به گزارش دیباچه، اکنون که چند روزی میشود که وارد ماه ربیع الاول شدیم که بسیار برای شیعیان ماه پرفضیلتی است و به ماه شادی و سُرور معروف است، و از همه مهمتر میلاد پیامبر اکرم(ص)، امام صادق(ع) و آغاز امامت حضرت مهدی(عج) در این ماه واقع شدهاند انتظار میرود که رسانه ملی با در دستورکار قراردادن تولیدات باکیفیت با مضامین طنز و مفرح، رویکرد خود را به طور جد تغییر دهد.
در چنین ماه زیبایی می طلبد که رئیس صدا و سیما با درایت خود، از فیلمسازان بنامی که در عرصه کمدی با آثار خوبشان در سالهای گذشته، باعث شاد شدن مردم شده اند، دعوت بعمل بیاورد و فضای آشتی را بین فیلمسازانی که مدتی است با رسانه ملی به نوعی قهر کرده اند مجددا فراهم کند. افرادی مانند رضا عطاران، مهران مدیری، مرضیه برومند، بیژن بیرنگ، سامان مقدم، ایرج طهماسب، سیروس مقدم، محسن تنابنده و بسیاری دیگر از فیلمسازانی که میتوانند با فیلمنامه های خوب اثری درخشان را روانه آنتن تلویزیون کنند.
درحالی که نمایش خانگی گوی سبقت را مدتهاست که از رسانه ملی ربوده و از طرفی شبکه های فارسی زبان در خارج از کشور نیز نسبت به گذشته بر روی کیفیت تولیداتشان تمرکز بیشتری گذاشته اند، بدیهی است که رسانه ملی باید در چنین شرایطی بیکار ننشیند و برنامه های جُنگ محور را حداقل در شبکه های یک، دو، سه و نسیم به طور جهادی تولید کند.
بارها کارشناسان و دلسوزان نظام گفته اند که جای برنامه هایی مانند خندوانه، دورهمی، نود در تلویزیون خالی است و باید مدیران رسانه ملی با خویشتن داری و قدری با سیاست بهتری با سرمایه های خود برخورد کنند تا شاهد خانه نشین شدن یا مهاجرت مجریان و برنامه سازان قَدَرِ صدا و سیما نباشیم.
رهبر انقلاب بارها در دیدارهای مختلف تاکید کرده اند که رسانه ملی باید شادی را برای مردم تامین کند.
برخی از بیانات رهبر انقلاب در ادامه می آید :
" یکی از مقولههای بسیار مهم و یقیناً یکی از ضرورتهای جامعه، لبخند است. لبخند یکی از نیازهای زندگی انسان است. زندگىِ بیشادی و بیلبخند، زندگی دوزخی است. زندگی بهشتی، زندگی با لبخند است.
شادی کردن و شادی دادن به مردم، بهمعنای لودگی نیست. یکی از آقایانی که در صدا و سیما گاهی صحبت میکند و مصاحبههای خوب و صحبتهای خوبی دارد - من گاهی گوش کردهام - اصلاً شوخی نمیکند؛ اما تعبیرات و کیفیت بیانش طوری است که انسان گاهی بیاختیار لبخند به لب میآورد؛ اینطور خوب است.
طنز فاخر و برجسته، یکی از هنرهاست. طنز، هنر خیلی بزرگی است. بنده با مرحوم صابری شوخی میکردم و میگفتم «طنازها»!
طنازهای واقعی را تقویت کنید، پرورش دهید و کمک کنید تا طنز بیاورند. طنز، یعنی مطلب مهمِ جدی که با زبان شوخی بیان میشود؛ محتوا و معنایی در آن هست، منتها به زبان شوخی."