دوشنبه ۱۰ شهريور ۱۴۰۴  |  Monday, 01 September 2025
کد خبر: ۵۲۰۵۱
تاریخ انتشار : ۴۹ : ۱۲ - ۲۳ مرداد ۱۴۰۱

عملکرد چهارماهه اداره کل نظارت بر عرضه و نمایش سازمان سینمایی /کارنامه‌ای برای یکصد و بیست روز

مدیرکل دفتر نظارت بر عرضه و نمایش فیلم از حل شدن مشکلات فیلم‌های: «روشن، سه کام حبس، زنبورکارگر و رگ‌های آبی» در آینده نزدیک خبر داد و گفت: طی یک ماه آینده تکلیف تعداد دیگری از فیلم‌ها که بدلایل مختلف اجازه اکران نداشته‌اند مشخص می‌شود.
به گزارش اداره کل روابط عمومی سازمان سینمایی؛ روح الله سهرابی با ارائه گزارشی درباره اقدامات انجام شده در حوزه نظارت برعرضه و نمایش فیلم گفت: طی چهارماه اخیر در اداره کل عرضه و نمایش سازمان سینمایی اقداماتی انجام گرفته که در پاسخ به تقاضاها و توقعات سینماگران بسیار قابل تامل است. دستاوردهای مدیریت جدید در شرایطی حاصل شده است که سینما یکی از بحرانی‌ترین دوره‌های خود اعم از مسئله خروج از دوران کرونا و بازگشت به زیست طبیعی سینما و حاشیه‌های پررنگ‌تر از متن همچون حواشی برخی فیلم‌ها، موانع مختلف در تعامل دو سویه بین سازمان سینمایی و برخی صنوف، بیانیه نویسی و ایجاد اختلاف و شکاف را تجربه کرده است.

عملکرد چهارماهه اداره کل نظارت بر عرضه و نمایش سازمان سینمایی /کارنامه‌ای برای یکصد و بیست روز

سهرابی اظهار کرد: این اداره کل بی‌توجه به امور حاشیه‌ای و در اقدامی حرفه‌ای و عملیاتی در همه‌ی زمینه‌های تحت اختیار اعم از صدور پروانه نمایش آثار سینمایی و غیرسینمایی، پروانه مالکیت‌ها، مدیریت فضای اکران، نحوه ایجاد تعامل بین سازمان و سینماگران و نظارت بر اقلام تبلیغی، دوره شلوغ و پرترافیکی را طی کرده است.
وی درباره تعداد پروانه نمایش‌های صادر شده نیز گفت: با وجود حساسیت‌های موجود، مجوز نمایش بیش از ۳۸ فیلم سینمایی صادر شده که در میان آنها فیلم‌های حساسیت برانگیز و یا متوقف مانده‌ای چون: «علفزار، مجبوریم، ملاقات خصوصی، جنگ جهانی سوم، بانک زده‌ها، انفرادی، تفریق، بی‌رویا و غیره» به چشم می‌خورد.
سهرابی در ادامه تاکید کرد: طبق گزارش کارشناسان این اداره کل، مشکل فیلم‌های بلاتکلیفی چون: «روشن، سه کام حبس، زنبورکارگر، رگ‌های آبی و ….» نیز در حال حل شدن است و بنظر می‌رسد طی یک ماه آینده تکلیف تعداد دیگری از فیلم‌ها که بدلایل مختلف اجازه اکران نداشته‌اند مشخص شود.
وی درباره دیگر اقدامات صورت گرفته در این حوزه نیز گفت: در بخش آثار غیرسینمایی نیز طی چهار ماه اخیر ۱۲۸ عنوان فیلم پروانه نمایش گرفته‌اند این درحالیست که بیش از بیست عنوان از این ۱۲۸ اثر، از سالها قبل درگیر مشکلات مختلف بوده و بدلایل مختلف اعم از مضمون و محتوا یا عدم همکاری عوامل اصلی جهت انجام اصلاحات، محروم از پروانه نمایش بوده‌اند.
سهرابی یادآور شد: بخش دیگر فعالیت‌های اداره کل عرضه و نمایش، صدور پروانه مالکیت فیلم‌هاست که در طول چهار ماه اخیر در بخش سینمایی ۵۵ عنوان فیلم و غیر سینمایی ۳۵ عنوان فیلم مجموعا بیش از ۹۰ پرونده فیلم مورد مطالعه و بررسی دقیق قرار گرفته و پس از حسابرسی‌ها و مشخص شدن درصد سهام مالکین حقیقی و حقوقی، پروانه مالکیت آنها صادر شده است.
وی در ادامه به اعلام رئیس سازمان سینمایی مبنی بربخشش آن گروه از فیلمسازان که به دلایل موجه، بدون اخذ پروانه ساخت اقدام به ساخت فیلم کرده‌اند اشاره کرد وگفت: در این رابطه ۲۹ اثر درخواست بازبینی و ارزیابی ارائه کردند که تا زمان آماده سازی این گزارش ۲۱ فیلم از آثار مذکور مورد بازبینی و ارزیابی قرار گرفته اند که آثار تایید شده جهت تصمیم گیری نهایی به شورای پروانه نمایش ویدیویی و سینمایی ارجاع شده‌اند.
سهرابی درباره تشکیل شورای صنفی نمایش و شروع فعالیت این شورا نیز گفت: برای چینش صحیح اکران و ساماندهی پخش فیلم‌های سینمایی که پس از جلسات متعدد و رایزنی‌های مداوم اتفاق افتاد، از جمله فعالیت‌های جدید اداره کل عرضه و ‌نمایش است که در مقطعی که تعداد آثار در انتظار اکران از هر زمان بیشتر است مهم و موثر واقع شده است. همچنین، جلسات متعدد و مداوم با صاحبان آثار اعم از تهیه کنندگان و کارگردانان در جهت رفع موانع صدور پروانه نمایش و ایجاد تعامل و همکاری نزدیک و دو سویه بین اداره کل عرضه و نمایش از یک سو و صاحبان آثار از سوی دیگر که عموما منجر به خروج از بن بست درباره فیلم‌ها شده است نیز جزو اقدامات چهار ماهه‌ی اخیر این اداره کل می‌توان برشمرد. نظارت بیشتر بر مدیریت سالن‌های سینمایی، نظارت دقیق‌تر بر قانون حضور فیلم‌ها در جشنواره‌های خارجی، نظارت جدی‌تر بر اقلام تبلیغی فیلم‌های در حال اکران و سامان دهی به آیین نامه‌های اکران آثار سینمایی و نمایش ویدیویی از جمله فعالیت‌های چهارماهه اداره کل نظارت بر عرضه و نمایش فیلم بوده است.

