دوشنبه ۰۵ آبان ۱۴۰۴  |  Monday, 27 October 2025
کد خبر: ۵۱۰۷۴
تاریخ انتشار : ۰۹ : ۱۱ - ۰۱ آبان ۱۴۰۰
گفت و گو « دیباچه » با "محمد گلریز"

سرود‌های انقلابی به دلیل تهاجم فرهنگی به روز نشده اند/ برخی از دلالان موسیقی، پول های میلیاردی صرف میکنند و چندین برابر به جیب خودشان باز میگردد!

زهرا فرود : "محمد گلریز"یکی از خوانندگان برتر دوران موسوم به دفاع مقدس است که صدایش به عنوان میراث شفاهی ایران در سازمان میراث فرهنگی ثبت شده‌است. اوکه نه تنها در عرصه موسیقی سنتی بلکه در حوزه پاپ نیز تبحر دارد، تاکنون آلبوم های ماندگار بسیاری را در کارنامه کاری خود ثبت کرده ،"گلریز "می گوید:سرودهای انقلابی به دلیل‌ عدم حمایت و توجه متولیان به روز نشده اند و تمام این چالش ها را می توان در گستره جنگ فرهنگی خلاصه کرد که مبارزه با آن نیازمند همت و همیت همه جانبه در راستای تولیدات جدید انقلابی است.

"محمد گلریز" به خبرنگار دیباچه گفت: موسیقی فاخر ما تا حدودی از بین رفته و موسیقی سطحی و معمولی جای آن ها را گرفته به طوریکه برخی از دلالان موسیقی مافیای عجیب و غریبی را دراین عرصه بوجود آورده اند و پول های میلیاردی صرف میکنند که تمام این پول ها به صورت چندین برابر دوباره به جیب خودشان باز می گردد و در این بين برخی از کشور های معاند هم که اهداف سیاسی دارند با عملکردهایی چون ایجاد انحراف در فرهنگ کشور،پشت این امر قرار گرفته اند وبا نشانه رفتن فرهنگ این آب وخاک ،سعی دارند ازاین طریق به جامعه خدشه وارد کنند.

او افزود : متاسفانه به قدری این سطحی پردازی ها ونگاه سطحی به عرصه موسیقی زیاد شده که بسیاری از آهنگ سازان ما انگیز خود را برای ساختن آثار فاخر از دست داده اند و خیلی از آن ها حتی خانه نشین شده اند و از آنجا که سابقه حضورِ چندین ساله در عرصه موسیقی دارم،می دانم افرادی فرهیخته در عرصه موسیقایی هستند که ازهر انگشتشان هنرهای بسیاری میبارد ولی متاسفانه بدلیل کم توجهی بعضی از مسئولان و یا رونق فضای موسیقی بی محتوا و بی ارزش، فضای فرهنگی کشور به سمتی سوق یافته که این افراد نادیده گرفته شدند و یا به طور کل فراموش شده اند و به جای بهره گیری از هنر آنها در راستای تعالی بخشی به موسیقی، به عزلت گزینی آنها دامن زده شده و دراین بین ناخودآگاه زمینه جولان و رواج موسیقی پاپ لس آنجلسی گسترش یافته وبرخی ها هم که دشمن فرهنگ این سرزمین هستند کمک شایانی به این مورد کرده ومی کنند.

"گلریز" ادامه داد: هنر قسمتی از فرهنگ اصیل و فاخر ماست که میتوانیم با نگاهی خردمندانه بهترین بهره را از آن ببریم ،دشمنان این مرز و بوم برای خدشه دار کردن فرهنگ ایران تاکنون از راه های متفاوتی وارد شدند و جنگ تحمیلی ،نمونه بارز آن بود،که چون از طریق آن نتوانستد به اهداف خود دست یابند و  سعی کردند با نشانه گرفتن فرهنگ این مرزو بوم ضربه خود را وارد کنند،بنابراین هجمه های فرهنگی بسیاری را به ما تحمیل کردند و از آنجا که موسیقی یکی از حوزه هایی است که به شدت می تواند روی جامعه تاثیر بگذارد وهمه را تحت تاثیر خود قرار دهد ، دشمن سعی دارد از طریق آن القائات خود را به مردم ما بویژه نسل جوان کشور منتقل کند.

