پنجشنبه ۰۱ آذر ۱۴۰۳  |  Thursday, 21 November 2024

دیباچه

کد خبر: ۵۳۶۶۳
تاریخ انتشار : ۲۵ : ۲۰ - ۱۶ تير ۱۴۰۳

به گزارش دیباچه، انتخابات باشکوه ریاست جمهوری ایران پس از لحظات نفس گیر و رقابت نزدیکی که بین سعید جلیلی و مسعود پزشکیان دیدیم، با رای قاطع ملت به مسعود پزشکیان به عنوان رئیس جمهور منتخب نهم کشورمان، پرونده ی  چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری ایران نیز با درخشش مردم کشورمان در پای صندوق های رای بسته شد. 

با اعلام پایان شمارش تعرفه‌ها در تمامی شعب اخذ رأی در داخل و خارج کشور، مسعود پزشکیان با کسب اکثریت آرا، به‌عنوان رئیس‌جمهوری اسلامی ایران برگزیده شد.

از لحظات نفس گیر انتخابات ایران تا آشنایی با رئیس جمهور نهم

محسن اسلامی در جمع خبرنگاران حاضر در ستاد انتخابات کشور اظهار کرد: مجموع آرای ماخوذه (مجموع برگهای رأی صحیح و باطله مأخوذه) داخل و خارج ایران ۳۰ میلیون و ۵۳۰ هزار و ۱۵۷ رأی است که آرای کاندیداها به شرح زیر است:

مسعود پزشکیان حائز ۱۶ میلیون و ۳۸۴ هزار و ۴۰۳ رای

سعید جلیلی حائز ۱۳ میلیون و ۵۳۸ هزار و ۱۷۹ رای

سخنگوی ستاد انتخابات کشور یادآور شد: بر این اساس آقای مسعود پزشکیان به عنوان منتخب چهاردهمین دوره انتخابات ریاست‌جمهوری محسوب می‌شود.

وی افزود: در رابطه با میزان مشارکت باید به اطلاع رسانده شود که مبتنی بر تعداد تعرفه مصرف‌شده توسط رأی دهندگان که برابر با ۳۰ میلیون و ۵۷۳ هزار و ۹۳۱ رأی است، درصد مشارکت ۴۹.۸ است.

آشنایی با رئیس جمهور نهم ایران 

مسعود پزشکیان متولد ۷ مهر ماه ۱۳۳۳ در مهاباد است که سابقه نمایندگی در ادوار هشتم، نهم، دهم (نایب رئیس)، یازدهم و دوازهم مجلس شورای اسلامی از حوزه انتخابیه تبریز، آذرشهر و اسکو را در کارنامه سوابق خود دارد. او همچنیندر دولت به عنوان وزیر وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در دولت هشتم (اصلاحات) و ریاست بیمارستان قلب شهید مدنی تبریز را در کارنامه سوابق خود دارد. پزشکیان دارای مدرک دکترای حرفه‌ای پزشکی و تخصص جراحی عمومی از دانشگاه علوم پزشکی تبریز و همچنین فوق تخصص جراحی قلب از دانشگاه علوم پزشکی ایران است.

از لحظات نفس گیر انتخابات ایران تا آشنایی با رئیس جمهور نهم

وی پیشتر دو مرتبه برای نامزدی انتخابات ریاست جمهوری در دوره‌های یازدهم (سال ۱۳۹۲) و سیزدهم (سال ۱۴۰۰) نام نویسی کرده بود که در سال ۱۳۹۲ پیش از اعلام اسامی افراد احراز صلاحیت شده، به نفع آیت الله اکبر هاشمی رفسنجانی دیگر داوطلب نامزدی این انتخابات از ادامه حضور در رقابت‌های انتخاباتی انصراف داد و در سال ۱۴۰۰ نیز از سوی شورای نگهبان احراز صلاحیت نشد؛ او برای سومین مرتبه ۱۲ خرداد ۱۴۰۳ برای نامزدی انتخابات چهاردهمین دوره ریاست جمهوری اعلام داوطلبی کرد که در نهایت در تاریخ ۲۰ خرداد ۱۴۰۲ نام او از سوی وزارت کشور به عنوان یکی از ۶ نامزد احراز صلاحیت شده توسط شورای نگهبان برای انتخابات چهاردهمین دوره ریاست جمهوری معرفی شد.

