يکشنبه ۲۶ اسفند ۱۴۰۳  |  Sunday, 16 March 2025

دیباچه

کد خبر: ۴۸۹۲۰
تاریخ انتشار : ۳۹ : ۰۹ - ۰۲ مهر ۱۳۹۷

خواننده آلبوم «نازنین» گفت : عده ای درتکیه های گوشه و اطراف شهر جمع می شوند و مداحی می کنند بنابراین نظارت به این کار به این سادگی ها نیست.

مازیار عصری در گفت و گو با خبرنگار موسیقی دیباچه درباره شیوه صحیح اجرای موسیقی محرم اظهار کرد: موسیقی محرم و مداحی ریشه در آیین و مذهب ما ایرانیان دارد،در سال های گذشته مداحی بطور واقعی امام حسین (ع) را مدح می کردند.

وی افزود: در زمان های گذشته نسخه هایی براساس احادیث بزرگان دین درباره واقعه عاشورا دست به دست می شده و مداحان با توجه به اطلاعاتی که سینه به سینه منتقل شده برای امام حسین (ع) شعر می گفتند.

خواننده آهنگ «دلدادگی» با بیان اینکه مداحی این روزها با موسیقی پاپ تداخل پیدا کرده، گفت: متأسفانه برخی که تازه وارد کار مداحی شده اند و یا اصالت مداحان با سابقه را ندارند، احادیث را تحریف می کنند و برای بازارگرمی دست به هر ترفندی از راست تا دروغ می زنند.

عصری ادامه داد: موسیقی محرم، موسیقی است و اصلا درست نیست که در ایام عزاداری از هر ریتم و شعری استفاده شود، نباید به گونه عمل کنند که در شأن این ایام نباشد.

وی گفت: البته هنوز هم هستند افرادی که با حفظ سنت های قدیمی مداحی را به شیوه درست انجام می دهند.

** مداحی برای مطرح شدن کار پسندیده ای نیست

این خواننده در ادامه درباره مداحی خوانندگان در روزهای ابتدایی محرم امسال، گفت: خوانندگان بسیاری را در فضای مجازی دیدم که با وجود اینکه مداح نیستند اما در این ایام مداحی کردند.

عصری افزود: اگر این خوانندگان برای دل خود و تعلق خاطر به ائمه به مداحی روی آورده باشند، نه تنها کار بدی انجام نداده اند بلکه به سادگی توانایی خود را هم نشان داده اند.

وی با اشاره به اینکه برخی از خوانندگان برای جنبه های تبلیغاتی مداحی اینکار را انجام داده اند، یادآور شد: در این میان افرادی هم وجود دارند که تنها برای مطرح شدن در فضای مجازی و میان مردم دست به مداحی در این ایام زده اند که سواستفاده از عقاید مردم اصلا کار پسندیده ای نیست.

خواننده آلبوم «اگه بارون بزنه»با اشاره به خواننده هایی که در قالب آهنگ موسیقی و دکلمه موسیقی عزا تولید می کنند، خاطر نشان کرد: خواننده هایی هم وجود دارند که برای دل خودشان و ارادتی که نسبت به ائمه دارند در این ایام آهنگ تولید می کنند.

عصری افزود: تا به حال مداحی را تجربه نکرده ام اما به منظور ابراز علاقه خود به سالار شهدا یک آهنگ به نام «سالار عشق» در مدح امام حسین دکلمه و تقدیم به مخاطبان کرده ام.

** موسیقی عزا کاری دلی است

این خواننده موسیقی پاپ در پایان درباره چگونگی نظارت بر موسیقی محرم و مداحی اظهار کرد: مرکز موسیقی وزارت ارشاد و صدا و سیما باید به تمامی امور هنری نظارت داشته باشند.

عصری افزود: البته ناگفته نماند که موسیقی عزا و مداحی در مذهب ما ریشه دارند و کاری دلی است.

گفت و گو از : نازنین میرزایی

منبع: دیباچه
نام:
ایمیل:
* نظر:
مطالب برگزیده
عضو تیم ملی تنیس روی میز در گفتگو با «دیباچه» مطرح کرد؛

تمام هزینه‌های سفر‌های بین‌المللی را خودم تأمین کردم/باور به توانایی‌هایم من را به جلو برده است

۱۷:۰۳  -  ۰۸ اسفند ۱۴۰۳
یک آهنگساز و موسیقیدان در گفتگو با دیباچه مطرح کرد؛

پیروزی انقلاب اسلامی ایران معنای تازه‌ای به سرود بخشید/ سرود می‌تواند در خدمت خواسته‌های امروز جامعه باشد

۱۶:۳۱  -  ۰۸ اسفند ۱۴۰۳
گفتگو دیباچه با مدیرعامل موزه ملی انقلاب اسلامی و دفاع مقدس

انتقال تجربیات و معارف دفاع مقدس به نسل جوان و نوجوان در اولویت است

۱۶:۳۹  -  ۰۸ اسفند ۱۴۰۳
پوشش گسترده شبکه‌های خبری جهان از مراسم تشییع شهیدان مقاومت

آخرین وداع؛ ورود پیکر سید مقاومت به جمع مردم

۱۵:۱۵  -  ۰۵ اسفند ۱۴۰۳
گفتگو دیباچه با دبیر علمی نوزدهمین جشنواره شعر فجر

انجمن بین‌المللی شاعران فارسی زبان تاسیس خواهد شد/ شاعران زنِ امروز، حرف‌های زیادی برای گفتن دارند

۱۵:۳۷  -  ۳۰ بهمن ۱۴۰۳
مربی تیم ملی هاکی روی یخ در گفتگو با «دیباچه» مطرح کرد؛

موفقیت‌های تیم ملی هاکی در آسیا نادیده گرفته شد/ بازی‌های هاربین یک فرصت طلایی بود که از دست رفت

۱۳:۵۱  -  ۲۸ بهمن ۱۴۰۳
علی اوجی بازیگر سینما و تلویزیون به دیباچه گفت؛

من هم باید شمشیر خودم را برای دفاع از سینمای اجتماعی زمین بگذارم و فیلم بسازم!

۰۹:۱۰  -  ۱۷ بهمن ۱۴۰۳