پنجشنبه ۰۱ آذر ۱۴۰۳  |  Thursday, 21 November 2024

دیباچه

کد خبر: ۵۱۹۵۸
تاریخ انتشار : ۴۱ : ۱۳ - ۱۸ تير ۱۴۰۱

دینا محمدی : « پندار اکبری » فارغ التحصیل رشته بازیگری، فعالیت هنری خود را در دو سالگی با سریال "طالب" به کارگردانی پدرش آغاز کرد، علاقه او به رشته های فنی نیز باعث شد تا او به سراغ تدوین 4 سریال تلویزیونی برود و در این سال ها کار عکاسی انجام می دهد.
او که این روزها نمایش "زنی در دوچهره" را به روی صحنه برده معتقد است: محتوای نمایش های صحنه ای باید از هر گونه شعار و شعار زدگی بدور باشند و پیام خود را در دل محتوای خود به روی صحنه ببرند به گونه ای که مخاطب با تماشای یک اثر به مضمون نمایش ها دست یابد.

پندار اکبری کارگردان نمایش "زنی در دو چهره" در ‌گفت و گو با دیباچه گفت: نمایشنامه ای که در حال حاضر روی صحنه است جزو یکی از نمایشنامه های کلاسیک جهان محسوب میشود و این نمایشنامه نوشته "میگل میورا" نمایشنامه نویس مطرح اسپانیایی است که نوشته های او اعتبار ویژه ای در اروپا دارد.

هزینه تولید یک اثر نمایشی بالاست و هیچ حمایتی وجود ندارد / سعی کردم نمایش

بازیگر مجموعه "گاندو"، "پنجمین خورشید" و "فاصله‌ ها"در ادامه افزود: کتابی از این نمایشنامه را در دست داشتم که علی رغم پر قدمت بودن از چاپ قدیمی نیز برخوردار بود و مدت ها در گوشه کتابخانه پدرم خاک می خورد و من بر حسب عادت همیشگی که گریزی به کتاب ها میزدم این نمایشنامه قدیمی به چشمم خورد و  برای مطالعه آن را برداشتم اما واقعیت این است، خواندن ترجمه‌ این اثر خیلی برایم سخت بود چون نوع ترجمه کتاب به شکل کاملا کلاسیک نگارش شده‌ بود. به گونه ای که با ادبیات عامیانه، فرسنگ ها فاصله داشت با این حال وقتی چند صفحه ای از آن را خواندم، حال و هوا و فضای قصه من را جذب خود کرد و هر چه بیشتر جلو رفتم بیشتر مجذوب شدم و همانجا جرقه تهیه تولید این نمایش بر ذهنم نقش بست و در نهایت همان لحظه تصمیم گرفتم تمام نوشته‌ های آن کتاب را بر روی صحنه تئاتر مصور کنم.در آن زمان که این تصمیم را گرفتم شروع دور کرونا و قرنطینه همگانی آغاز شد، بنابراین فرصت را غنیمت شمردم که در ایام با متن به صورت عمیق سروکله بزنم و در نهایت طی مدت یکسال توانستم نمایش نامه را برای به روی صحنه رفتن آماده کنم .

در متن این نمایش، باور آدمها به گونه ای ترسیم شده که شباهت بسیاری به زندگی روزمره دارد .به طور مثال در جایی از این نمایشنامه ،از کاراکتر اصلی به نام "مارسل" می‌بینیم که او معتقد است آدم ها آن چرا که از دیگران میشنوند باور می‌کنند نه آن چیزی که خود هستند، از این رو میتوان گفت: آنچه که مرا در به روی صحنه بردن این نمایش مجذوب کرد،باورهای درست و غلطی بود که باعث قضاوت کردن آدمها و تصمیمات مهم آن ها در زندگیشان است و گاهی همین تصمیمات، آدمها را تا ورطه شکست همراهی می‌کند.

من سعی کردم این محتواها تلخی هارا با چاشنی طنز آمیخته و در بازنویسی این اقتباس حال و هوای شاد و طنازانه ای را به متن نمایش نامه بی افزایم تا مخاطب به واسطه این نمایش با فضای مفرح و دلنشینی مواجه شود.

« اکبری »  پیرامون اینکه  آیا در نمایش تان نقد برخی فرهنگ‌ها و یا موضوعات اجتماعی و غیره هم شده، بیان کرد: در این نمایش نقدی صورت نگرفته بلکه به گونه ای سعی کردیم این نمایش طوری با مخاطب قرار بگیرد که او را با خود مواجه کند. یعنی مخاطب را به جایی برساند که او به این افکار دست یابد که اگر در چنین مسیری قرار می‌گرفت چه راهی را برای ادامه زندگی و یا حل مشکل اتخاذ می کرد.

