چهارشنبه ۰۹ آبان ۱۴۰۳  |  Wednesday, 30 October 2024

دیباچه

کد خبر: ۵۳۶۸۸
تاریخ انتشار : ۲۳ : ۲۳ - ۰۱ مرداد ۱۴۰۳

فرحروز فاتحی، رئیس جشنواره فیلم کوثر و رئیس بنیاد آیه‌های ایثار و تلاش، در گفتگو با دیباچه با بیان اینکه هنر سینما یکی از ابزارهایی است که می‌تواند ما را به اهداف‌مان در حوزه فرهنگ برساند، گفت: بعد از پیروزی انقلاب اسلامی ایران حضور پررنگ زنان را در بخش‌های مختلف ازجمله بخش‌های علمی و فرهنگی شاهد هستیم، اما همچنان کمبودی در بخش‌های مختلف احساس می‌شود.

حضور پررنگ زنان را بعد از انقلاب در بخش‌های علمی و فرهنگی شاهد هستیم/ بعد از ۱۵ سال دوباره جشنواره فیلم کوثر راه‌اندازی کرده‌ایم

وی افزود: بعد از ۱۵ سال دوباره جشنواره فیلم کوثر را راه‌اندازی کرده ایم تا فقدان نقش زنان را در دفاع مقدس، در ایثارگری و حتی در انقلاب اسلامی آن‌ها را به تصویر بکشیم. بعد از انقلاب بیشتر فیلم‌های ما در دوران دفاع مقدس به حضور رزمندگان و شهدا در جبهه‌ها اختصاص داشت و به حضور زنان در پشت جبهه‌ها می‌پرداخت، اما بعد از آن در سینما کمتر به موضوع زنان پرداخته شد، در حالی که باید بیشتر به نقش زنان پرداخته می‌شد.

رئیس بنیاد آیه‌های ایثار و تلاش تصریح کرد: به منظور پاسداشت جایگاه زنانِ ایثارگر، جشنواره کوثر را در بنیاد آیه‌های ایثار و تلاش راه‌‌اندازی کردیم. ما باید تلاش می‌کردیم تا نقش تاثیرگذار زنان در دفاع از ارزش‌های انقلاب اسلامی را به نمایش دربیاوریم.

فاتحی افزود: نقشی که زنان ما در دفاع مقدس داشتند بسیار تاثیرگذار بوده است‌؛ رهبر معظم انقلاب بر این نقش بسیار تاکید دارند و آن را به عنوان الگوی سوم نقش زنان معرفی کردند، نقشی که نه شرقی و نه غربی است، چرا که شکل شرقی‌اش نقشی حاشیه‌ای و شکل غربی‌اش هم نگاهی جنسی به زن و الگویی در خدمت سرمایه‌داری دارد.

رئیس جشنواره فیلم کوثر تاکید کرد: نقش زنان تمدن‌ساز است. ما وظیفه داریم به این بخش توجه ویژه داشته باشیم، در جهان هر کاری را بخواهند تاثیرگذار نشان دهند، ابتدا فیلم آن را می‌سازند لذا ما باید به سینما توجه کافی داشته باشیم.

فاتحی گفت: تبیین مولفه‌های فرهنگ ایثار، شهادت و مقاومت زنان درتاریخ انقلاب اسلامی، الگوسازی از زنان فرهیخته ایثارگر، تشویق و ترغیب هنرمندان ایران اسلامی به فعالیت موثردر زمینه ترویج این مولفه‌ها در مسیر فرهنگ ایرانی و اسلامی از جمله اهداف این جشنواره است. اهدافی اصیل و بنیادین که با رویکردی تبیینی سیاست‌گذاری شده و با توجه به اهمیت هر یک از این موارد، می‌توان این جشنواره را یکی ازمهم‌ترین رویدادهای سینمایی کشور در شش‌ماهه نخست سال به حساب آورد.

گفتگو از : معصومه شمسینی غیاثوند

انتهای پیام/

نام:
ایمیل:
* نظر:
مطالب برگزیده
گفتگو اختصاصی دیباچه با " پژمان بازغی " و آرزویی که همچنان در ۵۰ سالگی به دنبالش است

تلویزیون هنوز بزرگترین و قوی‌ترین پلتفرم نمایشی کشور است/ سعی داریم از تبدیل شدن کودکان فعال در سینما به کودکان کار جلوگیری کنیم!

۱۷:۰۶  -  ۰۸ آبان ۱۴۰۳
کارگردان فیلم سینمایی «گلوگاه شیطان» در گفتگو با دیباچه مطرح کرد:

سینمای دفاع مقدس یک سینمای الگو و تاریخ‌ساز است/ در حوزه سینمای دفاع مقدس، کم کاری کرده‌ایم

۱۳:۰۱  -  ۰۵ آبان ۱۴۰۳
گفتگو دیباچه با مدیرکل آموزش و پرورش شهرستان‌های استان تهران

وقتی مدیریتی را در حوزه آموزش و پرورش به فرد می‌سپاریم، آن مدیر باید بداند که تکالیف و رسالت‌های او چیست!

۲۰:۵۶  -  ۲۹ مهر ۱۴۰۳
رئیس هیات مدیره انجمن فیلمسازان انیمیشن ایران در گفتگو با دیباچه:

انیمشین ایران نسبت به گذشته در وضعیت و جایگاه مطلوبی قرار دارد/ خطوط قرمز در حوزه کودک و نوجوان در همه جای دنیا شبیه به هم است!

۰۹:۰۰  -  ۲۹ مهر ۱۴۰۳
مجیدکریمی، کارگردان فیلم سینمایی " نفرین آرتا" و مستندساز در گفتگو با دیباچه مطرح کرد؛

بزودی تاریخ هنر در دنیا با معرفی تمدن آرتا یا تمدن جیرفت، تغییر خواهد کرد/ ضرغامی، با اینکه اهل رسانه بود، هیچگونه کمک مالی به "نفرین آرتا" نکرد!

۱۶:۲۲  -  ۳۰ مهر ۱۴۰۳
رکورددار پرش با نیزه بانوان در گفت وگو با «دیباچه» مطرح کرد؛

دختران دونده ایران همیشه روی سکو هستند/ نیاز دارم تجهیزاتم را به روز کنم!

۱۸:۱۴  -  ۲۵ مهر ۱۴۰۳
گفتگو دیباچه با محسن زارعی، رییس مرکز ارزشیابی و تضمین کیفیت آموزش و پرورش

پاسخ به چند پرسش خبرنگار دیباچه درباره کیفیت نظام آموزش و پرورش

۰۹:۰۳  -  ۲۴ مهر ۱۴۰۳
گفتگو دیباچه با زکیه سیف، بازیگر نقش خاتون در نمایش " مبارک و خاتون پرده نشین"

از قصه‌ی یک زن مستجاب الدعوه تا گریزی به الهی نامه‌ی عطار!

۰۹:۰۲  -  ۲۴ مهر ۱۴۰۳
آخرین اخبار