چهارشنبه ۲۷ فروردين ۱۴۰۴  |  Wednesday, 16 April 2025

دیباچه

کد خبر: ۵۲۲۶۰
تاریخ انتشار : ۱۳ : ۱۱ - ۰۷ آذر ۱۴۰۱
گفتگو دیباچه با رئیس سازمان ملی تعلیم و تربیت کودک
رییس سازمان ملی تعلیم و تربیت گفت: حدود ۶۰ هزار نفر در سال در کلاس اول ابتدایی مردود می‌شوند که عمدتا مربوط به مناطق محروم، دو زبانه و عشایری ماست.

رئیس سازمان ملی تعلیم و تربیت کودک در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار دیباچه در پاسخ به این سوال که چرا به دوره کودکستان به صورت اساسی توجه نشده است اظهار کرد: مقام معظم رهبری،ایده محوری کشور را پیشرفت می دانند،یعنی قرار است ناظر بر جامعه پردازی،نظام سازی و تمدن سازی، تمام ابعاد حاکمیت به این سمت برای رسیدن به آن پیشرفت همکاری کند.
مجتبی همتی فر اضافه کرد: عنصر اصلی پیشرفت، نیروی انسانی است ؛چه به عنوان شهروند، چه به عنوان نیروی متخصص و چه به عنوان پدر و مادر که هسته خانواده را تشکیل می‌دهد. چه کسی می‌خواهد در این مسیر اینها را آماده کند؟نظام تعلیم و تربیت. مهمترین سن پایه کجاست؟ بچه های کلاس اول که وارد می‌شوند و قرار است برای تحصیل و آموزش آماده شوند، کجا مهارت پایه یاد گرفته اند؟ یکسری از توانمندی ها و مهارت هایی که بچه ها باید کسب کنند که لزوماً خانواده شرایط آن را ندارد؛ مثل تربیت اجتماعی به ویژه الان که خانواده‌ها کوچک شدند و تعداد فرزندان کم شده بچه کجا میخواهد تربیت اجتماعی را تمرین کند؟

حدود ۶۰ هزار نفر در سال در کلاس اول ابتدایی مردود می‌شوند!
وی افزود: بچه در مدرسه تمرین جدی تر انجام می دهد که باید در جامعه شهروند خوب،یک نیروی اجتماعی خوب و یک کنشگر بوده و یا در پایه ای که ما انتظار داریم موفق باشد، اینجا دوره کودکی مهم می‌شود. با این نگاه اساساً به شکل نظری و بنیادین،دوران کودکی مورد تاکید همه است که باید سرمایه گذاری کرد.اینجا این سوال مطرح است که آیا این مسئله در کشور آنقدر توجه می شود؟ نه چندان. هرچند ما کانون پرورش فکری را داشتیم که به عنوان یکی از مجموعه‌هایی که برای کودکان و نوجوانان از قبل انقلاب تاسیس شده بود،بعد از انقلاب هم ناظر تربیت اسلامی روی توسعه خدمات تربیتی و فرهنگی و ذوقی که از سن ۷ سال به بالا بود تمرکز کرد.هرچند سن پایین تر را هم تا حد جدی پوشش می‌داد اما مخاطب اصلی کودکان و نوجوانان مدرسه ای بودند.
همتی فر اضافه کرد: یا نهاد دیگر مثل بهزیستی که تا پیش از این در خدمات مراقبتی و زیستی کمک می کرد، وزارت بهداشت با مرکز بهداشتی که در مناطق محروم و شهری مستقر هستند، خدمات بهداشتی را به خانواده، کودکان و نوزاد ارائه می‌کند، یک مجموعه کارهای پراکنده انجام می‌شد اما با هم هماهنگ نبود. مسئله این بود که با نگاه تربیتی ناظر به اهمیتی که گفته شد و از نگاه یکپارچه اتفاقی نمی‌افتاد، تشکیل سازمان ملی تعلیم و تربیت کودک بر اساس نیازسنجی بود و با توجه به اینکه سن یک برشی می خورد و به همه نهادها مربوط می شود، ما یک مدیریت یکپارچه نیاز داریم که بتوانیم در این نهادها یکپارچگی را به وجود بیاوریم.
این مسئول ادامه داد: این یک گام رو به جلو است برای اینکه ما آن توجه ویژه ای که باید را داشته باشیم اما یک اقتضائاتی هم دارد، بخشی مربوط به نگرش هاست که ما کودکی را به معنای غیر مهم بودن تلقی نکنیم بلکه به معنای اساسی بودن در نظر بگیریم.
وی تصریح کرد: وقتی در هر مسئله اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی مواجه می‌شویم به سراغ این بخش آمده و بتوانیم ریشه این مسئله را پیدا کنیم.وقتی ما در یک مسئله اجتماعی برخورد می‌کنیم، افراد ممکن است آن طور که باید و شاید به قوانین پایبند نباشند،برای مثال ما در یک دوره ای به این راه حل رسیدیم که همیار پلیس نیاز داریم. یعنی به سراغ دانش آموزان رفتیم و به این رسیده بودیم که اگر این بچه ها با قوانین و مفاهیم ترافیک آشنا بشوند هم زیرسازی می‌شود که بعدها خودشان به عنوان شهروندی که در جامعه رفت و آمد دارد رعایت کنند و هم روی پدر و مادری که رانندگی می کنند اثر بگذارد و دیدیم که اثر مثبت گذاشت.
معاون وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه چون پذیرندگی این دوره بیشتر هست میتواند اثر بگذارد گفت: اما می‌توانم بگویم هنوز کشور به این نتیجه نرسیده که دوره کودکی در عمل آنقدر مهم است،البته جوانه های این توجه را داریم می بینیم و خود تشکیل این سازمان و این که می‌بینیم در بخش‌های مختلفی کودکی مهم شده قسمتی از این توجه هست.
وی با تاکید بر اینکه مهم فونداسیون و زیرساز بودن است،خاطرنشان کرد: طبیعتا در یک ساختمان،یک سازه و یک گیاه فونداسیون مهم است، هرچه محکم تر کاشته و ساخته شود، طبقات و در دوره‌های بعدی و رشد آن گیاه خیلی محکم تر خواهد بود و در زلزله های اجتماعی، مسائل فرهنگی و اقتصادی کار راحت‌تر می‌شود و چون کار راحت‌تر می‌شود آموزش در مناطق محروم راحت‌تر اتفاق می افتد،تکرار پایه کمتر خواهیم داشت.
همتی فر،متذکر شد: حدود ۶۰ هزار نفر در سال در کلاس اول ابتدایی مردود می‌شوند که عمدتاً آن مناطق محروم،دو زبانه و عشایری ماست که بچه ها آن فرصت های یادگیری با کیفیت باید با کیفیت و عادلانه در اختیار نداشتند. وقتی ما خدمات در اختیار آنان قرار دهیم این به لحاظ اقتصادی هم به صرفه تر است، یعنی ۶۰ هزار نفر دانش آموز هزینه دوباره نشده و همین اندازه ظرفیت کلاس های ما می تواند در اختیار دیگران قرار گیرد و کلاس های ما خلوت تر شود.


