جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳  |  Friday, 22 November 2024

دیباچه

کد خبر: ۵۲۱۷۷
تاریخ انتشار : ۳۵ : ۱۵ - ۲۷ مهر ۱۴۰۱
کاوه قهرمان، کارگردان و مدرس سینما در گفت و گو با دیباچه مطرح کرد

کاوه قهرمان، کارگردان و مدرس سینما درخصوص اکران فیلمش در هنر و تجربه گفت: اکران فیلم با توجه به ظرفیتی که برایش تعریف شده خوب است، اما متاسفانه سانس‌ها بسیار محدود و ساعت‌ها نامناسب است یعنی سانس ۴ و ۶ که هر دوی آن برای مخاطب کمی خاص‌تر سینما که به هرحال مخاطب اصلی هنر و تجربه هم هستند، ساعت مناسبی نیست به خصوص در آن ترافیک و ساعت‌های کاری و این باعث می‌شود که این سانس‌ها مناسب و کمک کننده نباشد، باوجود اینکه می‌توان سانس‌ها را تغییر داد و فیلم‌ها هم پتانسیل بالایی دارند، اما متاسفانه اینگونه به حقشان نخواهند رسید.

اگر ارزشی برای فرهنگ قائل هستیم، باید از هنرو تجربه بیشتر حمایت کنیم


این کارگردان درخصوص معضلات موجود در اکران فیلم‌ها در هنر و تجربه بیان کرد: از مشکلات اصلی در هنر و تجربه، تبلیغات و همین سانس‌های اکران فیلم است ؛یعنی من فکر میکنم سانس‌های بسیاری در سینما‌ها که اصطلاحا به عنوان پخش فیلم‌های بدنه در اختیار میگذارند و خالی هستند ،برخی از این سانس‌ها را می‌توان دراختیار هنر و تجربه قرار داد بدون هیچ منتی از سوی سینمادار و یا هر شخصی که عهده دار این مسئله است؛ بنابراین به نظرم باید سانس‌ها بیشتر و متنوع‌تر شوند. مسئله‌ای که در هنر و تجربه‌ی جدید صورت گرفته و بسیار خوشایند بود این است که بر روی اکران تمرکز وجود دارد یعنی میدانیم در یک ساعت مشخص و در سینمای مشخص یک فیلم یک هفته اکران دارد، اما واقعا ساعت مناسبی نیست، ساعت ۴ که یک ساعت مرده است برای سینمایی که مخاطبش کاهش پیدا کرده است و ساعت ۶ هم خیلی کم تماشاگر را به سالن سینما می‌کشاند.

« قهرمان » درباره تاثیرگذاری هنرو تجربه برای افزایش مخاطب فیلم‌های کوتاه، مستند و... اظهار داشت: به هر حال درباره‌ی فیلم‌هایی حرف می‌زنیم که کمی سلایق متفاوت تری را می‌طلبد فیلم کوتاه و مستند هم در همین غالب است و فیلم بلند هم خاص‌تر و هنری‌تر است و هرچه امکان نمایش بیشتر داشته باشند قطعا مخاطب بیشتری هم خواهند داشت. درحال حاضر که دوره‌ی جدید اکران هنرو تجربه شروع شده است، متوجه خواهید شد که مخاطب از این مسئله راضی است و زمانی که تعطیل بود مخاطب هم ابراز نارضایتی می‌کرد، بنابراین مخاطب خود را دارد و طبیعتا هر چه این مخاطب به تعدادش اضافه شود بهتر است. این درصورتی است که پخش کننده هایمان دائم تاکید بر فیلم‌های کمدی دارند، اما ذائقه تماشاگر اینگونه نیست و سلیقه‌ها و ژانر‌های متفاوت را می‌طلبد.

