معصومه شمسینی غیاثوند: ۱۰ ژوئن مصادف با ۲۰ خردادماه، همزمان با تاسیس شورای جهانی صنایع دستی، روز صنایع دستی نامگذاری شده است. در ایران، بیش از ۳ میلیون هنرمند و صنعتگر در ۳۰۰ رشته مختلف هنرهای سنتی و صنایع دستی مشغول به کار هستند و بیش از نیمی از آثار و هنرهای صنایع دستی کشور، در اصفهان تولید میشود.
علیرضا ایزدی، مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان اصفهان در رابطه با جایگاه هفته صنایع دستی به دیباچه میگوید: هفته صنایعدستی بستری برای ارائه و معرفی هنرِ صنایع دستی و انتقال آن به نسلهای بعدی است، امیدواریم امسال شاهد روزهای پرشکوهی در این هفته جهت ارتقا و پیشرفت صنایع دستی کشور باشیم.
وی با بیان اینکه یکی از مشکلات هنرمندان صنایع دستی بیمه آنها است که به دنبال رفع این مشکل هستیم، تصریح کرد: بیش از ۶ هزار نفر از هنرمندان صنایع دستی استان اصفهان تحت بیمه قرار دارند و اداره کل میراث فرهنگی تلاش برای افزایش سهمیه بیمه را در دستور کار قرار داده است، زیرا حدود ۷۰ هزار نفر در حوزه صنایعدستی اصفهان فعالیت دارند و ضرورت دارد که این سهمیه افزایش یابد.
« ایزدی » با اشاره به ایجاد بازارچههای صنایعدستی در شهرهای خواهرخوانده اصفهان، خاطرنشان کرد: روابط بینالمللی ما در مسیر خوبی قرار دارد و سعی در افزایش تعامل با دیگر کشورها داریم، همچنین هدفِ امسالِ ما، اجرای جشنوارههای بینالمللی است.
مدیرکل میراث فرهنگی،گردشگری و صنایع دستی استانِ اصفهان، با بیان اینکه صنایعدستی به عنوان یکی از ظرفیتهای مهم برای توسعه، مورد توجه مسئولان کشور قرار دارد، گفت: هنرمندانِ صنایعدستی که از دیرباز در این عرصه فعالیت میکنند، در فضاهای کوچکی مشغولِ خلق آثار هنری هستند؛ ما قصد نداریم که آنها را به فضاهای بزرگتری منتقل کنیم، زیرا ممکن است متضرر شوند.
ایزدی با اشاره به عدمِ فرصت مناسب برای فروش آثار صنایعدستی در کشورهای دیگر گفت: اداره کل میراث فرهنگی تلاش خود را برای فراهم کردن بستر فعالیت این هنرمندان و فروش محصولات آنها انجام میدهد. برای آثار هنری نمیتوان قیمت تعیین کرد و این کار، پویایی هنرِ صنایعدستی را دچار مشکل میکند. صفر شدن صادراتِ صنایع دستی واقعیت ندارد و چنین چیزی امکان ندارد البته بیشتر صادرات صنایع دستی ما به صورت چمدانی است.