چهارشنبه ۲۷ فروردين ۱۴۰۴  |  Wednesday, 16 April 2025

دیباچه

کد خبر: ۵۳۱۵۴
تاریخ انتشار : ۳۴ : ۱۶ - ۰۴ مهر ۱۴۰۲

به گزارش دیباچه،وزیر میراث‌فرهنگی با اشاره به استرداد ۳۵۰۶ لوح هخامنشی به کشور گفت: زمینه بازگشت سایر الواح هخامنشی فراهم شده و به همین منظور کارشناسان میراث‌فرهنگی آبان امسال به آمریکا می‌روند.

سید عزت‌الله ضرغامی در گفت و گو با برنامه سعدآباد رادیو تهران گفت: در ۱۰ روز گذشته دو رویداد بسیار خوب و کم نظیر و ویژه در کشور در حوزه میراث‌فرهنگی رقم خورد که یکی از آن‌ها ثبت جهانی ۵۴ کاروانسرای تاریخی ایران و دوم استرداد الواح هخامنشی به کشور است.

صحبت‌های جدید ضرغامی درباره الواح هخامنشی باقیمانده

وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی افزود: درباره رویداد اول این نکته حائز اهمیت است که ۵۴ کاروانسرا باهم ثبت جهانی شده‌اند که در سطح جهانی کم نظیر است.

ضرغامی ادامه داد: این ۵۴ کاروانسرا به لحاظ جغرافیایی و نیز زمانی دارای اهمیت است و ۲۴ استان و از دوره ساسانی تا قاجار را شامل می‌شود.

وی ادامه داد: بیش از یک سال کارشناسان و ارزیابان یونسکو از این کاروانسراها بازدید کردند و کارشناسان و مدیران میراث‌فرهنگی که از نیروهای زبده بودند آنها را همراهی می‌کردند و توضیحات لازم به آن‌ها درباره این کاروانسراها ارائه شده است.

بخشی از الواح مربوط به فیش حقوقی کارگران و اسناد مدیریتی است

ضرغامی درباره بازگشت الواح هخامنشی نیز توضیح داد: باید گفت که اصل این الواح ۳۰ هزار لوح است که در سال ۱۳۱۱ و هم‌زمان با پهلوی اول کشف و به منظور رمزگشایی و مطالعه به مؤسسه شرق‌شناسی شیکاگو ارسال شدند.

وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی در اهمیت این الواح افزود: موضوع این الواح مجموعه‌ای از سندهای مدیریتی، اقتصادی، اجتماعی راه‌ها است. یعنی ۲ هزار و ۵۰۰ سال قبل کارگر ایرانی فیش حقوقی داشته است. کسانی که ادعای تمدن می‌کنند و بدترین شیوه‌های حقوق بشر را امروز در دنیا پیاده می‌کنند و دنبال این هستند که هویت ما را از بین ببرند، خوب است این حقایق را بدانند. آن هم زمانی که خود مدعیان امروزی حقوق بشر، از برده‌هایشان برای مصالح استفاده می‌کردند و آنها را می‌کشتند و ساختمان‌های خود را بالا می‌بردند.

ضرغامی در تشریح فرآیند استرداد این الواح گفت: همه این اسناد یک جا کشف شد و قرار بر این بود که این الواح بعد از مطالعه به ایران بازگردد اما این اتفاق نیفتاد تا این که پیگیری‌های حقوقی ایران نتیجه داد و خوشبختانه شاهد بازگشت این الواح هستیم.

ضرغامی افزود: در دوره‌های قبل و در دولت‌های گذشته نیز استرداد الواح پیگیری شد و نتیجه‌بخش بود اما این محموله، بزرگترین و مهم‌ترین محموله الواح هخامنشی است که به ایران بازگشته است. ۴ سال هم معطل مانده بود و در پی کارشکنی‌های جدی در حوزه تحریم‌ها بودند اما در نهایت با پیگیری‌های وزارت امور خارجه، بخش حقوقی نهاد ریاست جمهوری و از همه مهم‌تر شخص آقای رئیس جمهور این الواح به ایران برگشت.

وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی درباره روند بازگشت بقیه الواح گفت: زمینه برای برگشت باقی الواح هم ایجاد شده و قرار است طبق توافقی که با امریکایی‌ها انجام گرفته، مجدد کارشناسان ما به این کشور بروند و مابقی الواح را صحت سنجی کنند و پس از آن آرام آرام باقی الواح هم به ایران بازخواهند گشت.

وی با بیان این که این الواح به مخازن امن موزه ملی ایران منتقل شده‌اند، اضافه کرد: بر اساس برنامه‌ریزی‌ها به دنبال این هستیم تا بخشی از این الواح برای عموم مردم در معرض نمایش قرار گیرد.

