چهارشنبه ۲۷ فروردين ۱۴۰۴  |  Wednesday, 16 April 2025

دیباچه

کد خبر: ۵۲۱۸۴
تاریخ انتشار : ۲۱ : ۱۸ - ۲۹ مهر ۱۴۰۱

معصومه شمسینی غیاثوند:طرح نیم‌بها شدن بلیط سینما مقارن با جشن‌های «مهر سینمای ایران» به مدت دوهفته در چهاردهمین نشست شورای راهبری اکران به منظور راهکار‌های مختلف برای تداوم رونق و کمک به اقتصاد سینما، توسعه تعاملات با تلویزیون مطرح شد، در این نشست مصوب شد که برای تقویت چرخه اکران فیلم‌ها ضمن بهره‌گیری از ظرفیت‌های تبلیغاتی تلویزیون و تبلیغات شهری، همراه با جشن مهر سینمای ایران در استان‌ها و مناطق مختلف کشور، سینما‌ها به صورت نیم‌بها پذیرای علاقمندان باشند.

همایون اسعدیان، رئیس شورای صنفی نمایش درباره وضعیت فعلی سینما‌ها می‌گوید که «در شرایطی هستیم که باید فراتر از سینما به ماجرا نگاه کنیم، آنچه  این روز‌ها برای سینما پیگیری می‌کنیم، همانند وضعیت فیلترینگ اینستاگرام است که در هر دو موضوع دغدغه اصلی معیشت است». در حالی که اوضاع نابسامان سینما‌ها را در این شرایط نمی‌توان انکار کرد، طرح سینمای مهر ایران با انتقاد‌های فراوانی به ویژه از سوی سینماداران و منتقدان همراه بود و آن‌ها براین باورند که نمی‌توان از این طریق مخاطبان را به سینما‌ها بازگرداند.

«علی روئین‌تن» نویسنده و کارگردان فیلم «دل‌شکسته» در رابطه با شرایط کنونی سینما‌ها به دیباچه گفت: احساس می‌کنم مردم کمی ناراحت هستند و برای همین سینما نمی‌روند، حالمان خوب نیست و شرایط برای رفتن به سینما در اوضاع کنونی مناسب نیست. مثل کسی که حال روحی مناسبی ندارد که لباس خوب بپوشد و خودش را برای رفتن تفریح به بیرون آماده کند. ما این شرایط را نداریم و روح‌مان خسته است.

سینماداران حق دارند از طرح بلیط نیم‌بها ناراضی باشند/ مردم شرایط روحی مناسب برای حتی تماشای فیلم «بن‌هور» را ندارند

تهیه‌کننده فیلم بانک‌زده‌ها تصریح کرد: برای تماشای فیلم کمدی باید شرایط محیا باشد و این احساس و تمایل در شخص وجود داشته باشد که فیلم کمدی تماشا کند. هرچند که محتوی فیلم‌ها تا آنجا که دنبال می‌کنم مناسب است و در حال حاضر همه نوع ژانر  فیلم در سینما‌ها اکران شده است. فیلم‌های بدی روی صحنه سینما نیست، اما الزام مردم سینما رفتن نیست حتی اگر فیلم «بن‌هور» روی پرده سینما باشد.

نویسنده فیلم «دنیا» گفت: مردم بیشتر از آنکه تلویزیون تماشا کنند و سینما بروند بیشتر اخبار کشور را دنبال می‌کنند و شرایط برای تماشای فیلم مناسب نیست، از دست ما هم کاری بر نمی‌آید، زیرا مردم حالشان خوب نیست و اگر شرایط مساعد شود مردم به سینما خواهند رفت.

نویسنده فیلم «زمهریر» در خصوص طرح مهر سینما خاطرنشان کرد: چند سالی است که با کوچکتر شدن سفره مردم رفتن به سینما جزو اولویت‌های مردم نیست و از جمیعت ۸۵ میلیون نفر کشور شاید یک میلیون نفر هم به سینما نروند و بیشتر مردم فیلم‌ها را با یک دهم هزینه از طریق فضای مجازی و پلت فرم‌ها تماشا می‌کنند.