سرود‌های انقلابی به دلیل تهاجم فرهنگی به روز نشده اند/ برخی از دلالان موسیقی، پول های میلیاردی صرف میکنند و چندین برابر به جیب خودشان باز میگردد!

"گلریز" پیرامون عدم پیشرفت برخی سبک های موسیقی ازجمله سروده های انقلابی همگام با سبکهای مختلف موسیقی گفت: موسیقی هایی که در ذهن ما ماندگار شدند کم نبودند و همیشه در دوران خودشان بهترین تاثیرها را داشتند و معتقدم دلیل پیش نرفتن موسیقی انقلابی و همراه نشدن این سروده ها با سایر عرصه ها ،فقدان تبلیغات مناسب است و به نظرم ضعف اصلی این موضوع را می توان از حوزه هایی برشمرد که اینگونه سروده ها وسبکهای موسیقی در آن شکل گرفته اند ،علاوه بر این، وقتی تولیدی در این گونه نداشته باشیم، همه چیز کم کم فراموش میشود، خاطرم هست اوایل انقلاب روزی ده الی ۱۵ قطعه موسیقی می ساختیم و من گاهی دو تا سه قطعه موسیقی انقلابی ضبط میکردم و آن سالها بهترین آهنگسازان،تنظیم کنندگان وشاعران همه دور هم جمع میشدیم و آثاری تولید میکردیم که هنوز باگذشت سالیان بسیار،بر سر زبان و یاد ها مانده  است .

او بیان کرد:از نظر محتوای اشعار، در حد بسیار پایینی قرار داریم ما شاعران بسیارخوبی داریم اما فضای هنر موسیقی ما طوری شده که خیلی از شعرای ما بر خلاف میل باطنی خود درحال طی مسیرهستند و ناخواسته تحت تاثیر این فضا قرار گرفتند .

"گلریز"افزود : در حال حاضر در عرصه موسیقی به جایی رسیدیم که مقام معظم رهبری هم به این مسئله انتقاد میکنند و در یک جلسه ای فرمودند که من از صدا و سیما گله مندهستم، این چه شعر هایی است که در بعضی سریال های تلویزیونی پخش میشود، بنابراین موسیقی اصیل ما به حداقلِ خودش رسیده و به جای آن موسیقی مبتذل و بی محتوا جایگزین شده و این امر خطر بزرگی است که فرهنگ و هنر ما را تهدید میکند و میتواند تفکر فرهنگی و هنری مردم به خصوص جوانان ما که سرمایه های اصلی مملکت هستند را به خطر بیندازد.

این خواننده موفق وپیشکسوت خاطرنشان کرد:کار جدیدی دارم که در رابطه با مقام والای حضرت امام رضا (ع )است که شعرش از مرحوم" شفق" بوده و آهنگسازی آن را نیزخودبرعهده دارم و مرکز فرهنگی آثار قدس رضوی قول همکاری دادند ،که ان شالله آن را ضبط کنیم ؛جالب است در مصاحبه ای که چندی پیش بایکی از خبرگزاری ها کرده بودم، از حضرت امام رضا در خواست کردم که توفیق این کار را به من بدهند که مصاحبه را یکی از مسئولین آستان قدس دیده بودند و من را دعوت کردند ومن برای اولین بار این آهنگ رادر۱۲مهرسال ۱۴۰۰توسط برنامه تشرف در روی بام حرم مطهر امام رضا( ع) خواندم و امیدوارم با ضبط آن کاری ماندگار را به ثبت برسانیم ودو بیت از آن را دراینجا برایتان میخوانم