پزشکیان در جریان رقابت های انتخاباتی، با شعار «برای ایران» خود را  «صدای بی‌صدایان» معرفی و تلاش برای تحقق «حق» و «عدالت» و همچنین «وحدت و انسجام» در جامعه و اجرای احکام «برنامه هفتم پیشرفت» و «سیاست های ابلاغی رهبری» را مهمترین وعده اش عنوان کرد؛ او همچنین در یکی از سخنرانی های تبلیغاتی خود اعلام کرد که «قول می‌دهم تا زمانی که زنده‌ام از حقوق مردم ایران، قومیت‌ها، جنسیت‌ها، انسان‌ها و همه با قدرت دفاع خواهم کرد. من نه وابسته پولم و نه وابسته پست و قدرت و فقط به مردم ایران وابسته‌ام و تا جان در بدن دارم در خدمت مردم خواهم بود». ارتباطات مناسب و سازنده با دنیا برای رفع یا کاهش تحریم‌ها، افزایش سرمایه‌ گذاری خارجی برای تحقق رشد اقتصادی و اجرای قوانین به جای ایجاد قوانین جدید، از محورهای مطرح شده ای است که در اولویت برنامه‌های اقتصادی پزشکیان قرار دارد.

حل مشکلات روابط خارجی، بهبود روابط با کشورها، عادی‌سازی روابط اقتصادی و تجاری با جهان از طریق رفع تحریم‌ها، ارتقای جایگاه و امنیت و اقتدار ایران در جهان، متوقف کردن موج مهاجرت، فراهم کردن زمینه بازگشت ایرانیان خارج از کشور به وطن، و احیای صنعت گردشگری، ارتقای سطح فناوری افزایش تبادلات علمی با جهان از برنامه های مطرح شده از سوی پزشکیان در حوزه سیاست خارجی است.

پزشکیان اضافه کرد: مردم آمده‌ام تا در ایران ایجاد کنیم و این اختلافات، درگیری‌ها و دعواها را حل کنیم و اجازه ندهیم فقط یک صدا بلند باشد، صدا مال همه است و این حرفی را که می‌زنم در همین مناظرات دیدید چهار نفر یک طرف و بنده هم یک‌طرف؛ و یکی از آقایان می‌گفت نمی‌گذارم رئیس جمهور شوید و بنده در جواب گفتم این مردم هستند که تصمیم خواهند گرفت که چه کسی  رئیس دولت شود.

تنظیم و توزیع عادلانه بودجه عمومی کشور با اولویت حمایت از اقشار کم برخوردار، حکمرانی مطلوب در صندوق‌های بازنشستگی با تاکید بر نظام شایسته سالاری، رفع بحران‌ها و کاهش ناترازی صندوق‌های بازنشستگی، توزیع عادلانه یارانه‌ها متناسب با اطلاعات واقعی و تدوین سیاست های هدایت تدریجی توزیع یارانه ها، افزایش سهم کمک دولت در تامین هزینه های درمانی و استعدادیابی، آموزش و توانمندسازی به‌منظور اشتغال زایی و کاهش آسیب‌های اجتماعی نیز از سیاست‌ها و برنامه‌های راهبردی رئیس جمهور منتخب در حوزه رفاه و تامین اجتماعی است.

پزشکیان در مرحله نخست انتخابات که در تاریخ ۸ تیر ۱۴۰۳ برگزار شد، در رقابت با سعید جلیلی، مصطفی پورمحمدی و محمدباقر قالیباف با کسب ۱۰ میلیون و ۴۱۵ هزار و۹۹۱ رای به عنوان نفر اول به مرحله دوم انتخابات راه یافت. سعید جلیلی نیز با کسب ۹ میلیون و ۴۷۳ هزار و ۲۹۸رای به عنوان نفر دوم به مرحله دوم انتخابات راه یافت. در مرحله دوم انتخابات که روز گذشته برگزار شد، پزشکیان توانست با کسب ۱۶ میلیون و ۳۸۴ هزار و ۴۰۳ رای در مقابل ۱۳ میلیون و ۵۳۸ هزار و ۱۷۹ رای جلیلی به پیروزی دست یابد و به عنوان نهمین رئیس جمهوری اسلامی ایران انتخاب شد.