بازیگر فیلم‌های استرداد و اشک سرما گفت: مسئولان فرهنگی کشور به جای این که مردم را نصیحت کنند و خط و نشان بکشند باید راهکاری برای حل معضل فرهنگی در کشور داشته باشند. سینماداران حق دارند که از نیم‌بها شدن بلیط سینما ناراحت باشند، زیرا سرمایه آن‌ها با نصف شدن بلیط سینما از دست می‌رود؛ مگر سینماداران برای تجهیزات سینما و دستمزد کارکنان، هزینه و حقوق را به صورت نصفه می‌دهند؟ دولت باید سوبسیدی  برای سینما‌ها قائل شود تا این شرایط خاتمه پیدا کند.

نام:
ایمیل:
* نظر:
مطالب برگزیده
درخشش دوباره ایران در مهمترین جایزه سینمایی جهان

معرفی برندگان اسکار ۲۰۲۵ / انیمیشن کوتاه ایرانی، ساخته حسین ملایمی و شیرین سوهانی اسکار گرفت

۰۵:۵۶  -  ۱۳ اسفند ۱۴۰۳
گفتگو دوربین دیباچه با مژده لواسانی، مجری تلویزیون

برنامه روتینی در تلویزیون ندارم و ترجیح می دهم در زمان مناسب با تعامل بهتر با مدیران شبکه ها کار کنم!

۱۲:۰۰  -  ۱۳ اسفند ۱۴۰۳
گفتگو با مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان کرمانشاه

بیش از ۲ میلیون مسافر از جاذبه‌های گردشگری کرمانشاه در نوروز بازدید کردند/استان کرمانشاه بیش از ۴ هزار اثر تاریخی شناسایی‌شده دارد

۱۲:۳۶  -  ۱۷ فروردين ۱۴۰۴
گفتگو دوربین دیباچه با شاهد احمدلو کارگردان سینما

اگر میخواستم به صرف فروش در گیشه سینماها کار کنم، " شاه نقش" را نمیساختم!

۱۰:۰۰  -  ۱۳ اسفند ۱۴۰۳
گفتگو دوربین دیباچه با صحرا اسدالهی، بازیگر فیلم فروشنده اصغر فرهادی

یکسری از فیلم‌های کوتاه ما، خیلی آرتیستی تر از فیلم‌های بلند سینمایی هستند!

۲۳:۲۳  -  ۱۲ اسفند ۱۴۰۳
عضو تیم ملی تنیس روی میز در گفتگو با «دیباچه» مطرح کرد؛

تمام هزینه‌های سفر‌های بین‌المللی را خودم تأمین کردم/باور به توانایی‌هایم من را به جلو برده است

۱۷:۰۳  -  ۰۸ اسفند ۱۴۰۳
یک آهنگساز و موسیقیدان در گفتگو با دیباچه مطرح کرد؛

پیروزی انقلاب اسلامی ایران معنای تازه‌ای به سرود بخشید/ سرود می‌تواند در خدمت خواسته‌های امروز جامعه باشد

۱۶:۳۱  -  ۰۸ اسفند ۱۴۰۳
گفتگو دیباچه با مدیرعامل موزه ملی انقلاب اسلامی و دفاع مقدس

انتقال تجربیات و معارف دفاع مقدس به نسل جوان و نوجوان در اولویت است

۱۶:۳۹  -  ۰۸ اسفند ۱۴۰۳
پوشش گسترده شبکه‌های خبری جهان از مراسم تشییع شهیدان مقاومت

آخرین وداع؛ ورود پیکر سید مقاومت به جمع مردم

۱۵:۱۵  -  ۰۵ اسفند ۱۴۰۳
گفتگو دیباچه با دبیر علمی نوزدهمین جشنواره شعر فجر

انجمن بین‌المللی شاعران فارسی زبان تاسیس خواهد شد/ شاعران زنِ امروز، حرف‌های زیادی برای گفتن دارند

۱۵:۳۷  -  ۳۰ بهمن ۱۴۰۳
مربی تیم ملی هاکی روی یخ در گفتگو با «دیباچه» مطرح کرد؛

موفقیت‌های تیم ملی هاکی در آسیا نادیده گرفته شد/ بازی‌های هاربین یک فرصت طلایی بود که از دست رفت

۱۳:۵۱  -  ۲۸ بهمن ۱۴۰۳