يکشنبه ۱۶ شهريور ۱۴۰۴  |  Sunday, 07 September 2025
کد خبر: ۵۲۶۹۲
تاریخ انتشار : ۴۸ : ۱۲ - ۱۴ ارديبهشت ۱۴۰۲
برای سالروز تولد «ناصر چشم‌آذر»

آهنگساز «قصه های مجید» سال ها کابوس می دید!

« ناصر چشم‌آذر »  یکی از نوابغ موسیقی ایران بود که نخستین اثر خود را در ۱۳ سالگی ساخت؛ درست در سنی که از کابوس‌های چند ساله خود رها شد و توانست خوابی عمیق را تجربه کند. خودش درباره این تجربه گفته است که «همان زمان بود که عاشق مولا علی (ع) شدم» و همین علاقه‌اش به اهل بیت (ع) بود که بعدا منجر به خلق یکی از برترین آثارش به نام «باران عشق» شد.

ناصر چشم‌آذر در زمره هنرمندانی است که اگر او را به اسم نشناسید هم، بدون شک موسیقی‌اش را شنیده‌اید؛ آهنگسازی که سابقه همکاری‌های موفقی با «کیومرث پوراحمد» فقید داشت و با موسیقی خود به «قصه‌های مجید» و «خواهران غریب» جان بخشید.

اکنون به مناسبت فرارسیدن سالروز تولد این هنرمند، نگاهی خواهیم داشت به یکی از گفت‌وگوهای تصویری این هنرمند که در آن از کابوس‌های شبانه خود در کودکی و نوجوانی گفته و داستان ساخت یکی از بهترین آثارش را تعریف کرده است.

آهنگساز «قصه های مجید» سال ها کابوس می دید!

«در ۹ سالگی گرفتار رویایی شدم که تا ۱۳ سالگی هم ادامه داشت و خواب و راحتی را از من گرفته بود. تا چشمانم گرم می‌شد خودم را در یک اقیانوس تاریک می‌دیدم که در آن فرو می‌روم و چون شنا بلد نبودم به خاطر احساس غرق شدنی که به من دست می‌داد از خواب با وحشت می‌پریدم، ولی می‌دیدم که بقیه خیلی آرام خوابیده‌اند. من پنج سال این خواب را دیدم و بعد از پنج سال با مراجعه به دکتر اعصاب و روان به من ۱۰ قرص والیوم پنج، برای تسکین اعصاب دادند. شب اول که نصفش را خوردم خواب راحت به چشمم آمد، به انتهای آن اقیانوس رفتم و رسیدم به کف آن اقیانوس. در تاریکی چاهی آنجا بود که بدون اغراق ۷۰۰ کلمه رنگی «علی» از آن بیرون می‌زد. آنجا بود که خواب‌های راحت من شروع شد و ارتباطم با مولایم، شاه شاهانم، امیرالمومنین تکامل پیدا کرد و از ارادتمندان ایشان شدم.»

چشم‌آذر فقید که بعدا آلبوم «باران عشق» را که از معروف ترین آثار اوست است، ساخت درباره خلق این اثر گفته است: «روی این آلبوم جمله کوتاهی درباره آن نوشته بودم: «باران عشق، اشک مادران داغ دیده جنگ تحمیلی ایران و عراق است که بر مزار پاک لاله‌هایشان گریستند و گریستند و گریستند...»

او در ادامه گفته است: «سال ۷۱ سال خشکسالی و بدشانسی برای من بود که هیچ کار سینمایی و جُنگ تلویزیونی نداشتم و بیکار بودم. بیکاری هم ضعف اقتصادی و مالی برای آدم می‌آورد. خوب یادم است که ۱۰ تک تومن در حساب بانکی ام پول بود که آقای بهرام بحرینی با لطف و رفاقت از من درخواست یک آلبوم بی کلام کردند که نتیجه آن شد «باران عشق». در ساخت این پروژه هدفم یک سوژه سورئال بود که واقعه کربلا را با معجزه‌ای که باران عشق است سیراب می‌کند. باران عشق را در ذهن خودم تجسم کردم و با صدای موج آب و باران این اثر را تولید کردم که با استقبال مردم فهمیدم تنها نیستم.»

