دوشنبه ۲۰ بهمن ۱۴۰۴  |  Monday, 09 February 2026
کد خبر: ۵۲۴۲۱
تاریخ انتشار : ۵۲ : ۱۷ - ۱۲ بهمن ۱۴۰۱

برنامه «شیوه» با شیوه اجرای متفاوت مجری آن چه تدارکی برای دهه فجر دیده است؟

 دیباچه -محسن سرافراز:  مدتها بود که در صدا و سیما چیزی بنام مناظره به معنای واقعی به شکلی فراگیر مطرح نمی شد و هر ازگاهی به بهانه انتخابات ریاست جمهوری یا مسائلی از این دست ، بعضا برنامه های مناظره محور ساخته میشد. البته برخی مواقع هم در فرمت یک برنامه اقتصادی برنامه هایی در تلویزیون ساخته شد که بین مسئولان و نمایندگان صنوف مناظره هایی داغ صورت می گرفت که پس از مدتی هم یا دیگر رنگ آنتن به خود نمی دید یا به اصطلاح فیتیله مناظره ها را پایین می آوردند که احتمالا زیادی هم در تلویزیون رسم نشود!

برنامه «شیوه» با شیوه اجرای متفاوت مجری آن چه تدارکی برای دهه فجر دیده است؟

با این مقدمه کوتاه ، به سراغ متفاوت ترین برنامه مناظره محور تلویزیون می رویم ؛ برنامه « شیوه » کاری از گروه فرهنگ و اندیشه اسلامی شبکه چهارسیماست که ابتدا هر شب و سپس شب‌های زوج روی آنتن رفت و به خصوص به دلیل حوادث اخیر داخلی در کشور توانست به دلیل سبک اجرای متفاوت مجری کارشناس آن یعنی « عطاءالله بیگدلی » و نیز تنوع و جسارت در دعوت از مهمانان و سوژه ها و موضوعات متنوع، تبدیل به یکی از بهترین برنامه های مناظره محور در صدا و سیما شود.

برنامه «شیوه» با شیوه اجرای متفاوت مجری آن چه تدارکی برای دهه فجر دیده است؟

برنامه ای که در آن برخی از مباحث برای اولین بار در تلویزیون مطرح می شد و حتی برخی از مهمانان این برنامه نیز پس از سال‌ها به تلویزیون آمدند که این خود به جذابیت این برنامه اضافه کرد. شاید در ابتدا مخاطب با دیدن این برنامه احساس می کرد که مجری آن مانند سایر مجریان صدا و سیما اجازه هر صحبتی را به مهمان برنامه ندهد یا بارها وسط حرف مهمان بپرد که با گذشت زمان به شما این حس متفاوت بودن القا می شود که این برنامه ظاهرا سبک و روش متفاوتی را در پیش گرفته است و اساسا شبیه به هیچ کدام از برنامه های پیشین خود نیست. 

برنامه «شیوه» با شیوه اجرای متفاوت مجری آن چه تدارکی برای دهه فجر دیده است؟

عطاءالله بیگدلی در هر موضوعی سعی می کند با اطلاعات و دانش کافی اجرای برنامه را پیش ببرد و در لحظه های به جا واکنش نشان دهد و در لحظاتی  نیز بر خلاف نظر مهمان ( چه  نزدیک به حامی دولت باشد و چه مخالف دولت ) ،آن نظر منطقی را ( به اصطلاح دهه هشتادی ها ) « لایک » می کند؛ و در طول اجرای برنامه متوجه نمی شوید که آیا او طرفدار چپ است یا راست! اصولگرا را می پسندد یا اصلاح طلب! و دقیقا مخاطب همین انتظار را از مجری برنامه دارد؛ او نماینده تمام مردم است؛ با هر دیدگاه و تفکری؛و تلاش می کند بی طرفانه داوری خوبی در مناظره داشته باشد، که به نظر می رسد تا اینجای کار نمره قبولی گرفته است . 

باید دید آیا مسئولان صدا و سیما پای این نوع مناظره ها می ایستند و یا اینکه این برنامه هم مانند سایر برنامه های مناظره محور صدا و سیما فصلی می آید و به تاریخ می پیوندد! 

برنامه «شیوه» با شیوه اجرای متفاوت مجری آن چه تدارکی برای دهه فجر دیده است؟

گفته می شود برنامه « شیوه » در همان کنداکتور هفتگی خود نقد و بررسی مسأله حکمرانی در انقلاب اسلامی را به‌صورت مناظره در (۱۵ و ۲۲ بهمن ماه) به‌روی آنتن خواهد برد.

این برنامه که در ماه‌های اخیر با مدلی مناظره‌ای و چالشی درباره مبانی و نظریه‌های مرتبط با جامعه و حکومت روی آنتن شبکه چهار می‌رفت، برای مدتی پخش خود را متوقف کرد و حالا در این مدت با اعمال تغییراتی در اتاق فکر، نوع تصویربرداری و دکور برنامه، پخش خود را از سر می‌گیرد. 

مطالب برگزیده
رئیس مرکز ملی اقلیم و مدیریت بحران خشکسالی سازمان هواشناسی کشور به دیباچه گفت؛

شبکه فرسوده آب تهران باید فوراً نوسازی شود / تخلیه پایتخت غیرعملی است!

۰۸:۳۰  -  ۱۶ آذر ۱۴۰۴
یک جامعه شناس و صاحب نظر مسائل شهری  در گفت‌و‌گو با دیباچه مطرح کرد؛

تمرکز گرایی و رشد بی رویه، تهران را با بحران‌های زیست محیطی، فرسایش زیر ساخت و نابرابری مواجه میکند

۱۲:۱۸  -  ۲۵ آبان ۱۴۰۴
گفت‌و‌گو دیباچه با معاون فرهنگی دانشجویی وزارت بهداشت:

اعلام تزریق ۴ همت برای خوابگاه‌ها/ غربالگری اجباری سلامت روان برای دانشجویان آغاز شد

۱۰:۲۹  -  ۱۴ آبان ۱۴۰۴
مدیرکل اداره کل هنرهای نمایشی در گفتگو با دیباچه:

جشنواره نمایش‌هایی آیینی و سنتی، نسل جوان را با هویت فرهنگی و هنری آشنا می‌کند

۱۷:۴۸  -  ۲۰ مهر ۱۴۰۴
گفت‌و‌گو خواندنی فاکس نیوز با دکتر مسعود پزشکیان، رئیس جمهور کشورمان

نظام جمهوری اسلامی در دکترین خود هیچ جایگاهی برای سلاح هسته‌ای قائل نیست / کسی به‌خاطر موضوع حجاب در ایران بازداشت یا مجازات نمی‌شود

۱۶:۴۱  -  ۱۲ مهر ۱۴۰۴
گریزلدا؛ جنون و قدرت ملکه کوکائین 

زوایای پیدا و پنهان مینی‌سریال شش قسمتی نتفلیکس!

۱۶:۲۲  -  ۱۲ مهر ۱۴۰۴
در پی قهرمانی کشتی فرنگی ایران در جهان

رهبر انقلاب: آفرین به ورزشکار و مربی و مدیر؛ ملت را شادمان و کشور را آبرومند کردید

۲۳:۱۹  -  ۳۰ شهريور ۱۴۰۴