اولین حضور رسمی پزشکیان بعنوان رئیس جمهور منتخب  در حرم امام خمینی(ره)

مسعود پزشکیان رئیس جمهور منتخب، عصر شنبه ۱۶ تیر ۱۴۰۳ در مراسمی که با عنوان آیین تقدیر از حضور مردم در حرم امام خمینی (ره) برگزار شد، با بیان اینکه «من از همه مردم با تمام وجود تشکر می‌کنم»، عنوان کرد: مردم واقعاً لطف کردند که حضور پیدا کردند و شور و شوق آفریدند و ما را نیز شرمنده خود کردند و من واقعاً شرمنده مردم هستم.

وی تاکید کرد: من در این انتخابات وعده دروغ ندادم، حرفی نزدم که فردا نتوانم به آن عمل کنم و بعد مشخص شود که دروغ بوده است؛ سال‌هاست که پس از انقلاب می‌آییم پشت تریبون می‌ایستیم و وعده می‌دهیم اما پشت سرمان به آنها عمل نمی‌کنیم؛ این بزرگ‌ترین اشکالی است که ما مسئولان با مردم داریم.

از لحظات نفس گیر انتخابات ایران تا آشنایی با رئیس جمهور نهم

رئیس جمهور منتخب گفت: من در این روندی که پیش آمد و انتخاباتی که به طور آرامی برگزار شد و نهایتاً رأی‌ها توانست درست خوانده شود اول باید از مقام معظم رهبری تشکر کنم که قطعاً اگر ایشان نبود من تصور نمی‌کنم به این راحتی اسم ما از صندوق در می‌آمد.

پزشکیان با اشاره به در پیش بودن ماه محرم تاکید کرد: یکی از علل اصلی واقعه عاشورا این بود که عده‌ای وعده دادند امام حسین(ع) بروند و وقتی ایشان رفتند همه به او پشت کردند و به حرف و امضای خود پایبند نماندند و به وعده خود عمل نکردند و امام حسین و ۷۲ تن از شهدا را تنها گذاشتند و این موجب خلق واقعه عاشورا شد که این خون ۱۴۰۰ سال است که این خون همچنان جریان دارد.


پزشکیان در ادامه خطاب به مردم عنوان کرد: ملت آگاه و عزیز ایران پیروزیتان مبارک باد کار را تمام کردید و گامی بلند در مرحله دوم انتخابات برداشتید؛ فرصتی برای ایران آفریدید و امید و نشاط را به فضای نارضایتی و آزردگی و دل‌مردگی جامعه بازگرداندید از همه شما سپاسگزارم؛ در خلق این امید و رای معنادار و تخول و اصلاح همه شمایی که به راه و رویکرد من یا نامزد رقیب رای دادید یا در این انتخابات نیامدید برای من رأی دهید. آزمون بزرگتری پیش روی ایران است آزمون عبور ایران از تنگناها چالش‌ها و بحران‌های پیش رو و آزمون کاستن از نگرانی‌های متعدد و متفاوت مردم برای داشتن یک زندگی بهتر.


وی تصریح کرد: قدردان وسعت نظر و گره گشای مقام معظم رهبری هستم که در این انتخابات عرصه را برای مشارکت و رقابت و سلامت و نقش آفرینی بیشتر شهروندان و جریان سیاسی گشودند؛ در این عرصه همه اقشار و مذاهب بودند که همه جا را میدان گفت‌وگو و نقد بازاندیشی برای ایران کردند و حاصل همه این تلاش‌ها، رسیدن به فصل نو برای خدمت به مردم ایران شد؛ فصلی که بدنه علمی کارشناسی و تخصصی کشور نیز به زبان آمد و نشان داد که وضعیت خطیر است ولی می‌توان با تفاهم و اجماع و امید بسیاری از تهدیدات پیش رو را دور کرد و فرصت‌های تازه‌ای را برای پاسخگویی به مطالبات مردم ایجاد کرد.

