چهارشنبه ۲۷ فروردين ۱۴۰۴  |  Wednesday, 16 April 2025

دیباچه

کد خبر: ۵۲۳۷۴
تاریخ انتشار : ۳۷ : ۱۶ - ۲۸ دی ۱۴۰۱
محدثی خراسانی در گفتگو با دیباچه:
عضو هیئت علمی هفدهمین جشنواره بین‌المللی شعر فجر گفت: در نظام فرهنگی ما جایگاه شایسته‌ای برای شعر در برنامه‌ریزی کلان و تامین بودجه پیش‌بینی نشده است.

معصومه شمسنی غیاثوند :  هفدهمین جشنواره بین‌المللی شعر فجر توسط خانه کتاب و ادبیات ایران با همکاری اداره کل فرهنگ و ارشاد استان فارس افتتاح شد و اختتامیه این جشنواره نیمه دوم بهمن ماه برگزار خواهد شد. به گفته دبیر علمی این جشنواره هر چند شاهد رشد ۲۰ درصدی آثار ارسالی به این جشنواره در بخش‌های پنج‌گانه شعر کلاسیک، شعر نو، شعر محاوره، کودک و نوجوان و پژوهش بوده‌ایم، اما باید اعتراف کنیم با وجود استقبال مطلوب شاعران در حوزه نقد و پژوهش شعر به نقطه مطلوب نرسیده‌ایم.

 مصطفی محدثی خراسانی، یکی از اعضای هیئت علمی هفدهمین جشنواره بین‌المللی شعر فجر به دیباچه در مورد جایگاه شعر در کشور می‌گوید:  شعر یکی از قدیمی‌ترین و بومی‌ترین هنر‌ها در سرزمین ما است و تنها هنری است که هیچ بخش آن وارداتی نیست و صد درصد مبتنی بر فرهنگ و هویت ایرانی است. تا قرن‌ها شعر تنها رسانه فرهنگ‌ساز  کشور بوده است و امروز هم عمومی‌ترین و فراگیرترین هنری بوده که با همه فارسی‌زبانان ارتباط دارد و به تعبیری شعر هنر ملی و ثروت ملی ما است.

هنر شعر جایگاهی در نظام برنامه‌ریزی و بودجه کشور ندارد/ در خانه کتاب تنها یک اتاقک برای شعر تدارک دیده شده است

صاحب اثر «شاعران پروازی» می‌افزاید: شعر در طول سیر تاریخی خود اگرچه با فراز و فرود‌هایی مواجه بوده است، اما وقتی به تاریخ شعر نگاه می‌کنیم، همواره مسیر رو به رشد و تکامل را طی کرده است. اگر سیاست‌های  نظام کلان و راهبردی ما نظام فرهنگی ضمانت اجرایی داشته باشد و پیگیری شود به یقین  برکات و ثمراتی برای شعر به همراه دارد.

 صاحب اثر «هزار مرتبه خورشید» می‌گوید: در نظام فرهنگی ما جایگاه  شایسته‌ای برای شعر در برنامه‌ریزی کلان و تامین بودجه پیش‌بینی نشده است و ضمانت اجرایی ندارد. در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی معاونت سینمایی و معاونت  قرآنی و اداره  موسیقی دارد، اما شعر جایگاهی ندارد و یک اتاقک در خانه کتاب برای دفتر شعر تدارک دیده شده است که یک نفر طول سال پیگر کار‌ها  باشد.

 صاحب اثر «گزیده ادبیات معاصر شماره ۴۶» گفت:  در واقع این مراسم هفدهمین جشنواره شعر فجر نیست و همان جایزه کتاب سال است که هر سال برگزار می‌شود، یک بخش جشنواره شعر فجر بوده است که در جایزه کتاب سال آورده‌اند. در این جشنواره کتاب‌های شعر چاپ شده را معرفی می‌کنند و به نفرات برتر جایزه جشنواره شعر فجر داده می‌شود و به نظر من رفع تکلیف به حساب می‌آید. جشنواره شعر فجر باید برنامه  اصلی برای شاعران در سطح  کشور باشد و موجی را بین شاعران راه بیاندازد.

شاعر و ادیب سرشناس معاصر کشور با اشاره به استقبال مردم از شعر، گفت: مردم هنوز هم مخاطبان اصلی شعر هستند و هر شخصی در سطح، جایگاه و تحصیلاتی که دارد به نحوی  با شعر مرتبط است در گفتگو‌های عامیانه و کوچه بازاری معمولا به نحوی از عنصر شعر استفاده می‌شود، اما ظرفت زیادی در رسانه‌های کشور وجود دارد که می‌تواند  رتباط مردم با شعر را با برنامه‌ریزی بیشتر کند.