منبع: ایسنا
برچسب ها: ناصر چشم آذر
مطالب برگزیده
عضو تیم ملی اسکیت در گفت‌و‌گو با «دیباچه» مطرح کرد؛

در مسیر قهرمانی هیچ‌وقت عقب ننشستم؛ در دل جنگ تمرین را رها نکردم

۱۹:۵۱  -  ۲۸ تير ۱۴۰۴
کاپیتان تیم ملی واترپلو در گفتگو با «دیباچه» مطرح کرد؛

رسیدن به صدر جهان سخت است/ با یک بازی بیشتر دومین گلزن برتر آسیا می‌شدم

۱۳:۰۴  -  ۲۴ تير ۱۴۰۴
اشکان ممبینی از کارشناسان چهره و شاخص مسائل بین‌الملل به دیباچه گفت؛

تلاش‌های نظامی برای مهار برنامه هسته‌ای ایران، نمی‌تواند اراده ملت را در مسیر پیشرفت و خودکفایی کشورمان متوقف کند

۲۲:۲۴  -  ۱۵ تير ۱۴۰۴
عضو تیم ملی کشتی آلیش بانوان در گفتگو با «دیباچه» مطرح کرد؛

دو طلای آسیا نقطه اوج کارنامه‌ام بود/ ‏طلای جهانی را هدف گرفته‌ام

۱۷:۴۹  -  ۰۸ تير ۱۴۰۴
پژوهشگر موسیقی آذربایجان و نوازنده ساز قوپوز در گفتگو با دیباچه مطرح کرد؛

عاشیق‌ها صدای تاریخ و فرهنگ مردم آذربایجان هستند/ موسیقی آذربایجان، موسیقی زنده و مردمی است

۱۳:۰۱  -  ۱۸ خرداد ۱۴۰۴
ملی پوش فوتبال زنان با «دیباچه» مطرح کرد؛

از لیگ تا تیم ملی؛ گلرهای ایران برای یک رؤیا متحد شده‌اند

۱۲:۵۴  -  ۱۸ خرداد ۱۴۰۴
عضو تیم ملی وزنه برداری در گفتگو با «دیباچه» مطرح کرد؛

قهرمانی آسیا فقط شروع مسیر من است/ تمرین با بزرگان جهان برایم ارزشمند است

۱۲:۳۳  -  ۰۴ خرداد ۱۴۰۴
قهرمان اسکواش زنان کشورمان در گفتگو با «دیباچه» مطرح کرد؛

اسکواش زنان ایران در مسیر پیشرفت حرکت می کند/ هدفم رسیدن به رنکینگ زیر ۵۰ جهان است!

۰۹:۰۰  -  ۲۸ ارديبهشت ۱۴۰۴
سرمربی تیم ملی تنیس در گفتگو با «دیباچه» مطرح کرد؛

از میزبانی تور جهانی برای محک بازیکنان ملی بهره می‌بریم/ همه بازیکنان زیر ذره‌بین هستند

۱۶:۲۳  -  ۲۲ ارديبهشت ۱۴۰۴
سرمربی تیم قهرمان لیگ کانوپولو در گفتگو با«دیباچه» مطرح کرد؛

با تجهیزات حرفه‌ای به مدال جهانی نزدیک می‌شویم/ نسل جوان انگیزه بیشتری برای قهرمانی دارند

۰۹:۰۰  -  ۱۶ ارديبهشت ۱۴۰۴
دبیر چهاردهمین جشنواره بین‌المللی فیلم ۱۰۰ در گفتگو با دیباچه مطرح کرد؛

برخی فیلمسازان با جشنواره فیلم ۱۰۰ فعالیت‌شان را آغاز کردند/ انتخاب بخش فلسطین آزاد به عنوان بخش ویژه جشنواره!

۱۱:۱۴  -  ۳۰ فروردين ۱۴۰۴