دوشنبه ۱۷ شهريور ۱۴۰۴  |  Monday, 08 September 2025
کد خبر: ۵۰۹۴۵
تاریخ انتشار : ۰۸ : ۱۱ - ۲۲ شهريور ۱۴۰۰
«انسیه شاه حسینی» کارگردان آثار سینمای جنگ در گفتگو با دیباچه مطرح کرد

پراز ایده دارم؛ این مسئولان هستند که با رد کردن فیلمنامه‌های من، سَدی در برابر فعالیتم شدند | برای تولید "شب بخیر فرمانده" وارد میدان مین شدم

زهرافرود : " انسیه شاه حسینی " از نویسندگان و کارگردانان موفق و پیشکسوت عرصه سینما است که تاکنون آثار بسیاری را با مضمون جنگ و دفاع مقدس در کارنامه هنری خود ثبت کرده و در این راستا جوایز بسیاری را نیز از جشنواره های داخلی و خارجی از آن خود نموده؛ او می گوید عدم مهندسی مطلوب و به جا در سینما، سَدی در برابر ساخت آثار جنگ و دفاع مقدس است و همین امر زمینه مهجوریت این ژانر در میان سایر سبک های نمایشی را رقم زده است.

 "شاه حسینی" با رد کردن موضوع کم کاری خود گفت: در ظاهر کم کارم ولی پر از ایده و فیلم نامه در زمینه تولیدات نمایشی هستم و این مسئولان مربوطه هستند که با رد کردن فیلمنامه‌های من و برچسب عدم  تاثیر موضوع آنها بر جامعه امروز راه فعالیت در حوزه فیلمسازی را برایم سد کرده اند شاید یکی از دلایل این سد نمودن ها، جلوگیری از بیان نقدها و ناگفته‌های صریحی باشد که در نگارش فیلمنامه هایم به آنها پرداخته‌ام و به عنوان یک فیلمساز سعی می کنم حرف‌ها و دغدغه هایم را لابلای قصه ها و روایت های آثار نمایشی به مخاطب ارائه می‌دهم.

 او درباره آخرین فیلمنامه خود گفت: "به کودکان شلیک نکنید" فیلم نامه ای با موضوع مدافعان حرم ،مقاومت و مداخله آمریکا در کشورهای حوزه خلیج فارس است که برای خلق روایت‌های آن و تحقیق پیرامون صحت و سقم این ادعای آمریکا که در هرجا قدم بگذارد دموکراسی در آنجا شکل خواهد گرفت، به کشور عراق و برخی کشورهای حوزه خلیج فارس که بوی دموکراسی آمریکایی می‌داد سفر کردم و پای گفتگو و درددل مردمی نشستم که دنیا فقط در حد چند تصویر و یا لانگ‌شات تجاوز دولت امریکا به حریم زندگی آنها وهمچنین به رگبار بستنشان را دیده و شنیده است.

 کارگردان و نویسنده فیلم هایی چون "شب بخیر فرمانده" ، "پنالتی" و "غروب شد بیا"  ادامه داد: با اتمام فیلمنامه "به کودکان شلیک نکنید" تصمیم بر ساخت آن داشتم که با نقدی از سوی ارگانی که خود را مدعی نگاه‌های حمایتگرانه و تبار فرهنگ می‌دانست مواجه شدم تا حدی که بیان می کردند علت حمله سربازهای آمریکایی به منازل مردم در عراق یا برخی کشورهای حوزه خلیج فارس قطعاً ریشه شخصی داشته  ودر غیر اینصورت چرا باید چنین کاری صورت گیرد؟ و آمریکا به این بدی ها که شما در فیلمنامه خودبه آن اشاره کردید نیست !بنده  به عنوان یک فیلمساز معتقدم علل بیان این گفته هاکه مانع از تبدیل شدن این فیلمنامه به اثر نمایشیِ ضدآمریکایی شد، وجود مباحثی چون دغدغه‌های سیاسی برخی افراد و نگرانی آنها در زمینه باطل شدن گرین کارت هایشان بود.

