پنجشنبه ۲۷ شهريور ۱۴۰۴  |  Thursday, 18 September 2025
کد خبر: ۵۱۶۳۷
تاریخ انتشار : ۴۶ : ۰۹ - ۱۴ فروردين ۱۴۰۱
گفتگو دیباچه با کارگردان، تهیه کننده و مجری برنامه" دستپخت"

"دستپخت "با تمرکز بر اقوام ایرانی و غذا‌های فراموش شده، نوروز باستانی را جشن گرفت

زهرا فرود: مسابقه آشپزی "دستپخت " یکی از برنامه های موفق تلویزیونی شبکه اول سیماست.این برنامه بین المللی که از سال ۱۳۹۴ به عنوان یک مسابقه آشپزی روی آنتن رفت تا کنون توانسته‌ مخاطبان بسیاری را با خود همراه کند. "دستپخت " که به کارگردانی،تهیه کنندگی و اجرای "سيد وحید حسینی"تولید شد ، سعی  کرد از تجربیات واطلاعات داوران حرفه‌ای و متخصص بهره گیرد ونکات مفیدی را در زمینه آشپزی وطبخ غذا به بینندگان ارائه دهد. "دستپخت" در قالب ۱۳ قسمت با هدف حفظ و نگهداری از سنت ها ، آداب و رسوم و غذاهای محلی همزمان با نوروز ۱۴۰۱ از شبکه اول سیما روی آنتن رفت.

"سید وحید حسینی" کارگردان ،تهیه کننده و مجری برنامه" دستپخت" به خبرنگار دیباچه گفت : برنامه "دستپخت" در ایام نوروز با تغییر فرمت و ایده روی آنتن رفت و به شدت روی سه محور غذا های فراموش شده و محلی ،لباس های محلی ،پرداختن به اماکن تاریخی و دیدنی و همچنین آداب و رسوم مناطق و استان های کشورتمرکز کرد. بطور کل این سری از مسابقه تلویزیونی "دستپخت " این نکته را یادآوری کرد که مردم باید به آداب و رسوم لهجه و گویش منطقه و زادگاه خود احترام بگذارند و آنها را حفظ کنند تا به دست فراموشی سپرده نشود.

او افزود :برنامه" دستپخت "در هفتمین سال تولید خود ،تا کنون هزار قسمت آن روی آنتن رفته و در تمام سال هایی که این برنامه تولید شده همیشه سعی داشتیم طبق یک هدف خاص پیش برویم؛ بنابراین "دستپخت" برنامه ای هدفمند است که در ایام نوروز با نگاه به غذا های فراموش شده و محلی و پوشش اقوام مختلف و اماکن تاریخی از شبکه اول سیما پخش شد.

حسینی ادامه داد : همانطور  که در ایام عید بیننده این برنامه بودید،  دکور سری جدید مسابقه تلویزیونی "دستپخت" به گونه‌ای است که در هر قسمت بر اساس استانی که از آنجا شرکت‌کننده داشتیم ،تغییر می کرد، یعنی دکور "دستپخت "که همان سفره هفت سین است، متناسب با سنت و رسم زادگاه شرکت کنندگان چیده می شد که البته این چینش ها هم توسط گروه شرکت کننده ها انجام شد.

کارگردان و تهیه کننده برنامه" دستپخت" افزود :" دستپخت" تاکنون روی طبخ غذاهای سنتی و محلی خیلی کار کرده اما در نوروز به طور کل تمام ۱۳ برنامه خود را به طبخ غذاهای محلی و همینطور غذاها و دسرهای مختص به افطار و سحر های ماه مبارک رمضان اختصاص داد.

"سیدوحیدحسینی" برنامه و سریال های زیادی را برای صدا و سیما ساخته و برنده جوایز زیادی از جمله برنده بهترین مسابقه تلویزیونی از جشنواره سین سیما در سال۱۳۹۷،برنده بهترین کارگردانی از جشنواره ی جام جم در سال ۱۳۹۶،برنده ی جایزه بهترین اثر از جشنواره ی ABU چین به خاطر" دایره ها و نیم دایره ها" و برنده ی جایزه بهترین فیلم از جشنواره ی کودک و نوجوان اصفهان در سال۱۳۹۲ به خاطر فیلم "تعطیلات دوست داشتنی" بوده است.

