سه‌شنبه ۱۳ خرداد ۱۴۰۴  |  Tuesday, 03 June 2025

دیباچه

کد خبر: ۵۳۲۲۰
تاریخ انتشار : ۱۴ : ۱۶ - ۲۹ مهر ۱۴۰۲

گروه ورزش دیباچه_ مجتبی بیگلری: کشور ما همواره از قانون‌های یک‌شبه و به اصطلاح (من در آوردی) ضربه خورده و می‌خورد. از قانون عجیب فدراسیون فوتبال و سازمان لیگ در ورزش تا قانون شروع کار ساعت ۶ صبح که همگی نشان از بی‌مطالعه بودن قوانین ما دارد.

در آخرین نمونه، سازمان نظام وظیفه نیرو‌های مسلح، قانونی را ابلاغ کرد که دیگر ورزشکاران ملی و غیر ملی نمی‌توانند از قوانین یک‌شبه استفاده کرده و خدمت مقدس سربازی خود را به تعویق بندازند. این قانون با تمام حاشیه‌هایی که داشته و دارد، اما ظاهرا در نوع خود چند نکته مثبت دارد.

نکته اول این که این قانون از سال دیگر باید اجرایی شود و مدتی را برای مدیران ورزش جهت یافتن راه حل جایگزین یا نفرات جایگزین در نظر گرفته است.

اگر ملی‌پوشان و مدال آوران معاف شوند، امنیت ما متزلزل نمی‌شود/ این قانون‌ها به ورزش ما آسیب می‌زند

نکته دوم این که این قانون سوء‌استفاده از قانون را منع می‌کند. همان‌گونه که در ماجرای «سیاوش یزدانی و محمدحسین مرادمند» از استقلال، به دلیل فشار‌های برخی مسئولین این تیم و این دو بازیکن سطح ملی ضربه خوردند. اما در مقابل «میلاد سرلک» از پرسپولیس، با قوانینی که اصلا مشخص نشد از کجا و چگونه و حتی توسط چه کسانی اعمال شد معافیت موقت گرفت.

در همین رابطه، اما «حمید درخشان»، با انتقاد از این موضوع و اشاره به نامه اخیر سازمان نظام وظیفه به سازمان لیگ فوتبال برای عدم امکان معافیت‌های خاص غیر از تحصیل، اظهار داشت: ما سال‌ها درگیر موضوع نظام وظیفه بودیم. به خصوص بچه‌هایی که به سن (تیم) امید می‌رسیدند، مشمول خدمت سربازی می‌شدند و با مشکلاتی مثل خروج از کشور رو‌به‌رو می‌شدند. برخی‌ها البته توانایی داشتند که از طریق روابط خود از کشور خارج شوند. اما برخی چنین روابطی را نداشتند و با مشکل مواجه شده و به آینده ورزشی آن‌ها لطمه وارد می‌شد. این موارد جزئی از مشکلاتی بودند که سال‌ها به فوتبال و ورزش ما صدمه می‌زدند. البته که این موضاعات هنوز هم گریبان‌گیر ورزش ما است.

او به خبرنگار دیباچه گفت: بار‌ها این موضوع مطرح شد که بازیکنان عضو تیم ملی، شامل یک‌سری تسهیلات شوند. چرا که همه نمی‌توانند عضو و شایسته تیم ملی باشند. این تعداد اندک را می‌توان استثنا قائل شد. کسب مدال طلا برای هر کشوری افتخار است. این افراد که تعداد آن‌ها به ۵۰۰ نفر هم نمی‌رسد اگر از خدمت مقدس سربازی معاف شوند چه اتفاقی خواهد افتاد؟

سرمربی اسبق پرسپولیس در رابطه با بازیکنان مشمول تیم پرسپولیس از جمله «میلاد سرلک» و امکان تاثیر منفی در کسب نتایج مورد نیاز برای قهرمانی گفت: اگر این فصل بازیکنان را بگیرند، حتما این تیم با رفتن بازیکنان خود به مشکل خواهد خورد. وقتی از ترکیب اصلی تیم بازیکنانی را خارج می‌کنید، حتما این تیم در راه کسب نتیجه با مشکل مواجه خواهد شد. با این حالت‌ها چگونه انتظار کسب عنوان از تیم را داریم؟ چگونه انتظار داریم تیم در جام باشگاه‌های آسیا مقام کسب کند. پس چنین مسائلی به هیچ عنوان شدنی نیست.

اوتاکید کرد: سوال این‌جا است، معافیت یا حضور در محل خدمت آن چند نفر در این نظام بزرگ سربازی، چه اتفاقی را رقم خواهد زد؟ بود و نبود آن‌ها امنیت را متزلزل می‌کند؟

درخشان در مورد این که چه راه حلی برای این موضوع دارد، تصریح کرد: تنها راه حل این است که وزارت ورزش باید از طریق ارسال لایحه به مجلس شورای اسلامی، این موضوع را وارد قانون کند. تا اگر شخصی یا تیمی صاحب رتبه و مدال شد و یا در تیم ملی و همچنین جام معتبر باشگاه‌ها صاحب عنوان شد، شامل تخفیفی از جمله معافیت از خدمت سربازی شود. این گونه ورزش کشور متضرر نخواهد شد.

