چهارشنبه ۱۱ تير ۱۴۰۴  |  Wednesday, 02 July 2025

دیباچه

کد خبر: ۵۰۹۳۲
تاریخ انتشار : ۵۷ : ۱۰ - ۱۸ شهريور ۱۴۰۰

حسام اینانلو از انتشار اثر اجرای ردیف میرزا عبدالله برای ساز کمانچه خبر داد.
حسام اینانلو نوازنده کمانچه و آهنگساز در گفتگو با خبرنگار موسیقی دیباچه گفت: اجرای ردیف میرزا عبدالله با ساز کمانچه از سوی انتشارات ماهور روانه بازار موسیقی شد. من حدود دو سال پیش همزمان با شیوع بیماری کرونا این کار را شروع کردم و این فرصت پیش آمده سبب شد روی این کار تمرکز کنم در نتیجه تصمیم گرفتم به بهترین شکل ممکن این اثر به دست علاقه مندان موسیقی برسد. همچنین یکی از دلایلی که سبب شد این اثر را منتشر کنم این بود که مبانی آموزشی برای ساز کمانچه کم است و بیشتر از متد مشترک با ساز ویولن استفاده می شود به همین دلیل تصمیم گرفتم این اثر را منتشر کنم تا در دسترس هنرجویان ساز کمانچه قرار گیرد و بتوانند به عنوان یک منبع آموزشی از آن استفاده کنند. من از سال های پیش دغدغه این موضوع را داشتم زیرا دوست داشتم این کار را با بیان موسیقایی خاص خودم انجام دهم.

این نوازنده در ادامه بیان کرد: قبل از این تعدادی از اساتید بخشی از ردیف میرزا عبدالله را برای ساز کمانچه منتشر کرده بودند ولی جامع و کامل نبود در نتیجه به این فکر کردم اثری باید در اختیار هنرجویان باشد که ناقص نباشد و بتوانند در مرحله های مختلف از آن استفاده کنند. وظیفه هر کدام از هنرمندان این است که شرایطی فراهم کنند تا آموزش هر ساز روز به روز پیشرفت کند و هنرجویان دغدغه دسترسی به منابع آموزشی را نداشته باشند. در مسئله آموزش ما نباید در جا بزنیم بلکه هر کدام از اساتید باید از تجارب شخصی خود استفاده کنند تا نسل امروز بتواند از بهترین متد آموزشی استفاده کنند.
وی افزود: همچنین ردیف دستگاهی در گذشته توسط اساتیدی چون حسین علیزاده با شیوه نوازندگی خودش برای ساز تار و سه تار اجرا شده بود و واقعا لازم بود که ساز کمانچه هم این منبع آموزشی ارزشمند را داشته باشد. این اثر پنج ساعت موسیقی است که یک الگوی صوتی برای هنرجویان محسوب می شود.


ردیف میرزا عبدالله برای ساز کمانچه منتشر شد |  هنرجویان باید به منابع آموزشی غنی دسترسی داشته باشند

این هنرمند درباره وضعیت آموزش ساز کمانچه تاکید کرد: همان طور که قبلاً اشاره کردم مبانی آموزشی این ساز با ویولن مشترک است. حدود دو سال پیش اردشیر کامکار متدی نوشت که به صورت یک کتاب منتشر شد. هدف این بود که این کتاب جایگزین کتاب هنرستان شود اما زمانی این اتفاق می افتد که اساتید طراز اول این کتاب را تحلیل و بررسی کنند و بعد جز مبانی درسی شود. به عنوان مثال من که معلم هنرستان هستم هنوز این کتاب به دست من نرسیده است پس اگر می خواهیم اتفاق ویژه ای را در تدریس رقم بزنیم باید اساتید با هم هماهنگ شوند و مبانی آموزشی را بررسی کنند.
وی در پایان گفت: مبانی آموزشی برای ساز تار، سه تار، سنتور و... نوشته شده است ولی این شبیه سازی برای ساز کمانچه اتفاق نیفتاده است. این کار حمایت مالی می خواهد. باید بپذیریم که به خاطر شرایط امروز این کارها بازگشت مالی ندارد و هنرمندان فقط به خاطر عشق و علاقه این کارها را انجام می دهند تا وضعیت آموزش هر ساز بهتر شود. اما بهتر است حمایت های مالی صورت گیرد تا اقدامات وسیع تری انجام شود تا هنرجویان هر ساز به منابع آموزشی غنی دسترسی داشته باشند. مسئله مهم دیگر این است که از نظر آموزشی باید به روز تر باشیم یعنی درسی که برای ۸۰ سال پیش است الان جوابگوی هنرجویان امروزی نیست در نتیجه اساتید باید جلساتی را برگزار کنند تا یک تحول بزرگ در زمینه آموزش موسیقی رقم بخورد.


