دوشنبه ۲۴ آذر ۱۴۰۴  |  Monday, 15 December 2025
کد خبر: ۵۱۳۶۴
تاریخ انتشار : ۰۷ : ۱۷ - ۱۴ دی ۱۴۰۰
حریری رئیس اتاق بازرگانی ایران و چین در گفت و گو با دیباچه مطرح کرد

ما برای سلامت غذایی سفره مردم بسیار سختگیر هستیم / شایعه می کنند و می گویند بازمانده سمی در محصولی وجود دارد

خبرنگار دیباچه با مجیدرضا حریری رئیس اتاق بازرگانی ایران و چین، درباره مصرف سموم چینی در کشاورزی ایران به گفتگو نشست که با هم میخوانیم :

در مورد سموم مصرفی چینی که در محصولات کشاورزی ایران مورد استفاده قرار می گیرد لطفا صحبت کنید و آیا این بازی جدید آمریکا برای تخریب رقیب دیرینه خودش کشور چین و همچنین عدم صدور محصولات کشاورزی ایران نیست چنانکه ما در صدور نفت هم به علت تحریم مشکل داریم؟

شایعه می کنند و می گویند بازمانده سمی در محصولی وجود دارد که این به سم مربوط نیست، به مصرف کننده ای که از آن سم استفاده می کند مربوط می شود، البته اگر حقیقت باشد، در حال حاضر بخش اعظم سموم و آفات نباتی در هند و چین تولید می شود و بیشتر کشورهای دنیا از این محصولات استفاده می کنند که بالطبع در کشور ما هم چنین اتفاقی می افتد ولی متاسفانه کشاورزان ما آموزش علمی ندیده اند و به صورت سنتی به پرورش محصولات خود می پردازند و ربطی به کشور سازنده سموم آفات ندارد.

متاسفانه برخی خبرهایی که به چین مربوط می شود توسط برخی رسانه ها بسیار بُلد می شود و امیدوارم روی ارتباطات ایران و چین تاثیر گذار نباشد و اختلالی ایجاد نشود.

وقتی یک خبر از طرف یک منبع نامعتبر پخش می شود، برخی ها هم بر اساس منافع خودشان سوءستفاده می کند و تبدیل به یک وایرال می شود. مثلا هر روز یک خبر مجعول در رابطه با چین بیان میشود مثل فروش جزیره کیش یا ... که هیچکدام منبع موثقی ندارد و وقتی خبر پخش می شود تا زمانی که تکذیب و بررسی شود اثر خودش را می گذارد و به نظر میاد برخی رسانه های ما به کلیک خوردن خبرهای مجعولشان علاقه مند هستند.

وقتی وزرات جهاد و اتاق بازرگانی و بهداشت هستند،اتحادیه بارفروشان منبع موثقی برای خبر رسانی نیست، در صورتی که منابع موثق این موضوع را تکذیب می کنند ولی حرف بار فروش خریدار بیشتری دارد! که باز هم معلوم نیست همان بارفروش این صحبت را کرده است . ما میلیون ها تُن محصول کشاورزی صادر می کنیم قاعدتا جایی هم اخلال ایجاد میشود و اگر یک بار کامیون در مرز کشوری برگشت خورد، نباید آنرا به همه محصولات تعمیم داد و این قدرت رسانه است که فضا سازی می کند و باید خبرگزاری و رسانه های دلسوز با این موضع مقابله کنند.
البته بنده وزارت جهاد کشاورزی را هم مقصر می دانم چون به موقع شفاف سازی و پاسخگویی نکرد و اگر مسئول دولتی حتی اگر وضعیت خوبی هم نبود اطلاع رسانی کند جا برای خبرسازی و شایعات تنگ می شود.

_ صادرات کشاورزی ما به چین چه محصولاتی است؟

 50 در صد محصول پسته، بخش عظیمی از زعفران، انجیر استهبان و میگو و محصولات شیلات به چین صادر می کنیم.

-آیا برای واردات و صادرات قرنطینه کامل انجام میشود؟

در ارتباط با صادرات محصولات کشاورزی و غذای هیچ خللی نداریم  و همه چیز برا اساس استاندارد صادرات انجام می شود.

