یک آهنگساز در شبکه چهار گفت: موسیقی ما هنوز از دهه 70 تاثیر می گیرد!
برنامه دوم شب موسیقی «شب های هنر» شبکه چهار با حضور فواد حجازی آهنگساز و نوازنده و سحر سخایی محقق ، پژوهشگر و آهنگساز به روی آنتن رفت.
فواد حجازی درپاسخ به این سوال که اساسا موسیقی پاپ در جامعه ما وجود دارد گفت: این نوع از موسیقی ها در سالهای 48 و 47 در ایران رشد داشت و موزیسین های ارامنه پاپ را با سازهای غربی اجرا می کردند.
سحرسخایی این سوال که آیا موسیقی پاپ وجود خارجی دارد یا ما فقط اصواتی را میشنویم را پرسش بسیا ری از موسیقی شناسان ذکر کرد و گفت: برخی از موسیقیدان ها بر این باورند که آن نوع از موسیقی پاپ که در ایران ، مصر و ترکیه رواج دارد پاپ نیست. ایشان همچنین گفتند آن نوع از موسیقی که منسوب به پاپیولار هست از دهه 20 وارد ایران شده و پس از یک دوره فطرت ، از سالهای 74 و 75 دوره درخشانی را تجربه کرده.
حجازی میگوید پس از انقلاب و محدودیت هایی که برای موسیقی ایجاد شد موسیقی به سمت سرود می رود اما از دهه 70فضای موسیقی تغییر می کند و از نقش های فریدون شهبازیان به نیکی یاد می شود. به گونه ای که موسیقی ما هنوز از دهه 70 تاثیر میگیرد.
حجازی سالهای بین 85 تا 90 را سالهای تکنولوژی و موسیقی زیر زمینی و ناشناختگی معرفی می کند.حجازی علت موسیقی پاپ امروز را که به سمت موسیقی ضعیف رفته ،تکنولوژی می داند . او عمر و اعتبار این نوع از موسیقی های کم ارزش را کمتر از یک هفته ذکر می کند.
سحر سخایی موضوع های فرهنگی را موضوع هایی با بازده زمانی طولانی ذکر می کند به گونه ای که اظهار می کند نوع برخوردها و سیاست های نادرست دهه 60 و حتی عقب تر دهه 40 را شاید در این دهه باید شاهد باشیم .
حجازی موسیقی سنتی را جزء لاینفک موسیقی پاپ ذکر می کندو موسیقی پاپ را زیر مجموعه های موسیقی اصیل ایرانی می داند.
حجازی بر این باور است که به معنی واقعی کلمه، ما امروز موسیقی پاپ داریم و در ادامه می گوید هر موسیقی که مردم به دنبال آن بروند موسیقی پاپ خواهد بود.
در خلال برنامه آقایان میلاد کیایی،بابک زرین و محمد اصفهانی گفتند: هیچ دلیلی بر عدم تعامل بین موسیقی پاپ و اصیل ایرانی وجود ندارد.
یکشنبه شب های مجله شامگاهی شبکه چهار به شب موسیقی اختصاص دارد که با اجرای رضا مهدوی ساعت 23 از شبکه چهار سیما پخش می شود.