چهارشنبه ۲۷ فروردين ۱۴۰۴  |  Wednesday, 16 April 2025

دیباچه

کد خبر: ۵۲۷۸۳
تاریخ انتشار : ۱۹ : ۱۰ - ۱۰ خرداد ۱۴۰۲

به گزارش دیباچه، نمایش «نقطه ویرگول» به کارگردانی « امیر سفیری » از روز چهار­شنبه سوم خردادماه در سالن قشقایی مجموعه تئاترشهر روی صحنه رفت و تا ششم تیرماه ادامه دارد. این نمایشنامه به نویسندگی « دیبا سمن »،  تَک بازیگرِ نمایش و خودِ سفیری کارگردان اثر است. نمایش، یک اثر تک گویی یا مونولوگ است؛ به بهانه این نمایش با «امیر سفیری» کارگردانِ این اثر گفت و گویی انجام دادیم که در ادامه می خوانید:

ارتباط بسیار نزدیکی بین ما و تماشاچیان برقرار شده است/ نمایشِ تک پرسوناژ را من یک چالش می دانم

« امیر سفیری » از تجربه این کار به «دیباچه» می­ گوید: نمایش قبلی من «هدیه جشن سالگرد» به نویسندگی افشین هاشمی که هم در ایران و هم در خارج از ایران اجرا شد نیز یک نمایش تک گویی یا مونولوگ بود. نمایش «هدیه جشن سالگرد» را ابتدا در خانه هنرمندان و بعد آن در فرانسه، هلند و بلژیک اجرا کردم.در یکی از فستیوال­های خارجی هم قبول شده بود که متاسفانه نتوانستم شرکت کنم.

او ادامه می دهد: نمایش تک پرسوناژ را من یک چالش می دانم؛ چرا که من خودم کار اولم بازیگری است و فکر می کنم در این کار برای بازیگر یک چالش جدی اتفاق می افتد. در واقع بازیگر می تواند خود را به نحو احسن نشان بدهد. مخاطبی که با این کار رو به رو می شود، چه مخاطب خاص باشد، چه مخاطب عام، متوجه توانایی بازیگر می شود. من این را یک چالش جذاب برای بازیگر می دانم. اگر که کارگردانی و نویسندگی هم خوب باشد، اثر را به یک اثر قابل تقدیر و توجه تبدیل می کند.

ارتباط بسیار نزدیکی بین ما و تماشاچیان برقرار شده است/ نمایشِ تک پرسوناژ را من یک چالش می دانم

سفیری تصریح کرد: با اینکه خیلی ها به من گفتند نمایشِ تک پرسوناژ شهامت می خواهد، اما من نگران نبودم. بستگی به شرایطِ فرد هم دارد؛ اما من دوست داشتم این کار را به روی صحنه ببرم و خروجی کار تا حد زیادی به آن چه که انتظار داشتم نزدیک است. در این شب های اجرا ارتباط بسیار نزدیکی بین ما و تماشاچیان برقرار شد که برای من بسیار با ارزش است. اگر تماشاگر حتی یک جایی با نمایشِ ما ارتباط خوبی برقرار کند، برای ما کفایت می کند. چون روایت، یک روایت چندپاره است و درباره چندین مساله صحبت می کند. پس اگر تماشاگر با یکی از این مسائل هم ارتباط برقرار کند و به آن فکر کند برای ما کافی است. من می بینم که بعد از نمایش، تماشاگران راجع به آن حرف می زنند و با آن درگیر شده اند.

او از استقبالِ خوبِ مخاطبان از نمایش «نقطه ویرگول» می گوید: از استقبال تماشاگران تا به امروز بسیار راضی بوده­ ایم. سالن قشقایی در مجموعه تئاتر شهر یکی از قدیمی ترین و بهترین سالن های حال حاضر تهران است و ما از این که سالن قشقایی را در اختیار داریم واقعا خوشحال هستیم. ما همگی باید دست در دست هم دهیم تا دوباره تئاتر رونق بگیرد. شرایط اقتصادی این روزها برای همه سخت است اما نباید باعث شود به سبد فرهنگی خانواده ها آسیب بزند.ما از حضور تماشاگران بسیار سپاسگزاریم؛ آن ها که دوشادوش ما در این مسیر همراه هستند. فرهنگ سازی و تبلیغات دو عنصری هستند که می توانند به رونق بیشتر تئاتر در کشور ما کمک کنند.