پراز ایده دارم؛ این مسئولان هستند که با رد کردن فیلمنامه‌های من، سَدی در برابر فعالیتم شدند | برای تولید

او با بیان اینکه عاشق تولیدات پرخطر است و هیچ ترس و بیمی نسبت به تولید آثار نمایشی در زمینه تروریست‌ها ندارد افزود: با بیان شعری از حافظ که می گوید من و انکار شراب این چه حکایت باشد؟ خواهم گفت: بیم و ترس خلاف تفکرات من است و به عنوان یک فیلمساز برای تولید "شب بخیر فرمانده" حتی وارد میدان مین شدم و به طور کل روحیاتم با نگارش و تولیدات آثاری با مقوله  تروریست ،تکفیری ها و اشخاصی چون ریگی سازگار است و با صراحت عنوان می‌کنم از پرداختن به این گونه موضوعات در قالب آثار نمایشی هیچ واهمه ای ندارم.

کارگردان فیلم سینمایی" زیباتر از زندگی" در ارتباط با مقوله سینمای جنگ و دفاع مقدس گفت: طبق بیانات مقام معظم رهبری نسبت به مقوله جنگ ، که آن را معدن کشف نشده می‌دانند می‌توان گفت موضوع جنگ و دفاع مقدس به لحاظ تولیدات نمایشی منبع غنی از قصه ها و روایت های دراماتیک است که فیلمسازان می‌توانند با تکیه بر آنها هر آنچه از بایدها و نبایدهای انسانی را که در کارهای شکسپیر به دنبال آن هستند  از این معدن استخراج کنند و کوتاهی در تولیدات این سبک نمایشی را می توان در عدم توانایی ها، درک درست و نیز نداشتن دغدغه فعالان عرصه فرهنگ وهنروفیلمسازان نسبت به آن ‌خلاصه کرد.

"انسیه شاه حسینی" با بیان اینکه جنگیدن در مقابل  امر اسارت و چالش‌هایی که اسرا با آن مواجه بودند یک تکنیک و تفریح است گفت: اِسارت به عنوان جنگ خاموش یکی از زوایای جذاب و پنهان دفاع مقدس درعرصه فیلمسازی است که تاکنون سهم خاص و فاخری در ساخته های نمایشی به خود اختصاص نداده و به عنوان بخشی از تفکرات تاریخ جنگ به حساب می‌آید که می‌توان با نگاهی درست و آنالیز شده در قالب فیلم و یا سریال به آن پرداخت و قصه های نابی که جامعه این روزها به شدت به آن نیاز دارد را از دل آن بیرون کشید.

این کارگردان که برای فیلم "شب بخیر فرمانده" جایزه ویژه کلیسای کاتولیک ،به خاطر نگاه انسانی را از آن خود نمود ادامه داد : ژانر دفاع مقدس و جنگ در سینمای ایران به انباری بدل شده که گَرد و غبارِ گستره، آن را فرا گرفته در صورتی که اگر مهندسی فرهنگی، درست و دقیق در این زمینه صورت می گرفت این عرصه به ورطه تاریخ و مهجوریت نمی پیوست چراکه همین عدم مهندسی های بجا و مطلوب است که سبب شده با وجود آزاده هایی که مغز هایشان پُر از ماجراهای قابل روایت است و هنوز از دغدغه‌ها و چالش‌های آن دوران چیزی بر زبان نیاورده اند می‌توانستیم آثار فاخر و ماندگار را در عرصه جنگ و دفاع مقدس تولید کنیم و چراغ این سبک نمایشی را روشن نگه داریم .

  "شاه حسینی" در پایان گفت :جریان افغانستان و سیطره طالبان مسئله پیچیده ای است که نباید نسبت آن احساسی برخورد کرد و قضاوت در مورد موضوع عملکردها و ادعاهای طالبان هنوز زود است و تنها روزنه امید به آن ها را می توان در ادعایشان نسبت به ایجاد آزادی انسانی و مَدنی برای مردم و همچنین حرکت در مسیر ضد آمریکا خلاصه کرد و امیدوارم مردم افغانستان در سایه عملی شدن ادعای طالبان به آرامش و امنیت کامل دست یابند.

