چهارشنبه ۲۷ فروردين ۱۴۰۴  |  Wednesday, 16 April 2025

دیباچه

کد خبر: ۵۲۵۴۰
تاریخ انتشار : ۳۳ : ۱۲ - ۲۴ اسفند ۱۴۰۱

فاطیماه میرزایی : در بهار امسال بود که « عبدالرضا سهرابی » با صدور حکمی از سوی وزیر فرهنگ و ارشاد به عنوان مدیر کل دفتر امور هنرهای تجسمی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی منصوب شد.

در این چند ماهی که او عهده دار این سِمت شد تلاش کرد اقدامات متعددی را برای هنرهای تجسمی کشور انجام دهد. هرچند که در این مسیر با چالش هایی روبرو بود که از آن جمله می توان به برگزاری پانزدهمین جشنواره هنرهای تجسمی در جریان اتفاقات چند ماه گذشته کشور و حواشی این جشنواره اشاره کرد. اما او در این مدت، از جشنواره پانزدهم به عنوان نقطه عطفی که اولین ها در آن رقم خورد، یاد کرده است و حالا، در آستانه فصل بهار و سال نو، به ارائه آماری در خصوص عملکرد سال ۱۴۰۱ مرکز هنر‌های تجسمی پرداخت و درمورد اقدامات انجام شده این مرکز در یک سال اخیر، توضیحاتی داد.

ماجرای برگزار نشدن حراج تهران چه بود؟

عبدالرضا سهرابی، مدیر کل هنر‌های تجسمی وزارت فرهنگ و ارشاد، از رسانه به عنوان یکی از مهم‌ترین ارکان فعالیت های مرکز هنر‌های تجسمی یاد کرده و تأکید کرد که تلاش آن ها در سال ۱۴۰۱ این بوده است که میان مرکز هنرهای تجسمی و رسانه ها، هم افزایی به وجود آورند. زیرا بر این باور است که انتقادهای سازنده می توانند باعث سازندگی شوند.

او با ارائه آماری از عملکرد مرکز هنرهای تجسمی کشور بیان کرد: امسال، در مجموع ۳۸۷ مجوز برای برگزاری نمایشگاه در نگارخانه‌های مختلف صادر شده است؛ به طوری که در ۶ ماه ابتدای سال ۱۴۰۱، تعداد این مجوز‌ها ۳۱۲ بود که در ۹ ماه به ۳۵۱ مورد افزایش پیدا کرد و از ابتدای سال هم، ۸ مجوز برای تأسیس نگارخانه‌های جدید صادر شده و تا پایان امسال، در مجموع، ۵۸ مجوز برای تمدید فعالیت نگارخانه‌ها اختصاص پیدا کرده است.

سهرابی، درمورد صدور گواهی هنری برای بعضی از هنرمندان هنر‌های تجسمی گفت: در ۶ ماه اول سال،۲۷ مورد گواهی و تا پایان سال جاری، ۴۶ گواهی هنری برای هنرمندان تجسمی صادر شده است.

او با اشاره به تعداد مجوز‌های صادر شده برای خروج آثار هنری تصریح کرد: ۱۰۷۸ اثر هنری در ۶ ماه اول سال توانستند مجوز خروج از کشور را دریافت کنند که این تعداد در ۹ ماه به ۱۷۴۰ و در مجموع، تا پایان سال به ۲۳۸۴ مورد رسید که در نهایت، با خروج ۳۵ اثر از کشور مخالفت شد و آن‌ها موفق به دریافت مجوز نشدند و در واقع، اغلب آثار خارج شده از کشور یا در داخل به فروش رسیده و یا به منظور شرکت در نمایشگاه‌ها ارسال شده بودند که این موضوع بسیار مهمی است چراکه با ارزآوری برای کشور همراه است.

مدیر کل هنر‌های تجسمی تأکید کرد: با توجه به این که یکی از موضوعات جدی برای هنرمندان، ارتباط با صندوق اعتباری هنر است، در ۶ ماه ابتدای سال، ۱۸۲ هنرمند و تا پایان سال، ۳۲۹ هنرمند به معرفی صندوق اعتباری هنر معرفی شدند و برای ۱۴۴۸ نفر هم، تمدید عضویت این صندوق صورت گرفت که ۴۱۷ هنرمند برای بیمه و ۱۳۳ نفر برای دریافت وام و همچنین، ۵ نفر به منظور دریافت مستمری و ۳ نفر هم برای دریافت کمک‌های بلاعوض به صندوق اعتباری هنر معرفی شدند.

سهرابی با اشاره به جایزه ویژه درنظر گرفته شده مرکز هنرهای تجسمی برای خبرنگار و رسانه برتر سال، بیان کرد: درنظر داریم که در سال آینده برای اولین بار، جایزه ویژه‌ای را به رسانه و خبرنگار برتر هنر‌های تجسمی هدیه کنیم که بعداً به ارائه جزئیات آن خواهیم پرداخت.

او در خصوص برگزاری دوسالانه‌های هنری امسال گفت: با توجه به این که دوسالانه‌ها بر اساس ظرفیت‌های موجود تعریف می شوند، امسال، حتی با توجه به شرایط پیش آمده در کشور، اقدام به برگزاری دوسالانه نگارگری کردیم و برای این منظور، تلاش و زحمات زیادی صورت گرفت تا کار‌ها طبق روال پیش بروند و خدا را شکر، این اتفاق هم افتاد و بدنبال آن، برای سال ۱۴۰۲ هم در صدد برگزاری دو دوسالانه هستیم‌ و اگرچه مرکز هنرهای تجسمی آمادگی برگزاری دوسالانه ها را دارد، اما با محدودیت منابع مالی برای این منظور روبرو هستیم.