کشورها برای محصولات غذایی و آرایشی و بهداشتی و دارویی موانع بسیار جدی برای این موضوع دارند حتی به چین هم ما محصولی صادر کنیم و موارد قانونی رعایت نشده باشد هم به کشور برگشت می خورد.
و مردم عزیز بدانند درباره امنیت محصولات غذایی بسیار سختگیر می باشیم.

مطالب برگزیده
گفت‌و‌گو دیباچه با معاون فرهنگی دانشجویی وزارت بهداشت:

اعلام تزریق ۴ همت برای خوابگاه‌ها/ غربالگری اجباری سلامت روان برای دانشجویان آغاز شد

۱۰:۲۹  -  ۱۴ آبان ۱۴۰۴
مدیرکل اداره کل هنرهای نمایشی در گفتگو با دیباچه:

جشنواره نمایش‌هایی آیینی و سنتی، نسل جوان را با هویت فرهنگی و هنری آشنا می‌کند

۱۷:۴۸  -  ۲۰ مهر ۱۴۰۴
گفت‌و‌گو خواندنی فاکس نیوز با دکتر مسعود پزشکیان، رئیس جمهور کشورمان

نظام جمهوری اسلامی در دکترین خود هیچ جایگاهی برای سلاح هسته‌ای قائل نیست / کسی به‌خاطر موضوع حجاب در ایران بازداشت یا مجازات نمی‌شود

۱۶:۴۱  -  ۱۲ مهر ۱۴۰۴
گریزلدا؛ جنون و قدرت ملکه کوکائین 

زوایای پیدا و پنهان مینی‌سریال شش قسمتی نتفلیکس!

۱۶:۲۲  -  ۱۲ مهر ۱۴۰۴
در پی قهرمانی کشتی فرنگی ایران در جهان

رهبر انقلاب: آفرین به ورزشکار و مربی و مدیر؛ ملت را شادمان و کشور را آبرومند کردید

۲۳:۱۹  -  ۳۰ شهريور ۱۴۰۴
خیز کشتی فرنگی ایران برای کسب قهرمانی جهان

کسب دو طلای ارزشمند توسط شاگردان حسن رنگرز

۲۱:۵۷  -  ۲۸ شهريور ۱۴۰۴
دبیر شورای عالی آموزش و پرورش در گفت‌و‌گو با دیباچه مطرح کرد؛

رئیس جمهور بر چگونگی تحقق کیفیت آموزشی در کلاس درس تاکید دارد / امسال، آموزش متفاوتی خواهیم داشت

۲۰:۲۷  -  ۲۸ شهريور ۱۴۰۴
سرنوشت پدر برای پسر تکرار شد

امید جهان، خواننده محبوب بوشهری درگذشت

۱۴:۵۳  -  ۲۲ شهريور ۱۴۰۴
مدیرعامل انجمن هنر‌های نمایشی کشور در گفت‌و‌گو با دیباچه مطرح کرد؛

هنر تئاتر در ایران سابقه‌ای چند هزار ساله دارد/ رویداد‌های هنری و فرهنگی بزرگ از شهر‌های کوچک شروع می‌شوند

۱۴:۴۶  -  ۲۲ شهريور ۱۴۰۴
گفت‌و‌گو دیباچه با نویسنده کتاب «پاسیاد پسر خاک»

«پاسیاد پسر خاک»، رمان، داستان بلند و خاطرات شفاهی نیست!

۰۷:۳۰  -  ۱۱ شهريور ۱۴۰۴
رامبد جوان با "کارناوال" کاری کرد، کارستان؛

خبری از آثار طنز قوی در صدا و سیما نیست! روان مردم را جدی بگیرید!

۰۸:۰۰  -  ۰۴ شهريور ۱۴۰۴
گفت‌و‌گو دیباچه با معاون ابتدایی وزارت آموزش و پرورش

تحقق عدالت آموزشی، مهم‌ترین هدف نظام آموزشی است!

۱۶:۵۶  -  ۰۳ شهريور ۱۴۰۴
گفتگو دیباچه با مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان خراسان رضوی

مشهد مقدس آماده میزبانی از میلیون‌ها زائر در دهه پایانی ماه صفر می‌شود

۱۹:۱۷  -  ۲۸ مرداد ۱۴۰۴