امروز سرآغاز آن فصل فصلی نو است فصلی ماندن مردم در صحنه و فصل التزام حکومت به بازگشت به مطالبات مردم و فصل عمل کردن من به تعهداتم است و من به دستور خداوند متعهدم؛ من رای مردم را طوقی سنگین بر گردن خود می‌دانم و تعهد می‌دهم که همچنان گوش شنوایی برای سخنان مردم و صدای بی صدایان و طرد شدگان باشم. کار دولت منتخب در این شرایط خطیر دشوار است مگر اینکه باز لطف خداوند و لطف حضور مردم چاره ساز شود و از این فصل به دنبال پیشبرد گفت‌وگو، همگرایی وفاق ملی خواهم بود. سخن امام خمینی(ره) را راهنمای عمل خود می‌دانم که ما همه با هم باشیم مملکت از خودمان است و همه بچه ایران هستیم. من تلاش می‌کنم که با تفاهم و همکاری با همه ارکان حاکمیت اعم از مجلس و قوه قضاییه تنش را از مقام سیاست دور کنم و امیدوارم نیز مجلس محترم با همکاری با رای اکثریت مردم خود را برای همکاری رای عبور کشور از بحران‌ها آماده کند.

از لحظات نفس گیر انتخابات ایران تا آشنایی با رئیس جمهور نهم

وی با تاکید بر اینکه رقابت به پایان رسید و زمان رفاقت برای ایران فرا رسیده است، گفت: من اینجا در مرقد امام (ره) با امام شهیدان پیمان می‌بندم که راه امام و شهیدان را همچنان ادامه دهند و نگذارم که مسیر را از راه شهیدان و راه صالحان و درستکاران منحرف شود. ما خاک پای همه ایرانیان و نوکر هستیم و آمده‌ایم تا خدمتگزار همه مردم باشیم.

انتهای پیام/

منبع: ایسنا
نام:
ایمیل:
* نظر:
مطالب برگزیده
گفتگو دیباچه با رییس سازمان ملی پرورش استعدادهای درخشان

شرکت ۷۰ طرح از ۱۹ استان در نمایشگاه جشنواره خوارزمی/منتخبین جشنواره، بدون کنکور وارد دانشگاه می‌شوند!

۰۹:۰۰  -  ۲۷ آبان ۱۴۰۳
گفتگو اختصاصی دیباچه با غلامعلی حداد عادل، رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی

ما با کلاس‌های آزاد در دنیا ارتباط داریم/ سعی داریم با وزارت علوم همکاری داشته باشیم، اما این همکاری تاکنون رضایت بخش نبوده است!

۲۰:۴۲  -  ۲۹ آبان ۱۴۰۳
مجید اسماعیلی، نوازنده پیشکسوت ویولنسل در گفتگو با دیباچه مطرح کرد؛

ارکسترهایی که در کشورمان برگزار می‌شوند، هم ردیف ارکستر های کشور های دیگر هستند!

۱۴:۱۵  -  ۲۶ آبان ۱۴۰۳
مدیر کل اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی هرمزگان در گفتگو با دیباچه خبر داد؛

نمایش گرگوربافی و تراش صدف‌های دریایی در نمایشگاه ملی صنایع دستی/ بندرلنگه به‌عنوان شهر ملی گلابتون، شناخته شده است

۱۳:۰۲  -  ۲۶ آبان ۱۴۰۳
گفتگو اختصاصی دیباچه با استاد فرهاد فخرالدینی، بنیان گذار ارکستر ملی ایران

عرصه موسیقی نیازمند حمایت دولت است و نباید به آن آسیب بزنند! / تِم سازی نمی‌تواند یک اثر موسیقایی را فاخر کند!

۲۰:۲۴  -  ۲۷ آبان ۱۴۰۳
گفتگوی دیباچه با مهدی وثوقی راد، بازیگر پیشکسوت عرصه تئاتر و تلویزیون

برخی از نمایش‌های روی صحنه، اصالت و پختگی لازم را ندارند/ آخرین خبرها از پروژه جدید نیما جاویدی!

۱۳:۲۱  -  ۲۶ آبان ۱۴۰۳
" گالری آرت پرشیا " میزبان هنرمند معاصر کشورمان شد؛

شگفتی نمایشگاه انفرادی آثار استاد "جلیل خلیلی" و هنری که باید دیده شود!

۲۰:۰۴  -  ۲۲ آبان ۱۴۰۳
پربازدیدها
آخرین اخبار