به گزارش دیباچه،فریبا مددی، نایب رئیس بانوان فدراسیون بدمینتون به تازگی به عنوان عضو هیات رئیسه کنفدراسیون بدمینتون آسیا انتخاب شده است. او روزها و هفته ها و ماه های بسیار شلوغی را پیش روی خود می بیند. به نظر می رسد سنگین ترین مسئولیت او در ابتدا بازی های آسیایی و سپس کسب سهمیه المپیک باشد. او در گفت و گو با دیباچه از برنامه های پیش روی خود می گوید:
مسابقات انتخابی تیم ملی بانوان اعزامی به مسابقات آسیایی هانگژو به تازگی برگزار شد و یکی از نمایندگان ایران برای حضور در این رقابتها معرفی شد. سطح رقابتها چگونه بود؟
سطح رقابتها بسیار عالی بود و با حضور رنکینگ بازان برتر ایران برگزار شد. ۱۸ ورزشکار برتر ایران بر اساس رنکینگی که داشتند در این رقابتها شرکت کردند و در نهایت یگانه کرمانی که اهل اصفهان است موفق شد سهمیه حضور در بازیهای آسیایی را به دست بیاورد. البته ما پیش از آغاز رقابتها هم با انصراف دو ورزشکار مواجه شدیم.
یعنی ما فقط یک نماینده در رقابتهای بدمینتون بازی های آسیایی خواهیم داشت؟
هنوز قطعی نیست، اما سعی می کنیم تعداد سهمیه های ایران در این رقابتها را افزاش بدهیم و امیدواریم به این هدف برسیم.
فکر می کنید چقدر بتوانید از این موضوع که عضو هیات رئیسه کنفدراسیون هستید استفاده کنید؟
اتفاقا روی این موضوع خیلی حساب کرده ایم. امیدوارم بتوانیم با رایزنی های انجام شده بتوانیم چه در بخش سینگل و چه در بخش دوبل هر کدام دو نماینده در بازیهای آسیای داشته باشیم. البته ما به غیر از این مورد کرسی های بیشتری را در آسیا میخواهیم.
و قطعا هم فعلا دنبال مقام در بازی های آسیایی نیستید؟
ببینید، نگاه ما هنوز حمایتی است. ما دنبال مقام نیستیم چون شرایط را باید به درستی ارزیابی کرد. خوب می دانیم که بزرگ ترین بدمینتون بازان جهان در آسیا هستند. آنها رنکینگ بالایی دارند و ما باید با آنها مصاف بدهیم. نیاز به تجارب بسیار بیشتر بین المللی داریم تا بتوانیم از دختران بدمینتون باز توقع مدال و مقام داشته باشیم.
در رابطه با کسب سهمیه المپیک چه برنامه هایی دارید؟
تمام تلاش ما این خواهد بود که شرایط را برای کسب سهمیه المپیک مهیا کنیم. فعلا فقط باید شرایط حضور ملی پوشان در رقابتهای بین المللی کسب سهمیه را فراهم کنیم. در حال حاضر رومینا تاجیک بهترین رنکینگ را بین بدمینتون بازان ایرانی دارد. او رتبه بالای 300 دارد در حالی که برای کسب سهمیه المپیک باید زیر 100 باشد.
او و هر بدمینتون باز ایرانی دیگر دقیقا چه کاری باید انجام بدهند تا به رتبه زیر ۱۰۰ برسند؟
حضور در حداقل ۱۲ مسابقه بین المللی.
تا آنجایی که ما می دانیم بسیاری از ورزشکاران این رشته با هزینه شخصی به رقابتهای بین المللی میروند.
خیر، اینطور هم نیست. البته در طول سال بدمینتون بازان متعددی با هزینه شخصی راهی رقابتهای بین المللی می شوند، اما فدراسیون بدمینتون بر روی رقابتهایی که در آن سهمیه المپیک توزیع می شود سرمایه گذاری و ورزشکاران خود را اعزام میکند.
این موفقیت بسیار بزرگ را می توان برای بدمینتون بانوان تصور کرد که برای نخستین بار دو سهمیه المپیک بگیرد؟
بستگی به آنچه که در آینده برای ما اتفاق می افتد دارد. ما از این ظرفیت برخوردار هستیم و می توانیم از پس این کار مهم بربیاییم. اما در شرایط فعلی به یک سهمیه هم قانع هستیم.
گفت و گو از : هیلدا حسینی خواه