رئیس انجمن مجموعهداران ایران خبر داد تا به امروز ۴۰۰۰ مجموعهدار در سطح ایران شناسایی شدهاند و ۳۰۰ نفر از آنها موزههای شخصی را در اقصی نقاط ایران تأسیس کردهاند.
نسرین خدایاری: از قرنها قبل تا به امروز، کشورهای مختلف تلاش کردهاند به شکلهای متنوع داشتههای فرهنگی، هنری و علمیشان را حفظ کنند. در این میان افرادی به خواست خودشان مسئول این امر بودهاند و امروزه این افراد با نام مجموعهداران شناخته میشوند.
مجموعهداری در کشور ما نیز رواج دارد و تا اندازهای اهمیت پیدا کرده است که انجمنی با نام انجمن مجموعهداران ایران تشکیل شد. این انجمن در طول عمر خود، جوانان زیادی را به مجموعهداری تشویق کرده است. برخی از اعضای انجمن مذکور در زمینه گردآوری تمبرها که وسیلهای برای حفظ تاریخ هستند، فعالیت میکنند. آنها امروزه مخاطبان اصلی موزه تمبرهای طلا و نقره کشورمان به حساب میآیند.
در اینجا این سؤال پیش میآید که موزه تمبرهای طلا و نقره چیست و چگونه شکل گرفته است؟
منوچهر لطفی رئیس انجمن مجموعهداران ایران به خبرنگار پایگاه خبری دیباچه گفت: تمبرهای طلا و نقره اولین بار در مؤسسه صنایع دستی پرنیا و به درخواست مجموعهداران تولید شدند. مجموعهداران استقبال خوبی از این تولیدات داشتند بنابراین ما به عنوان اعضای انجمن مجموعهداران از آقای پرنیا درخواست کردیم که نمونهای از تولیداتشان را در یک موزه به یادگار بگذارند و نمایش بدهند. آقای پرنیا هم با دید هنری خودش به فکر برپایی موزه تمبرهای طلا و نقره افتاد.
او افزود: اولین گروهی که میتواند جامعه هدف موزههایی، چون موزه تمبرهای طلا و نقره باشد، مجموعهداران، پژوهشگران، هنردوستان، دوستداران صلح و محیط زیست و علاقمندان به صنایع دستی، تاریخ ایران و فرهنگ این جامعه و مشاهیر هستند. موزه تمبرهای طلا و نقره روی ۴ موضوع مشاهیر، محیط زیست، صلح و هنر تأکید کرده است.
رئیس انجمن مجموعه داران ایران بیان کرد: انجمن مجموعهداران از بدو شکلگیری تا به امروز تلاش کرده به مردم و مجموعهداران بگوید، مجموعهداری یک فعالیت فردی و شخصی نیست، بلکه یک نیاز اجتماعی است و تا به امروز بیش از ۳۰۰ نفر از مجموعهداران سر تا سر کشورمان ما با وسع و امکانات کم موزههای خصوصی را در اقصی نقاط کشورمان تأسیس کردهاند. ما پیشبینی میکنیم در چند سال آینده تعداد موزههای خصوصی به ۱۰۰۰ عدد برسد.
لطفی گفت: ما همچنان تلاش میکنیم مجموعهداران را شناسایی و در گروهها و تخصصهای مختلف ساماندهی کنیم. ما روشهای حرفهای مجموعهداری را به مجموعهداران آموزش میدهیم و آنها را به تأسیس نمایشگاههای دائمی، چون موزهها تشویق میکنیم.
او خبر داد: انجمن مجموعهداران ایران تا به امروز ۴۰۰۰ مجموعهدار را در سطح ایران شناسایی کرده است.
رئیس انجمن مجموعهداران ادعا کرد که جذب مجموعهداران به عنوان خبرهترین و مطلعترین کارشناسان عرصههای فرهنگی و هنری سرمایه معنوی انجمن مجموعهداران ایران است.