مطالب برگزیده
یک نویسنده ادبیات کودک و نوجوان در گفتگو با دیباچه:

شنیدن قصه، یکی از نیازهای همیشگی کودکان و نوجوانان است/ کار قصه‌گو نگهداری و نگهبانی از زبان فارسی است

۱۹:۵۶  -  ۲۸ تير ۱۴۰۴
عضو تیم ملی اسکیت در گفت‌و‌گو با «دیباچه» مطرح کرد؛

در مسیر قهرمانی هیچ‌وقت عقب ننشستم؛ در دل جنگ تمرین را رها نکردم

۱۹:۵۱  -  ۲۸ تير ۱۴۰۴
کاپیتان تیم ملی واترپلو در گفتگو با «دیباچه» مطرح کرد؛

رسیدن به صدر جهان سخت است/ با یک بازی بیشتر دومین گلزن برتر آسیا می‌شدم

۱۳:۰۴  -  ۲۴ تير ۱۴۰۴
اشکان ممبینی از کارشناسان چهره و شاخص مسائل بین‌الملل به دیباچه گفت؛

تلاش‌های نظامی برای مهار برنامه هسته‌ای ایران، نمی‌تواند اراده ملت را در مسیر پیشرفت و خودکفایی کشورمان متوقف کند

۲۲:۲۴  -  ۱۵ تير ۱۴۰۴
عضو تیم ملی کشتی آلیش بانوان در گفتگو با «دیباچه» مطرح کرد؛

دو طلای آسیا نقطه اوج کارنامه‌ام بود/ ‏طلای جهانی را هدف گرفته‌ام

۱۷:۴۹  -  ۰۸ تير ۱۴۰۴
پژوهشگر موسیقی آذربایجان و نوازنده ساز قوپوز در گفتگو با دیباچه مطرح کرد؛

عاشیق‌ها صدای تاریخ و فرهنگ مردم آذربایجان هستند/ موسیقی آذربایجان، موسیقی زنده و مردمی است

۱۳:۰۱  -  ۱۸ خرداد ۱۴۰۴
ملی پوش فوتبال زنان با «دیباچه» مطرح کرد؛

از لیگ تا تیم ملی؛ گلرهای ایران برای یک رؤیا متحد شده‌اند

۱۲:۵۴  -  ۱۸ خرداد ۱۴۰۴
عضو تیم ملی وزنه برداری در گفتگو با «دیباچه» مطرح کرد؛

قهرمانی آسیا فقط شروع مسیر من است/ تمرین با بزرگان جهان برایم ارزشمند است

۱۲:۳۳  -  ۰۴ خرداد ۱۴۰۴
قهرمان اسکواش زنان کشورمان در گفتگو با «دیباچه» مطرح کرد؛

اسکواش زنان ایران در مسیر پیشرفت حرکت می کند/ هدفم رسیدن به رنکینگ زیر ۵۰ جهان است!

۰۹:۰۰  -  ۲۸ ارديبهشت ۱۴۰۴
سرمربی تیم ملی تنیس در گفتگو با «دیباچه» مطرح کرد؛

از میزبانی تور جهانی برای محک بازیکنان ملی بهره می‌بریم/ همه بازیکنان زیر ذره‌بین هستند

۱۶:۲۳  -  ۲۲ ارديبهشت ۱۴۰۴
سرمربی تیم قهرمان لیگ کانوپولو در گفتگو با«دیباچه» مطرح کرد؛

با تجهیزات حرفه‌ای به مدال جهانی نزدیک می‌شویم/ نسل جوان انگیزه بیشتری برای قهرمانی دارند

۰۹:۰۰  -  ۱۶ ارديبهشت ۱۴۰۴