاتر ها، موسیقیهای درست، پر انرژی بودند.
گفتگو از : دینا محمدی
انتهای پیام/