چهارشنبه ۲۵ تير ۱۴۰۴  |  Wednesday, 16 July 2025
کد خبر: ۵۱۲۳۸
تاریخ انتشار : ۴۴ : ۱۸ - ۱۶ آذر ۱۴۰۰
دیباچه روایت می کند

حذف نام چهار نویسنده نامیِ ادبیات کودک و نوجوان از خیابان‌های تهران و توضیحات عضو شورای شهر تهران

افسانه صدیقی - انجمن نویسندگان کودک و نوجوان طی نامه‌ای به مهدی چمران، رییس شورای اسلامی شهر تهران، به حذف نام چهار نویسنده نامی ادبیات کودک و نوجوان، جبار باغچه‌بان، مهدی آذریزدی، صمد بهرنگی و هوشنگ مرادی کرمانی از خیابان‌های تهران واکنش نشان داد.

در بخشی از این نامه آمده است: « چگونه می توان باور کرد در فصلی که به مناسبت هفته‏ کتاب و کتاب‏خوانی در اقدامی قابل تقدیر، تابلوهای بزرگی در سطح شهر به نام و تصویر نویسندگان و کتاب‏هایشان اختصاص می‏یابد تا شهر و شهروندان را با این نمادهای فرهنگی جامعه بیشتر مأنوس کند؛ هم‏زمان نام چند تن از بزرگان و پیشگامان این عرصه که همه‏ پدیدآورندگان آثار فرهنگی وامدار تلاش و آثار آنان هستند، از روی چند خیابان فرعی برداشته شود؟»

در تابستان سال جاری با وجود اعتراض هیات تطبیق فرمانداری تهران به غیرقانونی خواندن نامگذاری معابری به اسم بزرگان ادبیات کودک و نوجوان ایران، چهار خیابان روبه‌روی ساختمان انجمن نویسندگان کودک و نوجوان به نام این چهار شخصیت نامی ادبیات کودک و نوجوان ایران نامگذاری شد.

در مورد حذف نام بزرگان ادبیات کودکان و نوجوانان در معابر تهران خیابان حجاب ،سراغ مهدی عباسی عضو شورای شهر تهران رفتیم تا در اینباره به ما توضیحاتی بدهند.

حذف نام چهار نویسنده نامیِ ادبیات کودک و نوجوان از خیابان‌های تهران و توضیحات عضو شورای شهر تهران

- شورای شهر تهران به موضوع حذف نام مفاخر ادبیات کودک و نوجوان از سطح معابر ورود نمی کند؟ و تغییر نامگذاری معابر بر عهده کیست؟

عباسی عضو شورای شهر تهران : شورای شهر  از نامگذاری خیابان ها و معابر به نام مفاخر و بخصوص بزرگان ادبیات نامگذاری شود  استقبال می کند؛ این موضوع چون  به گذشته بر می گردد، مصوبه ش هم مربوط به گذشته بود، عدم تاییدش هم مربوط مصوبه گذشته شورای قبل در فرمانداری بوده، باید مجددا در شورا مورد بازنگری قرار بگیرد و مصوبه جدید اخذ گردد و نامگذاری به صورت قانونی انجام گیرد.

- بهتر نبود ابتدا با شورای شهر در میان می گذاشتند و بعد این تابلوها را از معابر جمع می کردند؟

 بعضی اتفاقات در شهر تهران الزاما این نیست که عالیترین سطح در مرتبه تصمیم گرفته است، ممکن است این موضوع زیر نظارت یک نفر در سطح نواحی شهرداری یا کارشناس مربوطه انجام شده باشد. ، خیلی موضوع  مسئله مهمی نیست که بخواهند در سطح کلان درباره آن تصمیم گیری کنند. لیست ها را نگاه میکنند و آنهایی که مصوبه دارند موافقت شده و آن هایی که مصوبه ندارند برای اینکه مشکلی برای نقشه ها پیش نیاید این ها رو تغییر می دهند. اگر اسامی معابر مصوبه نداشته باشد در آدرس دهی دچار مشکل می شوند، ثبت در نقشه های عمومی کشور و شهرداری ها دچار مشکل می گردند، حتی ممکن است مسائل حقوقی به بار بیاورد زیرا یک پلاک ثبتی را می خواهند بر اساس یک آدرسی معرف کنند، حتی در مباحث احضار اشخاص، نامه رسمی ارگان ها و سازمان ها برای شخصی میخواهد فرستاده شود ،این موضوعات دچار مشکل خواهد شد، از این جهت شهرداری تهران میرود به سمت اینکه نام گذاری معابر براساس مقررات صورت پذیرد و این موارد کارشناسی شده انجام میگیرد و باید به مسئله از این زاویه نگاه کرد.

حذف نام چهار نویسنده نامیِ ادبیات کودک و نوجوان از خیابان‌های تهران و توضیحات عضو شورای شهر تهران

- اعتراض هیات تطبیق فرمانداری تهران در زمان قبل باعث شد که این معابر صورت رسمی به خود نگیرد و عزیزان فاخر ما مثل جناب هوشنگ مرادی کرمانی  چند ماه پیش  از این موضوع نامگذاری خیلی خوشحال شدند و تشکر کردند، هر چند عزیزان در گذشته مثل جناب باغچه بان و آذر یزدی و صمد بهرنگی دیگر در میان ما نیستند.

استفاده از  نام مفاخر مثل جناب مرادی کرمانی در معابر شهری اتفاق نظر وجود دارد و شورای شهر هم با نامگذاری معابر به نام این عزیزان مشکلی ندارند، ولی باید فرایند قانونی انجام پذیرد و ما باید این فرایند رو طی کنیم تا مشکل حل گردد.

