به گزارش دیباچه، تیم ملی هاکی روی یخ زنان ایران در نخستین حضور خود در مسابقات قهرمانی آسیا، نایب قهرمان شد. زهرا رضایی یکی از اعضای تیم در وقت دوم دیدار نهایی و در رقابت با تایلند تنها گل ایران را در جریان شکست سه بر یک برابر میزبان وارد دروازه حریف کرد. به بهانه این پیروزی با او به گفتگو نشستیم.
«زهرا رضایی» به «دیباچه» از مسیر شروع خود میگوید: من ۲۸ سال دارم و از ۶ سالگی « اسکیت » کار میکردم؛ بعد از آن اولین باری که هاکی را شروع کردم ۱۲ ساله بودم. من ساکن شهرستان پیشوا هستم و در همان جا هاکی داخلِ سالن، کار میکردیم. بعد از آن هم در ۱۹ سالگی جزو تیم باشگاه انقلاب تهران شدم. در آن جا به صورت حرفه ای تر این لاین هاکی را شروع کردیم. پیستِ یَخِ مجموعه « ایرانمال » هم حدود سه سال است که راه افتاده است.
رضایی ادامه داد: در شهرستانِ ما امکانات بسیار محدود بود و ما در سالنهای والیبال و فوتسال تمرین میکردیم. بعد از آن من جزو تیم غزالِ ورامین شدم که با همان تیم توانستم کلی مقام کشوری بیاوریم. بعد از چند مدت تیم غزالِ ورامین مُنحَل شد و من و چند نفر دیگر از بچه ها به باشگاه انقلاب تهران رفتیم. بعد از آن هم در سال ۱۴۰۰، پیستِ یخِ مجموعه ی « ایرانمال» افتتاح شد که همه ی ما توانستیم هاکی روی یخ را هم شروع کنیم.
او از رقبای بازیهای جهانی به «دیباچه» میگوید: رقبای ما سالهای سال شاید بتوانم بگویم بیشتر از ۲۰ سال در سالنهای یَخِ استاندارد، تمرین داشتند؛ اما ما فقط ۳ سال بود که در سالنِ یخ تمرین کرده بودیم و به جرات میتوانم بگویم، روند رشد بی نظیری در این مدت کوتاه داشتیم. وقتی که شروع کردیم، تصور نمیکردیم که در این مدتِ کوتاه بتوانیم به این نتیجه برسیم. فکر میکنم ما تلاشمان را کردیم و جوابِ تمرینهای شبانه روزی خود را گرفتیم. برای المپیک هم برنامه داریم و همه تلاش خود را خواهیم کرد. رویای ما این است که برای المپیک بر روی سکوی قهرمانی برویم.
او درباره شروع این ورزش به علاقه مندان این رشته توضیح میدهد: متاسفانه در ایران فقط پیست ِیخِ « ایران مال » و شاندیز مشهد فعال هستند و اگر کسی بخواهد روندِ آموزش را شروع کند، باید ساکن این دو شهر بزرگ باشد. خودِ من هر روز از ورامین تا تهران رفت وآمد میکردم. هر روز ۵ صبح بیدار میشدم و دوساعت در راه بودم. بعد از غروب هم با دو ساعت راه به خانه بر میگشتم. سه ماه هر روز این مسیر را رفتم. هم تیمی هایم نیز که اهل تهران نبودند، خودشان با هزینه شخصی خودشان خوابگاه گرفته بودند. می دانید که تجهیزات هاکی خیلی گران است و متاسفانه تمام هزینه ها را خودمان عهده دار هستیم. یک چوب ِهاکی بیشتر از ۱۰ میلیون تومان قیمت دارد و تا به امروز هیچ ارگانی حتی برای تجهیزاتِ تیم کمک نکرده است. هزینه مسابقات از طرف وزرات ورزش پرداخت شد و قول پاداش هم داده اند، اما هنوز از نظر تجهیزات، بچه های گروه خیلی مشکل دارند، چون واقعا تجهیزات ورزش هاکی گران است.