پنجشنبه ۲۷ شهريور ۱۴۰۴  |  Thursday, 18 September 2025
کد خبر: ۵۱۹۴۲
تاریخ انتشار : ۵۱ : ۱۸ - ۱۲ تير ۱۴۰۱
گزارش دیباچه

تراکم فروشی و یا شهر فروشی، فروش سهم آیندگان از آینده شهرهاست

آذر رجبی : در دنیای ماشین و فضای مجازی، خانه‌ها کوچکتر و فضاها تنگ‌تر و سقف خانه‌ها به آسمان نزدیک‌تر شده است، در شهری که کلانشهر است و روزانه بر جمعیتش افزوده می‌شود، به نظر می‌رسد مدیران یا خواب هستند یا خود را به خواب زده‌اند؛ شهری که اینگونه دستخوش تغییرات است نباید به حال خود رها شود و از هر سمتی برجی سر به فلک بکشد که همین سر به فلک کشیدن خود تبعاتی همچون گرمای شدید، آلودگی هوا، ریزگردها و تراکم تعداد زیادی از خانوارها را در یک مکان به ارمغان می‌آورد، این از هم گسیختگی و ناهنجاری در نحوه ساخت و سازها به خصوص در شهرهای بزرگ موضوعی است که خبرنگار دیباچه را بر آن داشت تا بایکی از اعضای شورای شهر پیرامون نحوه رسیدگی به اینگونه تخلفات به گفت و گو بنشیند.

تراکم فروشی و یا شهر فروشی، فروش سهم آیندگان از آینده شهرهاست

جعفر بندی شربیانی، عضو هیات رئیسه شورای شهر تهران معتقد است، اتکا مدیران شهری برای تامین منابع درآمدی در شهرداری تهران براساس تفکرات حاکم بر الگوی مدیریت شهری است.

جعفر شربیانی در گفت و گو با خبرنگار دیباچه پیرامون تخلفات ساختمانی و نحوه رسیدگی به آن در شهرداری ها و ارجاع برخی از آن تخلفات به شورای شهر گفت: درخصوص تخلفات ساختمانی،  بدوا در نواحی، تخلفات احصا و در قالب فرم خلاف تنظیم و از طریق معاونت شهرسازی و معماری مناطق، پرونده به کمیسیون‌های ده گانه ماده صد ارسال می‌گردد.

لازم به ذکر است که هر کمیسیون دارای سه نفر عضو است، نماینده وزارت کشور، نماینده شورای شهر تهران، نماینده دادگستری که با حضور سه عضو کمیسیون به تخلفات اعلام شده رسیدگی و رای خود را صادر می‌کنند.   

وی در ادامه گفت: اگر پرونده‌ای ناقص باشد، نظریه می‌شود و پرونده جهت رفع نقص و یا تکمیل گزارش به منطقه مورد نظر عودت داده می شود، معمولا در آن، مدت زمان تعیین می کنند که این زمان (حداکثر یک ماه یا دو هفته و ....) است و در این مدت اگر اعضا به نتیجه برسند رای صادر می شود.  

نحوه رسیدگی به تخلفات در کمیسیون ماده ۱۰۰ چگونه است؟

شربیانی ضمن اشاره به اینکه رای اولیه بدوی است و‌قابل اعتراض است، عنوان کرد: پس از ابلاغ رای به مالک، به مدت ۱۰ روز‌ می تواند اعتراض خود را از طریق دفاتر خدمات الکترونیک شهر ثبت کند .

تراکم فروشی و یا شهر فروشی، فروش سهم آیندگان از آینده شهرهاست

عضو هیات رئیسه شورای شهر تهران در خصوص نحوه تامین منابع درآمدی در شهرداری تهران اظهار داشت: تاکنون مدل و الگوی مشخصی پیش بینی نشده و در هر مقطع زمانی به فراخور شرایط اجتماعی-اقتصادی کشور تغییر می کند. اما لازم به ذکر است،‌در ادبیات نظری درآمد پایدار جای خودش را در افکار مدیران شهری پیدا کرده اما در عمل همچنان تصمیمات مقطعی حکم فرماست.در این صورت رای قطعی محسوب می شود و لازم الاجرا می گردد.

وی ضمن اشاره به اینکه اتکا مدیران شهری برای تامین منابع درآمدی در شهرداری تهران براساس تفکرات حاکم بر الگوی مدیریت شهری بوده است، عنوان کرد: توسعه اجتماع محور،توسعه پایدار، رشد مبتنی بر توسعه کالبدی-فضایی،  توسعه عدالت محور در هیچ یک از روش‌های پیشین دیده نمی شود.