مطالب برگزیده
اشکان ممبینی از کارشناسان چهره و شاخص مسائل بین‌الملل به دیباچه گفت؛

تلاش‌های نظامی برای مهار برنامه هسته‌ای ایران، نمی‌تواند اراده ملت را در مسیر پیشرفت و خودکفایی کشورمان متوقف کند

۲۲:۲۴  -  ۱۵ تير ۱۴۰۴
عضو تیم ملی کشتی آلیش بانوان در گفتگو با «دیباچه» مطرح کرد؛

دو طلای آسیا نقطه اوج کارنامه‌ام بود/ ‏طلای جهانی را هدف گرفته‌ام

۱۷:۴۹  -  ۰۸ تير ۱۴۰۴
پژوهشگر موسیقی آذربایجان و نوازنده ساز قوپوز در گفتگو با دیباچه مطرح کرد؛

عاشیق‌ها صدای تاریخ و فرهنگ مردم آذربایجان هستند/ موسیقی آذربایجان، موسیقی زنده و مردمی است

۱۳:۰۱  -  ۱۸ خرداد ۱۴۰۴
ملی پوش فوتبال زنان با «دیباچه» مطرح کرد؛

از لیگ تا تیم ملی؛ گلرهای ایران برای یک رؤیا متحد شده‌اند

۱۲:۵۴  -  ۱۸ خرداد ۱۴۰۴
عضو تیم ملی وزنه برداری در گفتگو با «دیباچه» مطرح کرد؛

قهرمانی آسیا فقط شروع مسیر من است/ تمرین با بزرگان جهان برایم ارزشمند است

۱۲:۳۳  -  ۰۴ خرداد ۱۴۰۴
قهرمان اسکواش زنان کشورمان در گفتگو با «دیباچه» مطرح کرد؛

اسکواش زنان ایران در مسیر پیشرفت حرکت می کند/ هدفم رسیدن به رنکینگ زیر ۵۰ جهان است!

۰۹:۰۰  -  ۲۸ ارديبهشت ۱۴۰۴
سرمربی تیم ملی تنیس در گفتگو با «دیباچه» مطرح کرد؛

از میزبانی تور جهانی برای محک بازیکنان ملی بهره می‌بریم/ همه بازیکنان زیر ذره‌بین هستند

۱۶:۲۳  -  ۲۲ ارديبهشت ۱۴۰۴
سرمربی تیم قهرمان لیگ کانوپولو در گفتگو با«دیباچه» مطرح کرد؛

با تجهیزات حرفه‌ای به مدال جهانی نزدیک می‌شویم/ نسل جوان انگیزه بیشتری برای قهرمانی دارند

۰۹:۰۰  -  ۱۶ ارديبهشت ۱۴۰۴
دبیر چهاردهمین جشنواره بین‌المللی فیلم ۱۰۰ در گفتگو با دیباچه مطرح کرد؛

برخی فیلمسازان با جشنواره فیلم ۱۰۰ فعالیت‌شان را آغاز کردند/ انتخاب بخش فلسطین آزاد به عنوان بخش ویژه جشنواره!

۱۱:۱۴  -  ۳۰ فروردين ۱۴۰۴
سعید الهی تهیه‌کننده سینما در گفتگو با دیباچه مطرح کرد؛

فیلم «میرو» بازنمایی فرهنگ ایثار و شهادت در بین قوم بلوچ است/ قومیت‌ها بخش جدایی‌ناپذیری از هویت ملی ما هستند

۱۲:۵۴  -  ۲۰ فروردين ۱۴۰۴