به کوی رضا جان صفا میپذیرد
دل اینجا فروغ خدا می پذیرد
آی بینوا رو به سوی رضا کن
که این پیشوا خوش گدا می پذیرد

برچسب ها: محمد گلریز
مطالب برگزیده
سرنوشت پدر برای پسر تکرار شد

امید جهان، خواننده محبوب بوشهری درگذشت

۱۴:۵۳  -  ۲۲ شهريور ۱۴۰۴
مدیرعامل انجمن هنر‌های نمایشی کشور در گفت‌و‌گو با دیباچه مطرح کرد؛

هنر تئاتر در ایران سابقه‌ای چند هزار ساله دارد/ رویداد‌های هنری و فرهنگی بزرگ از شهر‌های کوچک شروع می‌شوند

۱۴:۴۶  -  ۲۲ شهريور ۱۴۰۴
گفت‌و‌گو دیباچه با نویسنده کتاب «پاسیاد پسر خاک»

«پاسیاد پسر خاک»، رمان، داستان بلند و خاطرات شفاهی نیست!

۰۷:۳۰  -  ۱۱ شهريور ۱۴۰۴
رامبد جوان با "کارناوال" کاری کرد، کارستان؛

خبری از آثار طنز قوی در صدا و سیما نیست! روان مردم را جدی بگیرید!

۰۸:۰۰  -  ۰۴ شهريور ۱۴۰۴
گفت‌و‌گو دیباچه با معاون ابتدایی وزارت آموزش و پرورش

تحقق عدالت آموزشی، مهم‌ترین هدف نظام آموزشی است!

۱۶:۵۶  -  ۰۳ شهريور ۱۴۰۴
گفتگو دیباچه با مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان خراسان رضوی

مشهد مقدس آماده میزبانی از میلیون‌ها زائر در دهه پایانی ماه صفر می‌شود

۱۹:۱۷  -  ۲۸ مرداد ۱۴۰۴
رئیس سازمان اورژانس کشور در گفت‌وگو با دیباچه مطرح کرد:

حضور ۴ میلیون زائر در مراسم اربعین پیش‌بینی می‌شود/ کاهش میزان تماس‌های مردم با ۱۱۵ در جنگ تحمیلی ۱۲ روزه

۱۱:۴۹  -  ۰۸ مرداد ۱۴۰۴
یک نویسنده ادبیات کودک و نوجوان در گفتگو با دیباچه:

شنیدن قصه، یکی از نیازهای همیشگی کودکان و نوجوانان است/ کار قصه‌گو نگهداری و نگهبانی از زبان فارسی است

۱۹:۵۶  -  ۲۸ تير ۱۴۰۴
عضو تیم ملی اسکیت در گفت‌و‌گو با «دیباچه» مطرح کرد؛

در مسیر قهرمانی هیچ‌وقت عقب ننشستم؛ در دل جنگ تمرین را رها نکردم

۱۹:۵۱  -  ۲۸ تير ۱۴۰۴
کاپیتان تیم ملی واترپلو در گفتگو با «دیباچه» مطرح کرد؛

رسیدن به صدر جهان سخت است/ با یک بازی بیشتر دومین گلزن برتر آسیا می‌شدم

۱۳:۰۴  -  ۲۴ تير ۱۴۰۴
اشکان ممبینی از کارشناسان چهره و شاخص مسائل بین‌الملل به دیباچه گفت؛

تلاش‌های نظامی برای مهار برنامه هسته‌ای ایران، نمی‌تواند اراده ملت را در مسیر پیشرفت و خودکفایی کشورمان متوقف کند

۲۲:۲۴  -  ۱۵ تير ۱۴۰۴
عضو تیم ملی کشتی آلیش بانوان در گفتگو با «دیباچه» مطرح کرد؛

دو طلای آسیا نقطه اوج کارنامه‌ام بود/ ‏طلای جهانی را هدف گرفته‌ام

۱۷:۴۹  -  ۰۸ تير ۱۴۰۴