پنجشنبه ۰۱ آذر ۱۴۰۳  |  Thursday, 21 November 2024

دیباچه

کد خبر: ۴۹۳۹۵
تاریخ انتشار : ۱۲ : ۱۱ - ۱۱ خرداد ۱۳۹۸
گفت و گو دیباچه با عضو شورای اسلامی شهر تهران

عضو شورای اسلامی شهر تهران با اشاره به اینکه اداره امور موزه ها بر عهده شهرداری است ،گفت: متاسفانه یکی از دلایل عدم فعالیت موزه ها در روزهای تعطیل، ساعت کار مشخص مانند سایر ادارات است.

حسن خلیل آبادی عضو کمیسیون فرهنگی اجتماعی شورای اسلامی شهر تهران در گفتگو با خبرنگار دیباچه پیرامون موزه گردی در تهران گفت: یکی ازعمده اشکالاتی که دراداره موزه ها وجود دارد، ساعت کاری است که متاسفانه اداری است و از۸ صبح تا ۴ عصر است.

خلیل آبادی با تاکید براینکه برخی موزه‌ها روزهای تعطیل دایرهستند،اظهار داشت:موزه نیاوران ،کاخ گلستان و موزه ملی ، در روزهای تعطیل هم دایر بوده و بقیه موزه ها متاسفانه مانند سایر ادارات ساعت کار عادی داشته و در روزهای تعطیل فعالیت نمی‌کنند.

چرا موزه گردی در روزهای تعطیل امکان پذیر نیست؟

وی با اشاره به شعار بین المللی سازمان موزه ها که موزه ها را محل گفتگو و تبادل نظر اجتماعی و فرهنگی و سنتها می داند، افزود: امروزه متاسفانه ترویج فرهنگ موزه گردی در کشور با این اشکال مواجه است و آن هم بروز و اکتیو نبودن آنهاست و این اشکال به عدم ترویج فرهنگ موزه گردی در کشور باز می گردد، که بخشی از آن مربوط به شرایط فرهنگی جامعه و بخش دیگربه عملکرد خود موزه ها و مسئولان آن وابسته است.

عضو کمیسیون فرهنگی شورا در ادامه تصریح کرد: به لحاظ مدیریتی نیز چند نهاد مسئول ترویج موزه گردی و بازگشایی موزه ها در روز های تعطیل هستند که از آن جمله می توان به اماکن مذهبی که زیر مجموعه اوقاف، خانه موزه هایی که زیر مجموعه شهرداری هستند، خانه موزه های زیر مجموعه سازمان فرهنگی هنری شهرداری، موزه هایی که زیر نظر اداره کل موزه ها فعالیت می کنند، و یا موزه هایی که به طور خصوصی اداره می شوند، اشاره داشت.

خلیل آبادی با تاکید بر اینکه تعدد مدیریت در حوزه موزه ،نگهداشت ، توسعه و ترویج فرهنگ موزه گردی یکی دیگر از اشکالات وارده به بحث اداره موزه هاست، افزود: باز هم جای بسی امیدواری است، که موزه گردی نسبت به سالهای قبل شرایط بهتری یافته و نمونه ای که می توان به آن اشاره داشت، بازدید عموم از موزه لوور بود که سال گذشته در موزه ملی راه اندازی شد و با استقبال کم نظیر مردم روبرو گشت، اما این آمار بازدید به نورم بین المللی کشورهای پیشرفته نمی رسد و ثبت تعداد بازدیدهای ما از موزه ها قابل قبول نیست.

خلیل آبادی در پاسخ به اینکه آیا بند یا ماده ای در شورای شهر و یا مدیریت شهری برای اداره موزه ها وجود دارد یا خیر، خاطرنشان ساخت: در بند ۵۵ قانون شهرداری ها یک بند برای کمک به آثار و میراث فرهنگی کشور در نظر گرفته شده که در این راستا بسیاری از موزه ها زیر مجموعه شهرداری تهران قرار گرفته است و اداره امور آنها بر عهده سازمان شهرداری است.