« پندار اکبری » که در سریال "سراب" و "معراجی ها" به نقش آفرینی پرداخته، در پاسخ به این سوال که اثر نمایشی "زنی با دو چهره" چه ناگفته هایی را در دل خود دارد که بتواند مخاطب را تا پایان روایت هایش با خود همراه و همقدم کند ، افزود: از آنجا که به عنوان نویسنده و کارگردان این اثر سعی کردم ،این نمایش به صورت شعاری نباشد،معتقدم یک اثر باید مفهومش را در دل خود نهفته داشته باشد به گونه ای که تماشاگر را ترغیب کند تا مفهوم را در حین تماشای اثر دریابد و برداشت درستی از محتوای کار داشته باشد به هر حال قضاوت و نقد را به عهده تماشاگر می‌گذارم.

هزینه تولید یک اثر نمایشی بالاست و هیچ حمایتی وجود ندارد / سعی کردم نمایش

او در ارتباط با حال وهوای این روز های تئاتر چگونه است، یادآور شد: از آنجا که هزینه های تولید یک اثر نمایشی بالاست و در این زمینه هیچ حمایتی نیز صورت نمی‌گیرد، نمی‌توان هزینه های صرف شده برای تولید یک نمایش را جبران نمود و همین طور دلیل استقبال کم تماشاگران از نمایش های صحنه ای، متاسفانه این عرصه از حال و هوای مناسبی بهره نمی‌برد به گونه ای که آثار پر رونق هم اکنون با تماشاگران کمتری مواجهه هستند.

اکبری در پایان گفت: نمایش "زنی در دو چهره" تا ۲۴ تیر ماه روی صحنه است و در تلاشیم  تماشاگرانی که این نمایش را ندیده اند در این فرصت بتوانند به تماشای آن بنشینند.

وی در پایان خاطر نشان کرد: نیلوفر پارسا ، نسا یوسفی ، روناک برخوردار ، علیرضا دیلمی ، ماریه ماشاالهی،  پناه باقریان ، آیدا سرمست و پندار اکبری از بازیگران این نمایش هستند.

نام:
ایمیل:
* نظر:
مطالب برگزیده
گفتگو دیباچه با رییس سازمان ملی پرورش استعدادهای درخشان

شرکت ۷۰ طرح از ۱۹ استان در نمایشگاه جشنواره خوارزمی/منتخبین جشنواره، بدون کنکور وارد دانشگاه می‌شوند!

۰۹:۰۰  -  ۲۷ آبان ۱۴۰۳
گفتگو اختصاصی دیباچه با غلامعلی حداد عادل، رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی

ما با کلاس‌های آزاد در دنیا ارتباط داریم/ سعی داریم با وزارت علوم همکاری داشته باشیم، اما این همکاری تاکنون رضایت بخش نبوده است!

۲۰:۴۲  -  ۲۹ آبان ۱۴۰۳
مجید اسماعیلی، نوازنده پیشکسوت ویولنسل در گفتگو با دیباچه مطرح کرد؛

ارکسترهایی که در کشورمان برگزار می‌شوند، هم ردیف ارکستر های کشور های دیگر هستند!

۱۴:۱۵  -  ۲۶ آبان ۱۴۰۳
مدیر کل اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی هرمزگان در گفتگو با دیباچه خبر داد؛

نمایش گرگوربافی و تراش صدف‌های دریایی در نمایشگاه ملی صنایع دستی/ بندرلنگه به‌عنوان شهر ملی گلابتون، شناخته شده است

۱۳:۰۲  -  ۲۶ آبان ۱۴۰۳
گفتگو اختصاصی دیباچه با استاد فرهاد فخرالدینی، بنیان گذار ارکستر ملی ایران

عرصه موسیقی نیازمند حمایت دولت است و نباید به آن آسیب بزنند! / تِم سازی نمی‌تواند یک اثر موسیقایی را فاخر کند!

۲۰:۲۴  -  ۲۷ آبان ۱۴۰۳
گفتگوی دیباچه با مهدی وثوقی راد، بازیگر پیشکسوت عرصه تئاتر و تلویزیون

برخی از نمایش‌های روی صحنه، اصالت و پختگی لازم را ندارند/ آخرین خبرها از پروژه جدید نیما جاویدی!

۱۳:۲۱  -  ۲۶ آبان ۱۴۰۳
" گالری آرت پرشیا " میزبان هنرمند معاصر کشورمان شد؛

شگفتی نمایشگاه انفرادی آثار استاد "جلیل خلیلی" و هنری که باید دیده شود!

۲۰:۰۴  -  ۲۲ آبان ۱۴۰۳
پربازدیدها
آخرین اخبار