جمعه ۱۰ فروردين ۱۴۰۳  |  Friday, 29 March 2024

دیباچه

کد خبر: ۵۱۰۶۱
تاریخ انتشار : ۵۱ : ۱۶ - ۲۷ مهر ۱۴۰۰

ابوالفضل عزیزی، ترانه‌سرای سریال خاطره‌انگیز «روزگار جوانی» که اثرش با نام «مثل یک رنگین کمون هفت رنگ» با صدای محمدرضا عیوضی، به محبوبیت زیادی رسید، نسبت به استفاده بدون اجازه اثرش در فصل تازه این مجموعه تلویزیونی، اعتراض کرد.

به گزارش دیباچه، ادامه سریال محبوبِ «روزگار جوانی»، که دو فصل آن در سال‌های ۱۳۷۷ و ۱۳۷۸ پخش شد، پس از ۲۲ سال، اینک روی آنتن شبکه پنج است.

فصل یکم این مجموعه تلویزیونی، به تهیه‌کنندگی اصغر توسلی، کارگردانی شاپور قریب و اصغر توسلی (قسمت سیزدهم به بعد)، و فصل دوم آن به تهیه‌کنندگی و کارگردانی اصغر توسلی برای شبکه تهران ساخته شد. فیلمنامه‌نویس فصل نخست «روزگار جوانی»، اصغر فرهادی بود که در ادامه، علی‌اکبر محلوجیان و فرهاد نقدعلی، جایگزین او شدند.

تیتراژ پایانی این سریال با نام «مثل یک رنگین کمون هفت رنگ»، با صدای محمدرضا عیوضی و آهنگسازی ساسان جمالیان، در دهه ۷۰، بسیار مورد توجه مردم قرار گرفت و هنوز هم در ذهن بسیاری باقی مانده است. شاعر این ترانه، ابوالفضل عزیزی است که اینک، به استفاده بدون اجازهِ سازندگان فصل سوم «روزگار جوانی» از بخشی از شعر خود، اعتراض دارد.

او در این‌باره توضیح می‌دهد: «در فصلِ سومِ سریال «روزگار جوانی» و در تیتراژ پایانی، ترانه‌ای پخش می‌شود که سازندگان این مجموعه، متاسفانه بدون اجازه از این جانب، سراینده ترانه «مثل یک رنگین کمون هفت رنگ » و بدون ملاحظه قواعد حقوقی، ادبی و اخلاقی و کسب اجازه، بیتی از این ترانه را استفاده کرده‌اند. در این باب چند نکته را یادآوری می‌کنم.»

 

ابوالفضل عزیزی ادامه می‌دهد: «این‌که سازندگان مجموعه تازهِ «روزگار جوانی» یا هر فیلمساز دیگری، حق انتخاب تمام عوامل و اجزای تشکیل‌دهنده یک اثر تلویزیونی یا سینمایی را دارند، امری بدیهی است و آن‌ها مختارند با هر هنرپیشه، ترانه‌سرا یا آهنگساز و....در هر سطح هنری همکاری داشته باشند. ولی نباید حقوق معنوی و مادی دیگران را پایمال کنند.»

این شاعر می‌گوید: «درخصوص سرایش ترانه برای قسمت تازه مجموعه «روزگار جوانی»، آقای اصغر توسلی، در اوایل مهر، تماسی با این جانب گرفت و علیرغم توافقات دوجانبه‌ای که برای  سرودن ترانه «رنگین کمان ۲» (این اسم را برای بیان منظور بر ترانه این سریال  گذاشته‌ام ) انجام شد، پس از آماده‌شدن ترانه، ایشان متاسفانه به تماس‌های تلفنی مکرر بنده پاسخی ندادند.»

عزیزی در پایان تاکید می‌کند: «با وجود محفوظ بودن حق مالکیت معنوی برای این جانب از باب حقوقی مساله، بی‌شک عموم اهل ادب و هنر  و بینندگان تلویزیون، در خصوص عدم مراعات قواعد اخلاقی توسط شبکه پنج سیما در پخش سریالی حاشیه‌ساز- که حق‌الناس را رعایت نکرده است- و  نیز در بی مبالاتی سازندگان این اثر به قضاوت خواهند نشست.»

نام:
ایمیل:
* نظر:
مطالب برگزیده
صحبت‌های احساسی مارال بنی آدم، در گفتگو با ویژه برنامه «مدیا»

پروین اعتصامی، قبل از اینکه یک شاعر و ادیب باشد، یک انسان بوده است!

۱۵:۱۸  -  ۲۳ اسفند ۱۴۰۲
گفتگو ویژه برنامه مدیا با سعید الهی تهیه کننده فیلم‌های سینمایی میرو و قویدل

مطمئنم شهید آوینی اگر زنده بود، به مستند «قویدل» جایزه می‌داد / باید باور کنیم که در اتاق شیشه‌ای زندگی می‌کنیم

۱۳:۱۱  -  ۲۳ اسفند ۱۴۰۲
گلر تیم ملی هندبال در گفت‌وگو با «دیباچه» مطرح کرد؛

مربیان خارجی تاثیر مثبتی بر روی تیم ملی داشتند/ وقتی توپ گل نمی‌شود، مقصر مربی نیست

۱۱:۳۸  -  ۲۰ اسفند ۱۴۰۲
مدیرکل اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی استان تهران در گفتگو با دیباچه:

انجمن موسیقی فعالی در استان تهران نداریم/ موسیقی نسبت به تئاتر و هنرهای تجسمی مظلوم‌تر است

۱۱:۱۷  -  ۱۴ اسفند ۱۴۰۲
گفتگو ویژه برنامه مدیا با «خسرو احمدی» که دهه شصتی‌ها او را به نام «دولنگ» می‌شناسند

متاسفانه تلویزیون برای کودکان امروزی هیچ برنامه خوبی ندارد!

۱۳:۰۷  -  ۱۷ اسفند ۱۴۰۲
صحبت‌های انتقادی حسین عابدینی بازیگر سریال « بچه های مدرسه همت » علیه «مهران رجبی»

«مهران رجبی» کنترات برداشته، نباید فقط پولو ببینه و با کله شیرجه بزنه؛ بازیگری را با بیزینس اشتباه گرفته!

۱۶:۵۳  -  ۱۴ اسفند ۱۴۰۲
رئیس مرکز مطالعات راهبردی و آموزش وزارت کشور با دیباچه مطرح کرد؛

هدف اصلی جشنواره ی « رای ملت » تببین گری و جهاد تبیین است/ پای جشنواره "رای ملت" به انتخابات ریاست جمهوری کشیده می‌شود!

۱۳:۰۸  -  ۱۰ اسفند ۱۴۰۲