پنجشنبه ۰۱ آذر ۱۴۰۳  |  Thursday, 21 November 2024

دیباچه

کد خبر: ۴۸۹۶۳
تاریخ انتشار : ۴۰ : ۱۰ - ۱۷ مهر ۱۳۹۷
گپ دیباچه با نویسنده و نمایشنامه نویس مشهور کودک و نوجوان

یگانه بختیاری : با گسترش فضای مجازی و وجود بازی های رایانه ای جذاب و متنوع، کودکان و نوجوانان کمتر به کتاب خواندن و رفتن به تئاتر تمایل نشان می دهند، و این وظیفه پدر و مادر است که منابع رشد فکری کودکان خود را تغذیه کنند، اما مسئله بازدارنده برخی خانواده ها گرانی بلیط های تئاتر و کتاب است.

تا به امروز نویسندگان و هنرمندان بسیاری در حوزه کودک و نوجوان فعالیت کردند و خاطراتی شیرین برای کودکان ساختند و حالا با آوردن اسم هرکدام لبخندی به روی لب کودکان دیروز می آید. یکی از نویسندگان برجسته ای که سال ها در این حوزه تلاش کرده است « داوود کیانیان» است.

« داوود کیانیان» جزء نویسندگان با ارزش حوزه کودک و نوجوان به شمار می رود که همیشه دغدغه آگاهی بخشی کودک و نوجوان را داشته است.


معضلی به نام انتشار برای نویسندگان | کودکان محروم حق انتخاب ندارند!

در این راستا « دیباچه »با « داوود کیانیان » نویسنده و نمایشنامه نویس مشهورکودک و نوجوان گفت و گو کرده است که در ادامه می خوانید:

به نظر شما کتاب و تئاترهایی که این روزها برای کودک ونوجوان تهیه می شود متناسب با نیاز آنها است؟

کارهای در حال تولید مختص به کودک و نوجوان به دو دسته تقسیم می شوند، دسته اول جنبه تجارتی و اقتصادی دارند و تهیه کننده بیشتر به فکر تامین مالی و سوددهی است و عده ای دیگر مسئله تربیت و آموزش را در نظر می گیرند که در واقع آن ها در اقلیت و ماندگار هستند، همیشه این دو روال وجود داشته است و در آینده هم به همین شکل خواهد بود.

هر فردی در جامعه خوراک ویژه فکری خودش را می طلبد، بنابر این طبقه مرفه جامعه بیشتر به دنبال سرگرمی و لذت و طبقه متوسط نگاهی به طبقه پایین دارد و میخواهد از آن جدا شود و به طبقه بالا برسد، و طبیعتا حد وسط را همیشه رعایت می کند، این پدر ها و مادر ها هستند که همیشه برای فرزندان خود خوراک فکری تهیه می کنند و کودک و نوجوان کمتر اختیار انتخاب دارد.

در طبقه مرفه حق انتخاب برای بچه ها بیشتر است و طبقه پایین هم متاسفانه از قدرت خرید و قدرت انتخاب محروم می باشند، و تا زمانی که این قشر درگیر تامین اقتصادی خانواده و مسئله نان شب می باشند به دنبال کتاب و تئاتر نمی روند.

کودکان و نوجوانان ما امروزه بیشتر راغب بازی های رایانه ای و فضای مجازی هستند و کمتر زمان صرف کتاب خواندن می کنند، به نظر شما برای حل این مشکل و تشویق آن ها به سمت کتاب چه باید کرد؟

طبق گفته های قبلم این سوال شما تنها به کودکان قشر متوسط و مرفه مربوط می شود، در طبقه پایین کودک و نوجوان لپ تاپ و تبلت گوشی موبایل ندارند اما به صورت کلی تر بچه ها بیشتر به دنبال گرایش های پدر و مادر هستند و این تربیت آن ها است که باعث می شود به کتاب خواندن گرایش بیشتر یا کمتری داشته باشند و اگر قرار بر اصلاح رفتار کتاب نخواندن باشد، در ابتدا باید این اصلاحیات از پدر و مادر آغاز شود نه ازکودک و نوجوانان آن ها، زیرا کودکان مستقل نیستند، ولی باید به استثنای کودکان استقلال طلب هم توجه کرد.