نام:
ایمیل:
* نظر:
مطالب برگزیده
درخشش دوباره ایران در مهمترین جایزه سینمایی جهان

معرفی برندگان اسکار ۲۰۲۵ / انیمیشن کوتاه ایرانی، ساخته حسین ملایمی و شیرین سوهانی اسکار گرفت

۰۵:۵۶  -  ۱۳ اسفند ۱۴۰۳
گفتگو دوربین دیباچه با مژده لواسانی، مجری تلویزیون

برنامه روتینی در تلویزیون ندارم و ترجیح می دهم در زمان مناسب با تعامل بهتر با مدیران شبکه ها کار کنم!

۱۲:۰۰  -  ۱۳ اسفند ۱۴۰۳
گفتگو با مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان کرمانشاه

بیش از ۲ میلیون مسافر از جاذبه‌های گردشگری کرمانشاه در نوروز بازدید کردند/استان کرمانشاه بیش از ۴ هزار اثر تاریخی شناسایی‌شده دارد

۱۲:۳۶  -  ۱۷ فروردين ۱۴۰۴
گفتگو دوربین دیباچه با شاهد احمدلو کارگردان سینما

اگر میخواستم به صرف فروش در گیشه سینماها کار کنم، " شاه نقش" را نمیساختم!

۱۰:۰۰  -  ۱۳ اسفند ۱۴۰۳
گفتگو دوربین دیباچه با صحرا اسدالهی، بازیگر فیلم فروشنده اصغر فرهادی

یکسری از فیلم‌های کوتاه ما، خیلی آرتیستی تر از فیلم‌های بلند سینمایی هستند!

۲۳:۲۳  -  ۱۲ اسفند ۱۴۰۳
عضو تیم ملی تنیس روی میز در گفتگو با «دیباچه» مطرح کرد؛

تمام هزینه‌های سفر‌های بین‌المللی را خودم تأمین کردم/باور به توانایی‌هایم من را به جلو برده است

۱۷:۰۳  -  ۰۸ اسفند ۱۴۰۳
یک آهنگساز و موسیقیدان در گفتگو با دیباچه مطرح کرد؛

پیروزی انقلاب اسلامی ایران معنای تازه‌ای به سرود بخشید/ سرود می‌تواند در خدمت خواسته‌های امروز جامعه باشد

۱۶:۳۱  -  ۰۸ اسفند ۱۴۰۳
گفتگو دیباچه با مدیرعامل موزه ملی انقلاب اسلامی و دفاع مقدس

انتقال تجربیات و معارف دفاع مقدس به نسل جوان و نوجوان در اولویت است

۱۶:۳۹  -  ۰۸ اسفند ۱۴۰۳
پوشش گسترده شبکه‌های خبری جهان از مراسم تشییع شهیدان مقاومت

آخرین وداع؛ ورود پیکر سید مقاومت به جمع مردم

۱۵:۱۵  -  ۰۵ اسفند ۱۴۰۳
گفتگو دیباچه با دبیر علمی نوزدهمین جشنواره شعر فجر

انجمن بین‌المللی شاعران فارسی زبان تاسیس خواهد شد/ شاعران زنِ امروز، حرف‌های زیادی برای گفتن دارند

۱۵:۳۷  -  ۳۰ بهمن ۱۴۰۳
مربی تیم ملی هاکی روی یخ در گفتگو با «دیباچه» مطرح کرد؛

موفقیت‌های تیم ملی هاکی در آسیا نادیده گرفته شد/ بازی‌های هاربین یک فرصت طلایی بود که از دست رفت

۱۳:۵۱  -  ۲۸ بهمن ۱۴۰۳