گفتگو از : نسرین هاشمی

نام:
ایمیل:
* نظر:
مطالب برگزیده
درخشش دوباره ایران در مهمترین جایزه سینمایی جهان

معرفی برندگان اسکار ۲۰۲۵ / انیمیشن کوتاه ایرانی، ساخته حسین ملایمی و شیرین سوهانی اسکار گرفت

۰۵:۵۶  -  ۱۳ اسفند ۱۴۰۳
گفتگو دوربین دیباچه با مژده لواسانی، مجری تلویزیون

برنامه روتینی در تلویزیون ندارم و ترجیح می دهم در زمان مناسب با تعامل بهتر با مدیران شبکه ها کار کنم!

۱۲:۰۰  -  ۱۳ اسفند ۱۴۰۳
گفتگو با مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان کرمانشاه

بیش از ۲ میلیون مسافر از جاذبه‌های گردشگری کرمانشاه در نوروز بازدید کردند/استان کرمانشاه بیش از ۴ هزار اثر تاریخی شناسایی‌شده دارد

۱۲:۳۶  -  ۱۷ فروردين ۱۴۰۴
گفتگو دوربین دیباچه با شاهد احمدلو کارگردان سینما

اگر میخواستم به صرف فروش در گیشه سینماها کار کنم، " شاه نقش" را نمیساختم!

۱۰:۰۰  -  ۱۳ اسفند ۱۴۰۳
گفتگو دوربین دیباچه با صحرا اسدالهی، بازیگر فیلم فروشنده اصغر فرهادی

یکسری از فیلم‌های کوتاه ما، خیلی آرتیستی تر از فیلم‌های بلند سینمایی هستند!

۲۳:۲۳  -  ۱۲ اسفند ۱۴۰۳
عضو تیم ملی تنیس روی میز در گفتگو با «دیباچه» مطرح کرد؛

تمام هزینه‌های سفر‌های بین‌المللی را خودم تأمین کردم/باور به توانایی‌هایم من را به جلو برده است

۱۷:۰۳  -  ۰۸ اسفند ۱۴۰۳
یک آهنگساز و موسیقیدان در گفتگو با دیباچه مطرح کرد؛

پیروزی انقلاب اسلامی ایران معنای تازه‌ای به سرود بخشید/ سرود می‌تواند در خدمت خواسته‌های امروز جامعه باشد

۱۶:۳۱  -  ۰۸ اسفند ۱۴۰۳
گفتگو دیباچه با مدیرعامل موزه ملی انقلاب اسلامی و دفاع مقدس

انتقال تجربیات و معارف دفاع مقدس به نسل جوان و نوجوان در اولویت است

۱۶:۳۹  -  ۰۸ اسفند ۱۴۰۳
پوشش گسترده شبکه‌های خبری جهان از مراسم تشییع شهیدان مقاومت

آخرین وداع؛ ورود پیکر سید مقاومت به جمع مردم

۱۵:۱۵  -  ۰۵ اسفند ۱۴۰۳
گفتگو دیباچه با دبیر علمی نوزدهمین جشنواره شعر فجر

انجمن بین‌المللی شاعران فارسی زبان تاسیس خواهد شد/ شاعران زنِ امروز، حرف‌های زیادی برای گفتن دارند

۱۵:۳۷  -  ۳۰ بهمن ۱۴۰۳
مربی تیم ملی هاکی روی یخ در گفتگو با «دیباچه» مطرح کرد؛

موفقیت‌های تیم ملی هاکی در آسیا نادیده گرفته شد/ بازی‌های هاربین یک فرصت طلایی بود که از دست رفت

۱۳:۵۱  -  ۲۸ بهمن ۱۴۰۳