پنجشنبه ۰۹ فروردين ۱۴۰۳  |  Thursday, 28 March 2024

دیباچه

کد خبر: ۵۱۲۵۳
تاریخ انتشار : ۰۱ : ۱۸ - ۲۰ آذر ۱۴۰۰
احسان حاجی علی عسگر خواننده درباره آواز ایرانی به دیباچه گفت

احسان حاجی علی عسگر می گوید متاسفانه وضعیت آواز و موسیقی سنتی خوب نیست و به غیر از چند خواننده که هستند این سبک را زنده نگه داشته اند در کل کشش زیادی به اجرا و یادگیری این سبک موسیقی نمی بینیم.
احسان حاجی علی عسگر خواننده درباره آواز ایرانی گفت: درباره آواز اگر بخواهیم صحبتی را آغاز کنیم باید بدانیم به یک بار گفتگو و یک بار نشست ختم نمی شود. ابتدایی ترین موارد در خصوص اجرای آواز، داشتن صدا، تحریر و تکنیک های لازم است و همچنین در اختیار داشتن و دانستن ردیف ها و گوشه های مربوط به هر آوازی بسیار مهم است.در کنار آن زیبایی شناسی در شعر و تلفیق آن با موسیقی و در نهایت حال و احساس خوب که این مهم اگر نباشد با داشتن تمامی آنها آواز بی جان و بی حسی خواهیم داشت.

وضعیت آواز و موسیقی سنتی خوب نیست/ استاد شجریان طول و عرض موسیقی را جابه جا کرد
این خواننده در ادامه بیان کرد: به طور کلی آواز دارای شخصیتی خاص برای هر خواننده است که خواننده تمامی حس، عواطف و حال خود را با شعر در قالب موسیقی به شنونده ها ارائه می دهد.برای همین حس عمیق و داشتن موارد ذکر شده هست که خیلی از آواز ها هیچ وقت قدیمی یا کهنه نمی شوند و همیشه در هر دوره زنده و شنیدنی هستند و خواهند ماند.
وی افزود: مانند آواز دیلمان دشتی که استاد بنان اجرا کرده بودند. سال های سال است که مردم ایران این آواز را می شنوند و با آن زندگی می کنند. آواز خوان های بسیاری در ایران داشته ایم از ابتدا تا به حال که واقعا اگر نبودند موسیقی کشورمان آسیب جبران ناپذیری می دید. جا دارد از دو استاد گرانقدر و بی بدیل نام ببرم، یکی استاد عزیزمان اکبر گلپایگانی (گلپا) که ایشان در دوره فعالیت خود ناجی موسیقی سنتی و پیوند دهنده مردم ایران آن زمان با این سبک موسیقی بود و بسیاری را شیفته این نوع موسیقی کرد و آوازهای بسیار زیادی دارد که به علاقه مندان توصیه می کنم حتما بشنوند و از آن ها بیاموزند.
این هنرمند خاطرنشان کرد: استاد دیگر زنده یاد استاد عزیزمان محمدرضا شجریان که موسیقی سنتی را از جایی که بود به سطح دیگری انتقال داد و واقعا طول و عرض موسیقی را جابه جا کرد. به عنوان مثال طوری که استاد شجریان آواز را اجرا می کرد به جرات می توانم بگویم تمامیت شنونده را با خود همراه می کرد و به پرواز در می آورد و به جایی که می خواست می رساند. بسیاری را دیده ام که با توجه به اینکه علاقه ای به موسیقی سنتی و این سبک نداشته اند با آواز استاد شجریان منقلب شده اند و این مهم است که خواننده با اجرای خوب خود سبب می شود که هم شعر و هم شاعر بهتر درک و شناخته شود و همین طور علاقه مندان بیشتری به این سبک رجوع کنند که در نهایت باعث زنده ماندن این نوع سبک خواهد شد.
وی در پایان گفت: متاسفانه وضعیت آواز و موسیقی سنتی خوب نیست و به غیر از چند خواننده که هستند و همچنان این سبک را زنده نگه داشته اند در کل کشش زیادی به اجرا و یادگیری این سبک موسیقی نمی بینیم. بیشتر کشش ها به سمت موسیقی های بدون ریشه با اصالتی بدون عمق معطوف شده که امیدوارم متولیان فکر بهتری در این خصوص کنند و چاره ای بهتر بیندیشند که این موسیقی کمرنگ و فراموش شده نشود و برای یادگیری آن تمامی امور مهیا و راحت باشد که دشواری به جز یادگیری آن نباشد.

گفتگو از : غزاله سعادتی 

نام:
ایمیل:
* نظر:
مطالب برگزیده
صحبت‌های احساسی مارال بنی آدم، در گفتگو با ویژه برنامه «مدیا»

پروین اعتصامی، قبل از اینکه یک شاعر و ادیب باشد، یک انسان بوده است!

۱۵:۱۸  -  ۲۳ اسفند ۱۴۰۲
گفتگو ویژه برنامه مدیا با سعید الهی تهیه کننده فیلم‌های سینمایی میرو و قویدل

مطمئنم شهید آوینی اگر زنده بود، به مستند «قویدل» جایزه می‌داد / باید باور کنیم که در اتاق شیشه‌ای زندگی می‌کنیم

۱۳:۱۱  -  ۲۳ اسفند ۱۴۰۲
گلر تیم ملی هندبال در گفت‌وگو با «دیباچه» مطرح کرد؛

مربیان خارجی تاثیر مثبتی بر روی تیم ملی داشتند/ وقتی توپ گل نمی‌شود، مقصر مربی نیست

۱۱:۳۸  -  ۲۰ اسفند ۱۴۰۲
مدیرکل اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی استان تهران در گفتگو با دیباچه:

انجمن موسیقی فعالی در استان تهران نداریم/ موسیقی نسبت به تئاتر و هنرهای تجسمی مظلوم‌تر است

۱۱:۱۷  -  ۱۴ اسفند ۱۴۰۲
گفتگو ویژه برنامه مدیا با «خسرو احمدی» که دهه شصتی‌ها او را به نام «دولنگ» می‌شناسند

متاسفانه تلویزیون برای کودکان امروزی هیچ برنامه خوبی ندارد!

۱۳:۰۷  -  ۱۷ اسفند ۱۴۰۲
صحبت‌های انتقادی حسین عابدینی بازیگر سریال « بچه های مدرسه همت » علیه «مهران رجبی»

«مهران رجبی» کنترات برداشته، نباید فقط پولو ببینه و با کله شیرجه بزنه؛ بازیگری را با بیزینس اشتباه گرفته!

۱۶:۵۳  -  ۱۴ اسفند ۱۴۰۲
رئیس مرکز مطالعات راهبردی و آموزش وزارت کشور با دیباچه مطرح کرد؛

هدف اصلی جشنواره ی « رای ملت » تببین گری و جهاد تبیین است/ پای جشنواره "رای ملت" به انتخابات ریاست جمهوری کشیده می‌شود!

۱۳:۰۸  -  ۱۰ اسفند ۱۴۰۲