يکشنبه ۱۶ شهريور ۱۴۰۴  |  Sunday, 07 September 2025
کد خبر: ۵۳۴۵۳
تاریخ انتشار : ۴۷ : ۱۳ - ۰۳ بهمن ۱۴۰۲
 جبار آذین منتقد سینما در گفت وگو با«دیباچه مطرح کرد

خطر انحصار گرایی جشنواره فیلم فجر را تهدید می کند / بسیاری از هنرمندان پشت در سینما مانده اند!

جبار آذین منتقد سینما در خصوص برگزاری جشنواره چهل و دوم فیلم فجر به خبرنگار دیباچه گفت : با توجه به اینکه افراد جدیدی مسئولیت مدیریت سینمای کشور را برعهده گرفته اند و در حد بضاعت و اندیشه های خود حرکت هایی را انجام می دهند، اما به دلیل اینکه شعار مسئولان سینمایی تغییر ریل سینمای کشور است، این ادعا بنظرم در حد شعار باقی مانده و باعث کند شدن روند پیشرفت سینمای کشور شده است. به هر حال این شعار نیازمند تخصص و دانش و نیروی انسانی کارآمد است.مدیران جدید سینما به دنبال این هستند سینمای لیبرال را به سینمای مقاومت تبدیل کنند.این موضوع نیز باعث شده بسیاری از دستاوردهای سینما در سال های گذشته مغفول باقی بماند و بسیاری از شعارهایی که درباره تغییر ریل سینما داده می شود در عمل محقق نشود.

خطر انحصار گرایی جشنواره فیلم فجر را تهدید می کند / بسیاری از هنرمندان پشت در سینما مانده اند!

وی ادامه داد:حرکتی که امروز در زمینه تولید فیلم در کشور صورت گرفته کند است.سینمای ایران با توجه به ظرفیت های انسانی و محتوایی که  دارد باید با سرعت بیشتر و دقیق تری در مسیر رشد و توسعه قرار داشته باشد.ما هنوز سینمای ملی به آن شکل در کشور نداریم و آنچه وجود دارد سینمای دولتی است. این وضعیت درباره جشنواره فیلم فجر نیز وجود دارد و جشنواره بین المللی فیلم فجر نیز تقریبا دولتی است.به همین دلیل معتقدم جشنواره فیلم فجر امسال بار خود را روی نهادها و ارگان های دولتی انداخته و به دنبال این است که از این طریق به اهداف خود دست پیدا کند.در چنین شرایطی است که امسال بیشتر از سال های گذشته سازمان ها و نهادهای دولتی در تولید فیلم ها نقش آفرینی کرده اند.به عنوان مثال سازمان سینمایی فارابی در حدود18 فیلم و حوزه هنری در حدود10 فیلم تولید کرده که بخش زیادی از آنها در جشنواره حضور دارند.این وضعیت نشان می دهد که  حضور نهادها و سازمان های دولتی در سینما از بخش خصوصی پررنگ تر است.

این منتقد سینما تصریح کرد: آنچه باعث نگرانی برای آینده سینمای کشور بوده،  جهت گیری است که  تولید فیلم در کشور در پیش گرفته است. اگر قرار است بیشتر فیلم های تولید شده ی سینمای ایران در مسیر انحصارگرایی حرکت کند و فقط عده ای محدودی بتوانند فیلم بسازند، بقیه هنرمندان کشور چه باید کنند؟ واقعیت این است که بسیاری از هنرمندان کشور به دلایل مختلف در سال های اخیر پشت در سینما مانده اند.بدون تردید اگر این افراد نیز می توانستند فیلم بسازند ما با جشنواره غنی تر و پربارتری مواجه بودیم.با توجه به اینکه اسامی فیلم های بخش های سودای سیمرغ و نگاه نو مشخص شده است، به نظر می رسد فیلم های موسوم به ارزشی امسال در جشنواره جلوه گری بیشتری خواهند داشت.به همین دلیل من معتقدم خطری که در شرایط کنونی سینمای کشور را تهدید می کند انحصارگری است که می تواند پیامدهای منفی برای سینمای کشور در آینده به وجود بیاورد.