نسل بعدی هم حق زندگی دارد

شربیانی در پایان ضمن تاکید بر اینکه تراکم فروشی و یا شهر فروشی به نوعی فروش سهم آیندگان از آینده شهرهاست، خاطر نشان ساخت: نسل بعدی و یا نسل های بعدی هم حق زندگی دارند. تصمیمات شورای عالی شهرسازی و معماری ایران و شوراهای اسلامی شهرها نقش بسزایی در نحوه تامین منابع درآمدی در شهرداریها دارد. بنابراین تراکم فروشی گزینه مناسبی برای اداره شهرداریها نیست.

انتهای پیام/

مطالب برگزیده
یک نویسنده ادبیات کودک و نوجوان در گفتگو با دیباچه:

شنیدن قصه، یکی از نیازهای همیشگی کودکان و نوجوانان است/ کار قصه‌گو نگهداری و نگهبانی از زبان فارسی است

۱۹:۵۶  -  ۲۸ تير ۱۴۰۴
عضو تیم ملی اسکیت در گفت‌و‌گو با «دیباچه» مطرح کرد؛

در مسیر قهرمانی هیچ‌وقت عقب ننشستم؛ در دل جنگ تمرین را رها نکردم

۱۹:۵۱  -  ۲۸ تير ۱۴۰۴
کاپیتان تیم ملی واترپلو در گفتگو با «دیباچه» مطرح کرد؛

رسیدن به صدر جهان سخت است/ با یک بازی بیشتر دومین گلزن برتر آسیا می‌شدم

۱۳:۰۴  -  ۲۴ تير ۱۴۰۴
اشکان ممبینی از کارشناسان چهره و شاخص مسائل بین‌الملل به دیباچه گفت؛

تلاش‌های نظامی برای مهار برنامه هسته‌ای ایران، نمی‌تواند اراده ملت را در مسیر پیشرفت و خودکفایی کشورمان متوقف کند

۲۲:۲۴  -  ۱۵ تير ۱۴۰۴
عضو تیم ملی کشتی آلیش بانوان در گفتگو با «دیباچه» مطرح کرد؛

دو طلای آسیا نقطه اوج کارنامه‌ام بود/ ‏طلای جهانی را هدف گرفته‌ام

۱۷:۴۹  -  ۰۸ تير ۱۴۰۴
پژوهشگر موسیقی آذربایجان و نوازنده ساز قوپوز در گفتگو با دیباچه مطرح کرد؛

عاشیق‌ها صدای تاریخ و فرهنگ مردم آذربایجان هستند/ موسیقی آذربایجان، موسیقی زنده و مردمی است

۱۳:۰۱  -  ۱۸ خرداد ۱۴۰۴
ملی پوش فوتبال زنان با «دیباچه» مطرح کرد؛

از لیگ تا تیم ملی؛ گلرهای ایران برای یک رؤیا متحد شده‌اند

۱۲:۵۴  -  ۱۸ خرداد ۱۴۰۴
عضو تیم ملی وزنه برداری در گفتگو با «دیباچه» مطرح کرد؛

قهرمانی آسیا فقط شروع مسیر من است/ تمرین با بزرگان جهان برایم ارزشمند است

۱۲:۳۳  -  ۰۴ خرداد ۱۴۰۴
قهرمان اسکواش زنان کشورمان در گفتگو با «دیباچه» مطرح کرد؛

اسکواش زنان ایران در مسیر پیشرفت حرکت می کند/ هدفم رسیدن به رنکینگ زیر ۵۰ جهان است!

۰۹:۰۰  -  ۲۸ ارديبهشت ۱۴۰۴
سرمربی تیم ملی تنیس در گفتگو با «دیباچه» مطرح کرد؛

از میزبانی تور جهانی برای محک بازیکنان ملی بهره می‌بریم/ همه بازیکنان زیر ذره‌بین هستند

۱۶:۲۳  -  ۲۲ ارديبهشت ۱۴۰۴
سرمربی تیم قهرمان لیگ کانوپولو در گفتگو با«دیباچه» مطرح کرد؛

با تجهیزات حرفه‌ای به مدال جهانی نزدیک می‌شویم/ نسل جوان انگیزه بیشتری برای قهرمانی دارند

۰۹:۰۰  -  ۱۶ ارديبهشت ۱۴۰۴