پنجشنبه ۰۱ آذر ۱۴۰۳  |  Thursday, 21 November 2024

دیباچه

کد خبر: ۵۲۰۹۹
تاریخ انتشار : ۴۷ : ۱۶ - ۱۲ شهريور ۱۴۰۱

به گزارش خبرنگار دیباچه؛ سینماگران همواره برای بیان دغدغه های اجتماعی تلاش کرده و سعی می کنند تا حدی مشکلات موجود در جوامع انسانی و معضلات اجتماعی را به تصویر بکشند تا ذره ای از این معضلات و آسیب ها حل شود و خانواده ها بتوانند با آگاهی بیشتر از آسیب ها و معضلات فرزندان خود را نیز آگاه کنند، البته نباید نقش مهم آموزش و پرورش را در راستای آگاه سازی و آموزش ها فراموش کرد.
ممکن است برخی افراد فیلم ها و سریال ها را فقط به چشم سرگرمی نگاه کنند اما مسئله مهمی که وجود دارد در تمام فیلمنامه ها درد یا دغدغه ای نهفته است که فیلم ها آن را با زبان های مختلف و حتی بصورت غیرمستقیم بیان می کنند.
سینمای ایران همواره سعی کرده آسیب های اجتماعی را به گوش مسئولان و مردم برساند و در زمینه آگاه سازی قدم بردارد اما باید گفت زمانی که یک فیلم با موضوع معضلات اجتماعی ساخته می شود بسیاری از مردم و حتی مسئولان از نگاه مستقیم و بیان صریح کلمات در آن فیلم انتقاد می کنند ، بسیاری از خانواده ها این فیلم ها را مناسب نمی دانند و فکر می کنند اگر افراد خانواده از این معضلات آگاه شوند ممکن است تاثیرات مخربی بر آن ها داشته باشد. که باید گفت تا حد زیادی این نگاه غلط است و اگر آموزش ها و آگاه سازی ها صورت نگیرد نمی توان از بروز آسیب ها پیشگیری کرد.
نوجوانان و جوانان امروزی با مسائل متفاوتی رو به رو هستند که اگر آموزش و آگاهی بخشی از سوی خانواده ها و از سوی آموزش و پرورش صورت نگیرد، نوجوانان در دام این معضلات گرفتار خواهند شد که عواقب آن خانواده ، مدرسه و جامعه را درگیر خواهد کرد.
از همین رو به سراغ « مصطفی راستینه » رئیس بنیاد پیشگیری از آسیب های اجتماعی رفتیم تا نظر او را در این خصوص جویا شویم.
« راستینه » با اشاره به تاثیر فیلم ها در راستای آگاهی بخشی به افراد جامعه گفت: قدرتی که هنر و فیلم سازی دارد هیچ روانشناسی ندارد، چند سال پیش اوباما رئیس جمهور آمریکا از هالیوود تقدیر کرد زیرا می گفت قدرت آمریکا بخاطر فیلم های هالیوود است و آن فیلم ها فرهنگ های کشورها را تسخیر و مانند فرهنگ خودشان می کنند، بچه ها عاشق بازیگران هالیوودی مانند اسپایدرمن و بت من می شوند در صورتی که در کشور خودشان اسطوره های بسیاری دارند اما از آن جایی که صدا و سیما و فیلم سازان نمی توانند این قدرت را انتقال دهند، این مسئله به وجود می آید.‌فیلم توانایی زیادی دارد ، بچه ها و خانواده ها می توانند از فیلم ها الگو بگیرند.