ماجرای برگزار نشدن حراج تهران چه بود؟

سهرابی، با اشاره به موضوع برگزار نشدن حراج تهران اضافه کرد: برگزار نشدن حراج تهران به این خاطر نبود که مجوزی برای آن صادر نشد بلکه اشکال حقوقی برای درخواست این حراج وجود داشت که باید این مسئله مرتفع شده تا مجوز لازم صادر می شد که متأسفانه، این کار صورت نگرفت و درخواستی هم ارائه نشد.

به گفته مدیر کل هنر‌های تجسمی، قرار است اصلاحیه‌ای در دستورالعمل نگارخانه‌ها اِعمال شود تا مدیر نگارخانه، علاوه بر نگارخانه‌داری بتواند حراج هم برگزار کند. یعنی لزوماً نباید موسسه فرهنگی، حراج برگزار کند؛ به طوری که مدیر نگارخانه هم باید بتواند طبق چارچوب و استاندارد‌های موجود، درخواست خود را برای برگزاری حراج ارائه کند.

سهرابی با اشاره به برگزاری حراج‌های هنری به عنوان یکی از بستر‌های گردش اقتصاد هنر افزود: برگزاری حراج‌های هنری، یکی از بستر‌های گردش اقتصاد هنر است و در حال حاضر، دو حراج به فهرست حراج‌های سال آینده اضافه شده اند و همچنین، در مرکز هنر‌های تجسمی، شورای خرید آثار تجسمی ایجاد شده است تا بتوانیم تا حد امکان آثار هنرمندان را خریداری کنیم.

برچسب ها: حراج تهران
نام:
ایمیل:
* نظر:
مطالب برگزیده
درخشش دوباره ایران در مهمترین جایزه سینمایی جهان

معرفی برندگان اسکار ۲۰۲۵ / انیمیشن کوتاه ایرانی، ساخته حسین ملایمی و شیرین سوهانی اسکار گرفت

۰۵:۵۶  -  ۱۳ اسفند ۱۴۰۳
گفتگو دوربین دیباچه با مژده لواسانی، مجری تلویزیون

برنامه روتینی در تلویزیون ندارم و ترجیح می دهم در زمان مناسب با تعامل بهتر با مدیران شبکه ها کار کنم!

۱۲:۰۰  -  ۱۳ اسفند ۱۴۰۳
گفتگو با مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان کرمانشاه

بیش از ۲ میلیون مسافر از جاذبه‌های گردشگری کرمانشاه در نوروز بازدید کردند/استان کرمانشاه بیش از ۴ هزار اثر تاریخی شناسایی‌شده دارد

۱۲:۳۶  -  ۱۷ فروردين ۱۴۰۴
گفتگو دوربین دیباچه با شاهد احمدلو کارگردان سینما

اگر میخواستم به صرف فروش در گیشه سینماها کار کنم، " شاه نقش" را نمیساختم!

۱۰:۰۰  -  ۱۳ اسفند ۱۴۰۳
گفتگو دوربین دیباچه با صحرا اسدالهی، بازیگر فیلم فروشنده اصغر فرهادی

یکسری از فیلم‌های کوتاه ما، خیلی آرتیستی تر از فیلم‌های بلند سینمایی هستند!

۲۳:۲۳  -  ۱۲ اسفند ۱۴۰۳
عضو تیم ملی تنیس روی میز در گفتگو با «دیباچه» مطرح کرد؛

تمام هزینه‌های سفر‌های بین‌المللی را خودم تأمین کردم/باور به توانایی‌هایم من را به جلو برده است

۱۷:۰۳  -  ۰۸ اسفند ۱۴۰۳
یک آهنگساز و موسیقیدان در گفتگو با دیباچه مطرح کرد؛

پیروزی انقلاب اسلامی ایران معنای تازه‌ای به سرود بخشید/ سرود می‌تواند در خدمت خواسته‌های امروز جامعه باشد

۱۶:۳۱  -  ۰۸ اسفند ۱۴۰۳
گفتگو دیباچه با مدیرعامل موزه ملی انقلاب اسلامی و دفاع مقدس

انتقال تجربیات و معارف دفاع مقدس به نسل جوان و نوجوان در اولویت است

۱۶:۳۹  -  ۰۸ اسفند ۱۴۰۳
پوشش گسترده شبکه‌های خبری جهان از مراسم تشییع شهیدان مقاومت

آخرین وداع؛ ورود پیکر سید مقاومت به جمع مردم

۱۵:۱۵  -  ۰۵ اسفند ۱۴۰۳
گفتگو دیباچه با دبیر علمی نوزدهمین جشنواره شعر فجر

انجمن بین‌المللی شاعران فارسی زبان تاسیس خواهد شد/ شاعران زنِ امروز، حرف‌های زیادی برای گفتن دارند

۱۵:۳۷  -  ۳۰ بهمن ۱۴۰۳
مربی تیم ملی هاکی روی یخ در گفتگو با «دیباچه» مطرح کرد؛

موفقیت‌های تیم ملی هاکی در آسیا نادیده گرفته شد/ بازی‌های هاربین یک فرصت طلایی بود که از دست رفت

۱۳:۵۱  -  ۲۸ بهمن ۱۴۰۳