کدام سازمان باید به کودکان محروم در زمینه تربیت فکری و فرهنگی و ایجاد فرصت مطالعه برای آن ها کمک کند؟

این موضوع چون نیازمند مسایل مالی می باشد در تمامی دنیا شهرداری ها و ادارات مخصوص به این مسئله می پردازند اما وقتی که در ایران کمکی وجود ندارد، ایده های قشنگ ما وقتی تامین مالی نشوند عملی نخواهند شد و کمبود سرمایه گذار در این زمینه محسوس است.

آیا در حال تالیف نمایشنامه و کتاب جدید هستید؟

بله نمایشنامه جدیدی در دست دارم ولی متاسفانه با آنکه مطالب تولید شده موجود است من با معضل انتشار روبه رو هستم و تا زمانی که نوشته هایم منتشر نشود در سطح جامعه نمی تواند تاثیرگزار باشد و ما همیشه باید دغدغه انتشار نوشته هایمان را داشته باشیم و منتشران همیشه نگاه مادی به این قضیه دارند و حل این معضل نیازمند کمک دولت است.

در پایان باید به این نکته اشاره کنم که هر نوشته ای باید جذاب و مردم خواستار آن باشند و منتشران و نویسندگان باید به خواننده احترام بگذارند و علاوه بر توجه به مسایل مادی، به تعلیم و آموزش هم توجه کنند تا جامعه به رشدی پایدار برسد.


منبع: دیباچه
نام:
ایمیل:
* نظر:
مطالب برگزیده
گفتگو دیباچه با رییس سازمان ملی پرورش استعدادهای درخشان

شرکت ۷۰ طرح از ۱۹ استان در نمایشگاه جشنواره خوارزمی/منتخبین جشنواره، بدون کنکور وارد دانشگاه می‌شوند!

۰۹:۰۰  -  ۲۷ آبان ۱۴۰۳
گفتگو اختصاصی دیباچه با غلامعلی حداد عادل، رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی

ما با کلاس‌های آزاد در دنیا ارتباط داریم/ سعی داریم با وزارت علوم همکاری داشته باشیم، اما این همکاری تاکنون رضایت بخش نبوده است!

۲۰:۴۲  -  ۲۹ آبان ۱۴۰۳
مجید اسماعیلی، نوازنده پیشکسوت ویولنسل در گفتگو با دیباچه مطرح کرد؛

ارکسترهایی که در کشورمان برگزار می‌شوند، هم ردیف ارکستر های کشور های دیگر هستند!

۱۴:۱۵  -  ۲۶ آبان ۱۴۰۳
مدیر کل اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی هرمزگان در گفتگو با دیباچه خبر داد؛

نمایش گرگوربافی و تراش صدف‌های دریایی در نمایشگاه ملی صنایع دستی/ بندرلنگه به‌عنوان شهر ملی گلابتون، شناخته شده است

۱۳:۰۲  -  ۲۶ آبان ۱۴۰۳
گفتگو اختصاصی دیباچه با استاد فرهاد فخرالدینی، بنیان گذار ارکستر ملی ایران

عرصه موسیقی نیازمند حمایت دولت است و نباید به آن آسیب بزنند! / تِم سازی نمی‌تواند یک اثر موسیقایی را فاخر کند!

۲۰:۲۴  -  ۲۷ آبان ۱۴۰۳
گفتگوی دیباچه با مهدی وثوقی راد، بازیگر پیشکسوت عرصه تئاتر و تلویزیون

برخی از نمایش‌های روی صحنه، اصالت و پختگی لازم را ندارند/ آخرین خبرها از پروژه جدید نیما جاویدی!

۱۳:۲۱  -  ۲۶ آبان ۱۴۰۳
" گالری آرت پرشیا " میزبان هنرمند معاصر کشورمان شد؛

شگفتی نمایشگاه انفرادی آثار استاد "جلیل خلیلی" و هنری که باید دیده شود!

۲۰:۰۴  -  ۲۲ آبان ۱۴۰۳
پربازدیدها
آخرین اخبار