مطالب برگزیده
عضو تیم ملی اسکیت در گفت‌و‌گو با «دیباچه» مطرح کرد؛

در مسیر قهرمانی هیچ‌وقت عقب ننشستم؛ در دل جنگ تمرین را رها نکردم

۱۹:۵۱  -  ۲۸ تير ۱۴۰۴
کاپیتان تیم ملی واترپلو در گفتگو با «دیباچه» مطرح کرد؛

رسیدن به صدر جهان سخت است/ با یک بازی بیشتر دومین گلزن برتر آسیا می‌شدم

۱۳:۰۴  -  ۲۴ تير ۱۴۰۴
اشکان ممبینی از کارشناسان چهره و شاخص مسائل بین‌الملل به دیباچه گفت؛

تلاش‌های نظامی برای مهار برنامه هسته‌ای ایران، نمی‌تواند اراده ملت را در مسیر پیشرفت و خودکفایی کشورمان متوقف کند

۲۲:۲۴  -  ۱۵ تير ۱۴۰۴
عضو تیم ملی کشتی آلیش بانوان در گفتگو با «دیباچه» مطرح کرد؛

دو طلای آسیا نقطه اوج کارنامه‌ام بود/ ‏طلای جهانی را هدف گرفته‌ام

۱۷:۴۹  -  ۰۸ تير ۱۴۰۴
پژوهشگر موسیقی آذربایجان و نوازنده ساز قوپوز در گفتگو با دیباچه مطرح کرد؛

عاشیق‌ها صدای تاریخ و فرهنگ مردم آذربایجان هستند/ موسیقی آذربایجان، موسیقی زنده و مردمی است

۱۳:۰۱  -  ۱۸ خرداد ۱۴۰۴
ملی پوش فوتبال زنان با «دیباچه» مطرح کرد؛

از لیگ تا تیم ملی؛ گلرهای ایران برای یک رؤیا متحد شده‌اند

۱۲:۵۴  -  ۱۸ خرداد ۱۴۰۴
عضو تیم ملی وزنه برداری در گفتگو با «دیباچه» مطرح کرد؛

قهرمانی آسیا فقط شروع مسیر من است/ تمرین با بزرگان جهان برایم ارزشمند است

۱۲:۳۳  -  ۰۴ خرداد ۱۴۰۴
قهرمان اسکواش زنان کشورمان در گفتگو با «دیباچه» مطرح کرد؛

اسکواش زنان ایران در مسیر پیشرفت حرکت می کند/ هدفم رسیدن به رنکینگ زیر ۵۰ جهان است!

۰۹:۰۰  -  ۲۸ ارديبهشت ۱۴۰۴
سرمربی تیم ملی تنیس در گفتگو با «دیباچه» مطرح کرد؛

از میزبانی تور جهانی برای محک بازیکنان ملی بهره می‌بریم/ همه بازیکنان زیر ذره‌بین هستند

۱۶:۲۳  -  ۲۲ ارديبهشت ۱۴۰۴
سرمربی تیم قهرمان لیگ کانوپولو در گفتگو با«دیباچه» مطرح کرد؛

با تجهیزات حرفه‌ای به مدال جهانی نزدیک می‌شویم/ نسل جوان انگیزه بیشتری برای قهرمانی دارند

۰۹:۰۰  -  ۱۶ ارديبهشت ۱۴۰۴
دبیر چهاردهمین جشنواره بین‌المللی فیلم ۱۰۰ در گفتگو با دیباچه مطرح کرد؛

برخی فیلمسازان با جشنواره فیلم ۱۰۰ فعالیت‌شان را آغاز کردند/ انتخاب بخش فلسطین آزاد به عنوان بخش ویژه جشنواره!

۱۱:۱۴  -  ۳۰ فروردين ۱۴۰۴