قدرتی که هنر و فیلم سازی دارد هیچ روانشناسی ندارد/نمی توان اقتدار سلبریتی ها را در وضعیت اجتماعی کشور انکار کرد
« راستینه » با اشاره به فیلم هایی با موضوعات آسیب های اجتماعی مانند «مجبوریم» و «رگ خواب» بیان کرد: فیلم خوبی مانند «رگ خواب» نوشته سعید نعمت الله و با بازی لیلا حاتمی و کوروش تهامی ساخته شد و از سوی بنیاد هم مورد تقدیر قرار گرفت که بسیار خوب به بحث ازدواج سفید پرداخت و خیلی نرم آن را موشکافی کرد. اگر این داستان ها نوشته و ساخته شود و هنرمندان خوبی در آن ایفای نقش کنند طبیعتاً روی خانواده ها و جوانان تأثیرگذار خواهد بود. به هرحال ما نمی توانیم اقتدار سلبریتی ها را در وضعیت اجتماعی کشور انکار کنیم و اگر سلبریتی ها در زمینه آسیب های اجتماعی و سلامت روان دغدغه مند باشند ، می توانند کارهای خوبی را با تعامل نهادهای مربوطه در این حوزه بسازند.
رئیس بنیاد پیشگیری از آسیب های اجتماعی در خصوص انتقاد زیادی که به فیلم هایی با موضوعات آسیب های اجتماعی می شود، گفت: سازمان نظام روانشناسی لیستی از روانشناسان زرد را منتشر کرد که در روزهای ابتدایی مورد نقد افراد زیادی قرار گرفت اما بعد از چند روز همه موافق این کار شدند،طبیعتا بیان آسیب های اجتماعی برای خانواده ها نگران کننده خواهد بود و ممکن است بگویند بهتر است این آسیب ها بیان نشود اما تا زمانی که آگاه سازی انجام نشود خیلی از اتفاقات رخ نخواهد داد.
وی افزود: برای مثال پیامکی که از سوی قوه قضاییه و پلیس فتا برای مردم فرستاده می شود که بر روی لینک هایی که ارسال می شود ، کلیک نکنید زیرا حساب بانکی شما خالی می شود و اگر این آگاهی صورت نمی گرفت اتفاقات بدی برای مردم می افتاد، آگاهی سبب می شود تا حال جامعه خوب باشد . قرار نیست ما آگاه باشیم تا دنیا را تغییر دهیم ، آگاهی باعث می شود ما خودمان را تغییر دهیم و همین سبب تغییر محیط اطراف و جامعه خواهد شد.
راستینه با اشاره به فیلمنامه نویسی در حوزه آسیب های اجتماعی بیان کرد: فیلمنامه نویسان باید این خوراک را به فیلم سازان بدهند ، باید نویسندگان هم در زمینه آسیب های اجتماعی که شورای اجتماعی وزارت کشور و روانشناسان بیان کردند، وارد شده و بصورت غیرمستقیم و مستقیم به این موضوعات پرداخته و به مردم راهکار ارائه دهند تا گرفتار این آسیب ها نشوند.

گفت و گو از : مینا قنبری

نام:
ایمیل:
* نظر:
مطالب برگزیده
گفتگو دیباچه با رییس سازمان ملی پرورش استعدادهای درخشان

شرکت ۷۰ طرح از ۱۹ استان در نمایشگاه جشنواره خوارزمی/منتخبین جشنواره، بدون کنکور وارد دانشگاه می‌شوند!

۰۹:۰۰  -  ۲۷ آبان ۱۴۰۳
گفتگو اختصاصی دیباچه با غلامعلی حداد عادل، رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی

ما با کلاس‌های آزاد در دنیا ارتباط داریم/ سعی داریم با وزارت علوم همکاری داشته باشیم، اما این همکاری تاکنون رضایت بخش نبوده است!

۲۰:۴۲  -  ۲۹ آبان ۱۴۰۳
مجید اسماعیلی، نوازنده پیشکسوت ویولنسل در گفتگو با دیباچه مطرح کرد؛

ارکسترهایی که در کشورمان برگزار می‌شوند، هم ردیف ارکستر های کشور های دیگر هستند!

۱۴:۱۵  -  ۲۶ آبان ۱۴۰۳
مدیر کل اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی هرمزگان در گفتگو با دیباچه خبر داد؛

نمایش گرگوربافی و تراش صدف‌های دریایی در نمایشگاه ملی صنایع دستی/ بندرلنگه به‌عنوان شهر ملی گلابتون، شناخته شده است

۱۳:۰۲  -  ۲۶ آبان ۱۴۰۳
گفتگو اختصاصی دیباچه با استاد فرهاد فخرالدینی، بنیان گذار ارکستر ملی ایران

عرصه موسیقی نیازمند حمایت دولت است و نباید به آن آسیب بزنند! / تِم سازی نمی‌تواند یک اثر موسیقایی را فاخر کند!

۲۰:۲۴  -  ۲۷ آبان ۱۴۰۳
گفتگوی دیباچه با مهدی وثوقی راد، بازیگر پیشکسوت عرصه تئاتر و تلویزیون

برخی از نمایش‌های روی صحنه، اصالت و پختگی لازم را ندارند/ آخرین خبرها از پروژه جدید نیما جاویدی!

۱۳:۲۱  -  ۲۶ آبان ۱۴۰۳
" گالری آرت پرشیا " میزبان هنرمند معاصر کشورمان شد؛

شگفتی نمایشگاه انفرادی آثار استاد "جلیل خلیلی" و هنری که باید دیده شود!

۲۰:۰۴  -  ۲۲ آبان ۱۴۰۳
پربازدیدها
آخرین اخبار