این پیشکسوت تیم فوتبال پرسپولیس در پایان گفت: ما سال‌ها است که پیگیر این موضوع هستیم و دغدغه آن را برای ورزش‌کاران داریم. ان شاءالله با قانون مناسب و اجرای مناسب‌تر دغدغه این عزیزان نیز برطرف شود.

نام:
ایمیل:
* نظر:
مطالب برگزیده
دبیر چهاردهمین جشنواره بین‌المللی فیلم ۱۰۰ در گفتگو با دیباچه مطرح کرد؛

برخی فیلمسازان با جشنواره فیلم ۱۰۰ فعالیت‌شان را آغاز کردند/ انتخاب بخش فلسطین آزاد به عنوان بخش ویژه جشنواره!

۱۱:۱۴  -  ۳۰ فروردين ۱۴۰۴
سعید الهی تهیه‌کننده سینما در گفتگو با دیباچه مطرح کرد؛

فیلم «میرو» بازنمایی فرهنگ ایثار و شهادت در بین قوم بلوچ است/ قومیت‌ها بخش جدایی‌ناپذیری از هویت ملی ما هستند

۱۲:۵۴  -  ۲۰ فروردين ۱۴۰۴
گفتگو دیباچه با سخنگوی سازمان بنادر و دریانوردی در طرح تسهیل سفرهای نوروزی

بیش از ۳ میلیون و ۵۰۰‌هزار مسافر در نوروز ۱۴۰۴ سفر دریایی داشتند/ مسافران از سوار شدن بر قایق‌های غیرمجاز اجتناب کنند

۱۴:۴۵  -  ۱۱ فروردين ۱۴۰۴
مدیرکل هنری بنیاد شهید و امور ایثارگران در گفتگو با دیباچه:

فیلم سینمایی«میرو»» ۱۸ فروردین در سینماهای منتخب هنر و تجربه اکران می‌شود

۰۹:۰۰  -  ۰۱ فروردين ۱۴۰۴
گفت و گو اختصاصی دیباچه با نادر سلیمانی بازیگر فیلم سینمایی « صیاد »

نسل امروز باید مفهوم «ایثار» را بشناسد/ نقش شهید سرهنگ مسعودی برای من فقط یک نقش نبود؛ تصویری زنده از پدرم بود!

۱۷:۵۶  -  ۱۵ ارديبهشت ۱۴۰۴
رئیس کارگروه ساماندهی مد و لباس کشور در گفتگو با دیباچه: سیزدهمین جشنواره بین‌المللی مد و لباس فجر در بهار سال آینده برگزار

سیزدهمین جشنواره بین‌المللی مد و لباس فجر در بهار سال آینده برگزار می‌شود/ جشنواره سیزدهم بستر مناسبی برای فعالان بخش خصوصی حوزه مد و لباس است

۰۹:۰۰  -  ۲۰ اسفند ۱۴۰۳
عضو تیم ملی بسکتبال زنان در گفتگو با «دیباچه» مطرح کرد؛

قدرت بسکتبال زنان ایران را به نمایش گذاشتیم/پاداش قهرمانی باید شامل حمایت وزارت ورزش هم شود

۱۷:۴۶  -  ۱۵ ارديبهشت ۱۴۰۴
عضو تیم ملی فوتسال بانوان در گفتگو با «دیباچه» مطرح کرد؛

فشار قهرمانی همیشه وجود دارد/ بازی‌های تدارکاتی برای ما بسیار مهم است

۰۹:۱۰  -  ۲۰ اسفند ۱۴۰۳
گفتگو دیباچه با مدیرکل دفتر مدیریت بیماری‌های غیرواگیر وزارت بهداشت

مردان به دلایل مختلفی بیشتر در معرض بیماری‌های سرطانی نسبت به خانم‌ها قرار میگیرند!

۰۹:۳۰  -  ۲۰ اسفند ۱۴۰۳
درخشش دوباره ایران در مهمترین جایزه سینمایی جهان

معرفی برندگان اسکار ۲۰۲۵ / انیمیشن کوتاه ایرانی، ساخته حسین ملایمی و شیرین سوهانی اسکار گرفت

۰۵:۵۶  -  ۱۳ اسفند ۱۴۰۳
گفتگو دوربین دیباچه با مژده لواسانی، مجری تلویزیون

برنامه روتینی در تلویزیون ندارم و ترجیح می دهم در زمان مناسب با تعامل بهتر با مدیران شبکه ها کار کنم!

۱۲:۰۰  -  ۱۳ اسفند ۱۴۰۳
گفتگو با مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان کرمانشاه

بیش از ۲ میلیون مسافر از جاذبه‌های گردشگری کرمانشاه در نوروز بازدید کردند/استان کرمانشاه بیش از ۴ هزار اثر تاریخی شناسایی‌شده دارد

۱۲:۳۶  -  ۱۷ فروردين ۱۴۰۴
گفتگو دوربین دیباچه با شاهد احمدلو کارگردان سینما

اگر میخواستم به صرف فروش در گیشه سینماها کار کنم، " شاه نقش" را نمیساختم!

۱۰:۰۰  -  ۱۳ اسفند ۱۴۰۳
گفتگو دوربین دیباچه با صحرا اسدالهی، بازیگر فیلم فروشنده اصغر فرهادی

یکسری از فیلم‌های کوتاه ما، خیلی آرتیستی تر از فیلم‌های بلند سینمایی هستند!

۲۳:۲۳  -  ۱۲ اسفند ۱۴۰۳