او ادامه داد: درست است که فیلم‌های کمدی پر بیننده هستند، اما مخاطب از ژانر‌های دیگر هم استقبال می‌کند، نمی‌گویم اینگونه فیلم‌ها مانند فیلم‌های ۲۰ میلیاردی مخاطب داشته باشد، اما این تعداد سینما واقعا از طرف دوستان به یک شو تبدیل شده است که بگویند از فیلم هنری و خاص هم حمایت می‌کنند درحالی که اینگونه نیست.

اگر ارزشی برای فرهنگ قائل هستیم، باید از هنرو تجربه بیشتر حمایت کنیم

کاوه قهرمان کارگردان فیلم «تارا» در پایان گفت: همین که در این شرایط امکان اکران فراهم شده و همان مخاطب حداقلی که دارد و می‌تواند فیلم‌ها را ببیند باعث خوشحالی است، اما به هرحال باید از این جنس سینما و هنر و تجربه حمایت بیشتری شود و کمی واقعی‌تر به آن نگاه شود. همان فیلم‌هایی هم که ۴ میلیاردی شدند باید دید به چه شکل و چقدر تماشاگر واقعی دارد و چقدر بلیت از طرف پخش کننده و تهیه کننده برایش صادر شده است، بنابراین می‌توان عادلانه‌تر برخورد کرد و حمایت از سینمای مستقل را کمی بیشتر کرد. این کمک به فرهنگ است اگر ارزشی برای فرهنگ قائل هستیم می‌توانیم حمایت را هم بیشتر کنیم.

گفت و گو از : سوگل امیری

نام:
ایمیل:
* نظر:
مطالب برگزیده
گفتگو دیباچه با رییس سازمان ملی پرورش استعدادهای درخشان

شرکت ۷۰ طرح از ۱۹ استان در نمایشگاه جشنواره خوارزمی/منتخبین جشنواره، بدون کنکور وارد دانشگاه می‌شوند!

۰۹:۰۰  -  ۲۷ آبان ۱۴۰۳
گفتگو اختصاصی دیباچه با غلامعلی حداد عادل، رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی

ما با کلاس‌های آزاد در دنیا ارتباط داریم/ سعی داریم با وزارت علوم همکاری داشته باشیم، اما این همکاری تاکنون رضایت بخش نبوده است!

۲۰:۴۲  -  ۲۹ آبان ۱۴۰۳
مجید اسماعیلی، نوازنده پیشکسوت ویولنسل در گفتگو با دیباچه مطرح کرد؛

ارکسترهایی که در کشورمان برگزار می‌شوند، هم ردیف ارکستر های کشور های دیگر هستند!

۱۴:۱۵  -  ۲۶ آبان ۱۴۰۳
مدیر کل اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی هرمزگان در گفتگو با دیباچه خبر داد؛

نمایش گرگوربافی و تراش صدف‌های دریایی در نمایشگاه ملی صنایع دستی/ بندرلنگه به‌عنوان شهر ملی گلابتون، شناخته شده است

۱۳:۰۲  -  ۲۶ آبان ۱۴۰۳
گفتگو اختصاصی دیباچه با استاد فرهاد فخرالدینی، بنیان گذار ارکستر ملی ایران

عرصه موسیقی نیازمند حمایت دولت است و نباید به آن آسیب بزنند! / تِم سازی نمی‌تواند یک اثر موسیقایی را فاخر کند!

۲۰:۲۴  -  ۲۷ آبان ۱۴۰۳
گفتگوی دیباچه با مهدی وثوقی راد، بازیگر پیشکسوت عرصه تئاتر و تلویزیون

برخی از نمایش‌های روی صحنه، اصالت و پختگی لازم را ندارند/ آخرین خبرها از پروژه جدید نیما جاویدی!

۱۳:۲۱  -  ۲۶ آبان ۱۴۰۳
" گالری آرت پرشیا " میزبان هنرمند معاصر کشورمان شد؛

شگفتی نمایشگاه انفرادی آثار استاد "جلیل خلیلی" و هنری که باید دیده شود!

۲۰:۰۴  -  ۲۲ آبان ۱۴۰۳
پربازدیدها
آخرین اخبار