صاحب اثر «سلوک باران» با اشاره به کم‌کار‌های نهاد‌های فرهنگی در رابطه با شعر، عنوان کرد: صدا و سیما در این سال‌ها کم کاری کرده است، اما اخیرا رویکرد  خوبی در صدا و سیما شده است و از زمانی که علیرضا قزوه، رئیس دفتر شعر و موسیقی صدا سیما شده است در اخبار ساعت ۸ شبکه چهار به عنوان خبر  تازه‌ترین کتاب شعر منتشر شده شاعران معرفی می‌شود، در گزارش زنده شبکه خبر گزارش‌هایی از انجمن ادبی هفتگی شهرستان ادب پخش می‌شود که هنوز برای مردم جاذبه دارد.

صاحب اثر «طنین کوه» با بیان اینکه شعر در رسانه‌های امروز جایگاه گذشته خود را ندارد، گفت: روزنامه‌ها و مجلات بیشتر دنبال کار سیاسی تا فعالیت فرهنگی هستند و صفحات شعر جاذبه گذشته را ندارد. یک زمانی روزنامه اظلاعات صفحه «بشنو از نی» را داشت که بسیاری از شعرا، علاقمندان و دانشجویان سه‌شنبه‌ها منتظر آن بودند. زمانی سردبیر مجله شعر  حوزه هنری بودم و این مجله بین مردم و شاعران محبوبیت داشت و باعث حلقه ارتباطی بین مردم و شاعران بود، اما متولیان آن را تعطیل کردند و نگذاشتد انتشار این نشریه ۲۰ ساله استمرار پیدا کند.

نام:
ایمیل:
* نظر:
مطالب برگزیده
درخشش دوباره ایران در مهمترین جایزه سینمایی جهان

معرفی برندگان اسکار ۲۰۲۵ / انیمیشن کوتاه ایرانی، ساخته حسین ملایمی و شیرین سوهانی اسکار گرفت

۰۵:۵۶  -  ۱۳ اسفند ۱۴۰۳
گفتگو دوربین دیباچه با مژده لواسانی، مجری تلویزیون

برنامه روتینی در تلویزیون ندارم و ترجیح می دهم در زمان مناسب با تعامل بهتر با مدیران شبکه ها کار کنم!

۱۲:۰۰  -  ۱۳ اسفند ۱۴۰۳
گفتگو با مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان کرمانشاه

بیش از ۲ میلیون مسافر از جاذبه‌های گردشگری کرمانشاه در نوروز بازدید کردند/استان کرمانشاه بیش از ۴ هزار اثر تاریخی شناسایی‌شده دارد

۱۲:۳۶  -  ۱۷ فروردين ۱۴۰۴
گفتگو دوربین دیباچه با شاهد احمدلو کارگردان سینما

اگر میخواستم به صرف فروش در گیشه سینماها کار کنم، " شاه نقش" را نمیساختم!

۱۰:۰۰  -  ۱۳ اسفند ۱۴۰۳
گفتگو دوربین دیباچه با صحرا اسدالهی، بازیگر فیلم فروشنده اصغر فرهادی

یکسری از فیلم‌های کوتاه ما، خیلی آرتیستی تر از فیلم‌های بلند سینمایی هستند!

۲۳:۲۳  -  ۱۲ اسفند ۱۴۰۳
عضو تیم ملی تنیس روی میز در گفتگو با «دیباچه» مطرح کرد؛

تمام هزینه‌های سفر‌های بین‌المللی را خودم تأمین کردم/باور به توانایی‌هایم من را به جلو برده است

۱۷:۰۳  -  ۰۸ اسفند ۱۴۰۳
یک آهنگساز و موسیقیدان در گفتگو با دیباچه مطرح کرد؛

پیروزی انقلاب اسلامی ایران معنای تازه‌ای به سرود بخشید/ سرود می‌تواند در خدمت خواسته‌های امروز جامعه باشد

۱۶:۳۱  -  ۰۸ اسفند ۱۴۰۳
گفتگو دیباچه با مدیرعامل موزه ملی انقلاب اسلامی و دفاع مقدس

انتقال تجربیات و معارف دفاع مقدس به نسل جوان و نوجوان در اولویت است

۱۶:۳۹  -  ۰۸ اسفند ۱۴۰۳
پوشش گسترده شبکه‌های خبری جهان از مراسم تشییع شهیدان مقاومت

آخرین وداع؛ ورود پیکر سید مقاومت به جمع مردم

۱۵:۱۵  -  ۰۵ اسفند ۱۴۰۳
گفتگو دیباچه با دبیر علمی نوزدهمین جشنواره شعر فجر

انجمن بین‌المللی شاعران فارسی زبان تاسیس خواهد شد/ شاعران زنِ امروز، حرف‌های زیادی برای گفتن دارند

۱۵:۳۷  -  ۳۰ بهمن ۱۴۰۳
مربی تیم ملی هاکی روی یخ در گفتگو با «دیباچه» مطرح کرد؛

موفقیت‌های تیم ملی هاکی در آسیا نادیده گرفته شد/ بازی‌های هاربین یک فرصت طلایی بود که از دست رفت

۱۳:۵۱  -  ۲۸ بهمن ۱۴۰۳