گفتگو از غزاله سعادتی

نام:
ایمیل:
* نظر:
مطالب برگزیده
عضو تیم ملی وزنه برداری در گفتگو با «دیباچه» مطرح کرد؛

قهرمانی آسیا فقط شروع مسیر من است/ تمرین با بزرگان جهان برایم ارزشمند است

۱۲:۳۳  -  ۰۴ خرداد ۱۴۰۴
قهرمان اسکواش زنان کشورمان در گفتگو با «دیباچه» مطرح کرد؛

اسکواش زنان ایران در مسیر پیشرفت حرکت می کند/ هدفم رسیدن به رنکینگ زیر ۵۰ جهان است!

۰۹:۰۰  -  ۲۸ ارديبهشت ۱۴۰۴
سرمربی تیم ملی تنیس در گفتگو با «دیباچه» مطرح کرد؛

از میزبانی تور جهانی برای محک بازیکنان ملی بهره می‌بریم/ همه بازیکنان زیر ذره‌بین هستند

۱۶:۲۳  -  ۲۲ ارديبهشت ۱۴۰۴
سرمربی تیم قهرمان لیگ کانوپولو در گفتگو با«دیباچه» مطرح کرد؛

با تجهیزات حرفه‌ای به مدال جهانی نزدیک می‌شویم/ نسل جوان انگیزه بیشتری برای قهرمانی دارند

۰۹:۰۰  -  ۱۶ ارديبهشت ۱۴۰۴
دبیر چهاردهمین جشنواره بین‌المللی فیلم ۱۰۰ در گفتگو با دیباچه مطرح کرد؛

برخی فیلمسازان با جشنواره فیلم ۱۰۰ فعالیت‌شان را آغاز کردند/ انتخاب بخش فلسطین آزاد به عنوان بخش ویژه جشنواره!

۱۱:۱۴  -  ۳۰ فروردين ۱۴۰۴
سعید الهی تهیه‌کننده سینما در گفتگو با دیباچه مطرح کرد؛

فیلم «میرو» بازنمایی فرهنگ ایثار و شهادت در بین قوم بلوچ است/ قومیت‌ها بخش جدایی‌ناپذیری از هویت ملی ما هستند

۱۲:۵۴  -  ۲۰ فروردين ۱۴۰۴
گفتگو دیباچه با سخنگوی سازمان بنادر و دریانوردی در طرح تسهیل سفرهای نوروزی

بیش از ۳ میلیون و ۵۰۰‌هزار مسافر در نوروز ۱۴۰۴ سفر دریایی داشتند/ مسافران از سوار شدن بر قایق‌های غیرمجاز اجتناب کنند

۱۴:۴۵  -  ۱۱ فروردين ۱۴۰۴
مدیرکل هنری بنیاد شهید و امور ایثارگران در گفتگو با دیباچه:

فیلم سینمایی«میرو»» ۱۸ فروردین در سینماهای منتخب هنر و تجربه اکران می‌شود

۰۹:۰۰  -  ۰۱ فروردين ۱۴۰۴
گفت و گو اختصاصی دیباچه با نادر سلیمانی بازیگر فیلم سینمایی « صیاد »

نسل امروز باید مفهوم «ایثار» را بشناسد/ نقش شهید سرهنگ مسعودی برای من فقط یک نقش نبود؛ تصویری زنده از پدرم بود!

۱۷:۵۶  -  ۱۵ ارديبهشت ۱۴۰۴
رئیس کارگروه ساماندهی مد و لباس کشور در گفتگو با دیباچه: سیزدهمین جشنواره بین‌المللی مد و لباس فجر در بهار سال آینده برگزار

سیزدهمین جشنواره بین‌المللی مد و لباس فجر در بهار سال آینده برگزار می‌شود/ جشنواره سیزدهم بستر مناسبی برای فعالان بخش خصوصی حوزه مد و لباس است

۰۹:۰۰  -  ۲۰ اسفند ۱۴۰۳
عضو تیم ملی بسکتبال زنان در گفتگو با «دیباچه» مطرح کرد؛

قدرت بسکتبال زنان ایران را به نمایش گذاشتیم/پاداش قهرمانی باید شامل حمایت وزارت ورزش هم شود

۱۷:۴۶  -  ۱۵ ارديبهشت ۱۴۰۴
عضو تیم ملی فوتسال بانوان در گفتگو با «دیباچه» مطرح کرد؛

فشار قهرمانی همیشه وجود دارد/ بازی‌های تدارکاتی برای ما بسیار مهم است

۰۹:۱۰  -  ۲۰ اسفند ۱۴۰۳
گفتگو دیباچه با مدیرکل دفتر مدیریت بیماری‌های غیرواگیر وزارت بهداشت

مردان به دلایل مختلفی بیشتر در معرض بیماری‌های سرطانی نسبت به خانم‌ها قرار میگیرند!

۰۹:۳۰  -  ۲۰ اسفند ۱۴۰۳
درخشش دوباره ایران در مهمترین جایزه سینمایی جهان

معرفی برندگان اسکار ۲۰۲۵ / انیمیشن کوتاه ایرانی، ساخته حسین ملایمی و شیرین سوهانی اسکار گرفت

۰۵:۵۶  -  ۱۳ اسفند ۱۴۰۳