-معابر تهران در کجا نامگذاری می گردد؟

معابر تهران در شورای شهر نامگذاری می گردد، و تمام نامگذاری ها یکبار در هیات تطبیق فرمانداری تهران رفته و از آن جا خارج می شود و فعلا برای ما مشخص نیست که چرا  هیات تطبیق  فرماندار قبلی تهران با این موضوع مخالفت کرده است و ما پیگیری خواهیم کرد.

-متشکرم از مصاحبه و وقتی که برای مخاطبین دیباچه گذاشتید

مطالب برگزیده
عضو تیم ملی وزنه برداری در گفتگو با «دیباچه» مطرح کرد؛

قهرمانی آسیا فقط شروع مسیر من است/ تمرین با بزرگان جهان برایم ارزشمند است

۱۲:۳۳  -  ۰۴ خرداد ۱۴۰۴
قهرمان اسکواش زنان کشورمان در گفتگو با «دیباچه» مطرح کرد؛

اسکواش زنان ایران در مسیر پیشرفت حرکت می کند/ هدفم رسیدن به رنکینگ زیر ۵۰ جهان است!

۰۹:۰۰  -  ۲۸ ارديبهشت ۱۴۰۴
سرمربی تیم ملی تنیس در گفتگو با «دیباچه» مطرح کرد؛

از میزبانی تور جهانی برای محک بازیکنان ملی بهره می‌بریم/ همه بازیکنان زیر ذره‌بین هستند

۱۶:۲۳  -  ۲۲ ارديبهشت ۱۴۰۴
سرمربی تیم قهرمان لیگ کانوپولو در گفتگو با«دیباچه» مطرح کرد؛

با تجهیزات حرفه‌ای به مدال جهانی نزدیک می‌شویم/ نسل جوان انگیزه بیشتری برای قهرمانی دارند

۰۹:۰۰  -  ۱۶ ارديبهشت ۱۴۰۴
دبیر چهاردهمین جشنواره بین‌المللی فیلم ۱۰۰ در گفتگو با دیباچه مطرح کرد؛

برخی فیلمسازان با جشنواره فیلم ۱۰۰ فعالیت‌شان را آغاز کردند/ انتخاب بخش فلسطین آزاد به عنوان بخش ویژه جشنواره!

۱۱:۱۴  -  ۳۰ فروردين ۱۴۰۴
سعید الهی تهیه‌کننده سینما در گفتگو با دیباچه مطرح کرد؛

فیلم «میرو» بازنمایی فرهنگ ایثار و شهادت در بین قوم بلوچ است/ قومیت‌ها بخش جدایی‌ناپذیری از هویت ملی ما هستند

۱۲:۵۴  -  ۲۰ فروردين ۱۴۰۴
گفتگو دیباچه با سخنگوی سازمان بنادر و دریانوردی در طرح تسهیل سفرهای نوروزی

بیش از ۳ میلیون و ۵۰۰‌هزار مسافر در نوروز ۱۴۰۴ سفر دریایی داشتند/ مسافران از سوار شدن بر قایق‌های غیرمجاز اجتناب کنند

۱۴:۴۵  -  ۱۱ فروردين ۱۴۰۴
مدیرکل هنری بنیاد شهید و امور ایثارگران در گفتگو با دیباچه:

فیلم سینمایی«میرو»» ۱۸ فروردین در سینماهای منتخب هنر و تجربه اکران می‌شود

۰۹:۰۰  -  ۰۱ فروردين ۱۴۰۴
گفت و گو اختصاصی دیباچه با نادر سلیمانی بازیگر فیلم سینمایی « صیاد »

نسل امروز باید مفهوم «ایثار» را بشناسد/ نقش شهید سرهنگ مسعودی برای من فقط یک نقش نبود؛ تصویری زنده از پدرم بود!

۱۷:۵۶  -  ۱۵ ارديبهشت ۱۴۰۴
رئیس کارگروه ساماندهی مد و لباس کشور در گفتگو با دیباچه: سیزدهمین جشنواره بین‌المللی مد و لباس فجر در بهار سال آینده برگزار

سیزدهمین جشنواره بین‌المللی مد و لباس فجر در بهار سال آینده برگزار می‌شود/ جشنواره سیزدهم بستر مناسبی برای فعالان بخش خصوصی حوزه مد و لباس است

۰۹:۰۰  -  ۲۰ اسفند ۱۴۰۳
عضو تیم ملی بسکتبال زنان در گفتگو با «دیباچه» مطرح کرد؛

قدرت بسکتبال زنان ایران را به نمایش گذاشتیم/پاداش قهرمانی باید شامل حمایت وزارت ورزش هم شود

۱۷:۴۶  -  ۱۵ ارديبهشت ۱۴۰۴
عضو تیم ملی فوتسال بانوان در گفتگو با «دیباچه» مطرح کرد؛

فشار قهرمانی همیشه وجود دارد/ بازی‌های تدارکاتی برای ما بسیار مهم است

۰۹:۱۰  -  ۲۰ اسفند ۱۴۰۳
گفتگو دیباچه با مدیرکل دفتر مدیریت بیماری‌های غیرواگیر وزارت بهداشت

مردان به دلایل مختلفی بیشتر در معرض بیماری‌های سرطانی نسبت به خانم‌ها قرار میگیرند!

۰۹:۳۰  -  ۲۰ اسفند ۱۴۰۳