انتهای پیام/

گفتگو از : احسان انصاری 

مطالب برگزیده
عضو تیم ملی اسکیت در گفت‌و‌گو با «دیباچه» مطرح کرد؛

در مسیر قهرمانی هیچ‌وقت عقب ننشستم؛ در دل جنگ تمرین را رها نکردم

۱۹:۵۱  -  ۲۸ تير ۱۴۰۴
کاپیتان تیم ملی واترپلو در گفتگو با «دیباچه» مطرح کرد؛

رسیدن به صدر جهان سخت است/ با یک بازی بیشتر دومین گلزن برتر آسیا می‌شدم

۱۳:۰۴  -  ۲۴ تير ۱۴۰۴
اشکان ممبینی از کارشناسان چهره و شاخص مسائل بین‌الملل به دیباچه گفت؛

تلاش‌های نظامی برای مهار برنامه هسته‌ای ایران، نمی‌تواند اراده ملت را در مسیر پیشرفت و خودکفایی کشورمان متوقف کند

۲۲:۲۴  -  ۱۵ تير ۱۴۰۴
عضو تیم ملی کشتی آلیش بانوان در گفتگو با «دیباچه» مطرح کرد؛

دو طلای آسیا نقطه اوج کارنامه‌ام بود/ ‏طلای جهانی را هدف گرفته‌ام

۱۷:۴۹  -  ۰۸ تير ۱۴۰۴
پژوهشگر موسیقی آذربایجان و نوازنده ساز قوپوز در گفتگو با دیباچه مطرح کرد؛

عاشیق‌ها صدای تاریخ و فرهنگ مردم آذربایجان هستند/ موسیقی آذربایجان، موسیقی زنده و مردمی است

۱۳:۰۱  -  ۱۸ خرداد ۱۴۰۴
ملی پوش فوتبال زنان با «دیباچه» مطرح کرد؛

از لیگ تا تیم ملی؛ گلرهای ایران برای یک رؤیا متحد شده‌اند

۱۲:۵۴  -  ۱۸ خرداد ۱۴۰۴
عضو تیم ملی وزنه برداری در گفتگو با «دیباچه» مطرح کرد؛

قهرمانی آسیا فقط شروع مسیر من است/ تمرین با بزرگان جهان برایم ارزشمند است

۱۲:۳۳  -  ۰۴ خرداد ۱۴۰۴
قهرمان اسکواش زنان کشورمان در گفتگو با «دیباچه» مطرح کرد؛

اسکواش زنان ایران در مسیر پیشرفت حرکت می کند/ هدفم رسیدن به رنکینگ زیر ۵۰ جهان است!

۰۹:۰۰  -  ۲۸ ارديبهشت ۱۴۰۴
سرمربی تیم ملی تنیس در گفتگو با «دیباچه» مطرح کرد؛

از میزبانی تور جهانی برای محک بازیکنان ملی بهره می‌بریم/ همه بازیکنان زیر ذره‌بین هستند

۱۶:۲۳  -  ۲۲ ارديبهشت ۱۴۰۴
سرمربی تیم قهرمان لیگ کانوپولو در گفتگو با«دیباچه» مطرح کرد؛

با تجهیزات حرفه‌ای به مدال جهانی نزدیک می‌شویم/ نسل جوان انگیزه بیشتری برای قهرمانی دارند

۰۹:۰۰  -  ۱۶ ارديبهشت ۱۴۰۴
دبیر چهاردهمین جشنواره بین‌المللی فیلم ۱۰۰ در گفتگو با دیباچه مطرح کرد؛

برخی فیلمسازان با جشنواره فیلم ۱۰۰ فعالیت‌شان را آغاز کردند/ انتخاب بخش فلسطین آزاد به عنوان بخش ویژه جشنواره!

۱۱:۱۴  -  ۳۰ فروردين ۱۴۰۴