وی همچنین در ادامه با اشاره به اینکه نباید اداره موزه ها در دست شهرداری ها باشد و نقش شهرداری تسهیل گری برای موزه ها ست، اذعان داشت: از نمونه موزه هایی که شهرداری تهران مدیریت آنها را بر عهده دارد، می توان به خانه موزه مدرس، خانه موزه جلال و سیمین و خانه موزه سایر مشاهیر مانند مطهری، بهشتی ، رجایی و زندان قصر که تبدیل به موزه شده و همچنین مکان هایی که در اختیار شهرداری است، اشاره کرد که متاسفانه در این حوزه به شهرداریها فشاری مضاعف وارد می شود، چراکه بودجه شهرداری کفاف اداره این بخش را به طور کامل نمی دهد و باید نهادهای دیگر نیز کمک کنند، اما برخی محافل که وظیفه اصلی آنها اداره موزه هاست، خیلی در این زمینه مداخله نکرده و گاهی رفع مسئولیت می کنند و این مسئولیت را وظیفه شهرداری می دانند.

خلیل آبادی در خاتمه گفت: البته شهرداری در این حوزه وظیفه حفظ و نگهداری موزه ها را برعهده ندارد و در واقع برای ایجاد موزه وظیفه تسهیل گری بر عهده شهرداری ها است، اما متاسفانه در حال حاضر مسئولیت اکثر موزه ها بر عهده شهرداری است.

گفت و گو از : آذر رجبی


منبع: دیباچه
نام:
ایمیل:
* نظر:
مطالب برگزیده
گفتگو دیباچه با رییس سازمان ملی پرورش استعدادهای درخشان

شرکت ۷۰ طرح از ۱۹ استان در نمایشگاه جشنواره خوارزمی/منتخبین جشنواره، بدون کنکور وارد دانشگاه می‌شوند!

۰۹:۰۰  -  ۲۷ آبان ۱۴۰۳
گفتگو اختصاصی دیباچه با غلامعلی حداد عادل، رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی

ما با کلاس‌های آزاد در دنیا ارتباط داریم/ سعی داریم با وزارت علوم همکاری داشته باشیم، اما این همکاری تاکنون رضایت بخش نبوده است!

۲۰:۴۲  -  ۲۹ آبان ۱۴۰۳
مجید اسماعیلی، نوازنده پیشکسوت ویولنسل در گفتگو با دیباچه مطرح کرد؛

ارکسترهایی که در کشورمان برگزار می‌شوند، هم ردیف ارکستر های کشور های دیگر هستند!

۱۴:۱۵  -  ۲۶ آبان ۱۴۰۳
مدیر کل اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی هرمزگان در گفتگو با دیباچه خبر داد؛

نمایش گرگوربافی و تراش صدف‌های دریایی در نمایشگاه ملی صنایع دستی/ بندرلنگه به‌عنوان شهر ملی گلابتون، شناخته شده است

۱۳:۰۲  -  ۲۶ آبان ۱۴۰۳
گفتگو اختصاصی دیباچه با استاد فرهاد فخرالدینی، بنیان گذار ارکستر ملی ایران

عرصه موسیقی نیازمند حمایت دولت است و نباید به آن آسیب بزنند! / تِم سازی نمی‌تواند یک اثر موسیقایی را فاخر کند!

۲۰:۲۴  -  ۲۷ آبان ۱۴۰۳
گفتگوی دیباچه با مهدی وثوقی راد، بازیگر پیشکسوت عرصه تئاتر و تلویزیون

برخی از نمایش‌های روی صحنه، اصالت و پختگی لازم را ندارند/ آخرین خبرها از پروژه جدید نیما جاویدی!

۱۳:۲۱  -  ۲۶ آبان ۱۴۰۳
" گالری آرت پرشیا " میزبان هنرمند معاصر کشورمان شد؛

شگفتی نمایشگاه انفرادی آثار استاد "جلیل خلیلی" و هنری که باید دیده شود!

۲۰:۰۴  -  ۲۲ آبان ۱۴۰۳
پربازدیدها
آخرین اخبار