تشریح برنامه‌های هفته گردشگری

ضرغامی در ادامه صحبت‌های خود به روز جهانی و هفته گردشگری نیز اشاره کرد و افزود: ما برنامه‌های متعددی را برای حوزه گردشگری داریم به‌عنوان مثال هم زمان با فرا رسیدن روز جهانی گردشگری، ۱۸۰ هتل و مرکز اقامتی به بهره‌برداری خواهد رسید.

وی افزود: یکی از چالش‌های حوزه گردشگری ورودی، موضوع لغو روادید با کشورهای مختلف است که با روسیه این لغو روادید اجرایی شد.

وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی همچنین با اشاره به اهمیت موضوع سامان‌دهی سرویس‌های بهداشتی گفت: این موضوع را با جدیت، شخصاً دنبال می‌کنم. حتی گاهی برخی از دوستان به من می‌گویند بهتر است شما به‌عنوان وزیر درباره این موضوع خیلی صحبت نکنید! اما به خاطر نوکری مردم ایرادی ندارد.

نام:
ایمیل:
* نظر:
مطالب برگزیده
درخشش دوباره ایران در مهمترین جایزه سینمایی جهان

معرفی برندگان اسکار ۲۰۲۵ / انیمیشن کوتاه ایرانی، ساخته حسین ملایمی و شیرین سوهانی اسکار گرفت

۰۵:۵۶  -  ۱۳ اسفند ۱۴۰۳
گفتگو دوربین دیباچه با مژده لواسانی، مجری تلویزیون

برنامه روتینی در تلویزیون ندارم و ترجیح می دهم در زمان مناسب با تعامل بهتر با مدیران شبکه ها کار کنم!

۱۲:۰۰  -  ۱۳ اسفند ۱۴۰۳
گفتگو با مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان کرمانشاه

بیش از ۲ میلیون مسافر از جاذبه‌های گردشگری کرمانشاه در نوروز بازدید کردند/استان کرمانشاه بیش از ۴ هزار اثر تاریخی شناسایی‌شده دارد

۱۲:۳۶  -  ۱۷ فروردين ۱۴۰۴
گفتگو دوربین دیباچه با شاهد احمدلو کارگردان سینما

اگر میخواستم به صرف فروش در گیشه سینماها کار کنم، " شاه نقش" را نمیساختم!

۱۰:۰۰  -  ۱۳ اسفند ۱۴۰۳
گفتگو دوربین دیباچه با صحرا اسدالهی، بازیگر فیلم فروشنده اصغر فرهادی

یکسری از فیلم‌های کوتاه ما، خیلی آرتیستی تر از فیلم‌های بلند سینمایی هستند!

۲۳:۲۳  -  ۱۲ اسفند ۱۴۰۳
عضو تیم ملی تنیس روی میز در گفتگو با «دیباچه» مطرح کرد؛

تمام هزینه‌های سفر‌های بین‌المللی را خودم تأمین کردم/باور به توانایی‌هایم من را به جلو برده است

۱۷:۰۳  -  ۰۸ اسفند ۱۴۰۳
یک آهنگساز و موسیقیدان در گفتگو با دیباچه مطرح کرد؛

پیروزی انقلاب اسلامی ایران معنای تازه‌ای به سرود بخشید/ سرود می‌تواند در خدمت خواسته‌های امروز جامعه باشد

۱۶:۳۱  -  ۰۸ اسفند ۱۴۰۳
گفتگو دیباچه با مدیرعامل موزه ملی انقلاب اسلامی و دفاع مقدس

انتقال تجربیات و معارف دفاع مقدس به نسل جوان و نوجوان در اولویت است

۱۶:۳۹  -  ۰۸ اسفند ۱۴۰۳
پوشش گسترده شبکه‌های خبری جهان از مراسم تشییع شهیدان مقاومت

آخرین وداع؛ ورود پیکر سید مقاومت به جمع مردم

۱۵:۱۵  -  ۰۵ اسفند ۱۴۰۳
گفتگو دیباچه با دبیر علمی نوزدهمین جشنواره شعر فجر

انجمن بین‌المللی شاعران فارسی زبان تاسیس خواهد شد/ شاعران زنِ امروز، حرف‌های زیادی برای گفتن دارند

۱۵:۳۷  -  ۳۰ بهمن ۱۴۰۳
مربی تیم ملی هاکی روی یخ در گفتگو با «دیباچه» مطرح کرد؛

موفقیت‌های تیم ملی هاکی در آسیا نادیده گرفته شد/ بازی‌های هاربین یک فرصت طلایی بود که از دست رفت

۱۳:۵۱  -  ۲۸ بهمن ۱۴۰۳