جمعه ۱۶ خرداد ۱۴۰۴  |  Friday, 06 June 2025

دیباچه

کد خبر: ۴۸۸۲۲
تاریخ انتشار : ۵۶ : ۱۰ - ۰۵ شهريور ۱۳۹۷

مهدیه بهارمست: ساعت ده صبح شنبه سوم شهریور آتش سوزی در جنگل‌های مریوان شروع شد که «سرهنگ جمشید محبت‌خانی» فرمانده یگان حفاظت محیط زیست گفت: متاسفانه به دلیل کند بودن آتش‌سوزی، امکان اطفا از طریق نیروی انسانی وجود نداشت و متاسفانه همین موضوع منجر به جان باختن شریف باجور، 45 ساله و متاهل از سال 86 در انجمن سبز چیای کردستان مشغول به فعالیت بوده و امید حسین زاده با 33 سال سن و سابقه 7 سال خدمت، عضو این انجمن بوده است، رحمت حکیمی‌نیا و محمد پژوهی نیز از نیروهای قراردادی منابع طبیعی مریوان بوده‌اند؛دو نفر هم به دلیل تنگی نفس به بیمارستان سنندج منتقل شدند.

در این بین برخی گمانه زنی‌ها حاکی از آن است که جان باختگان این حادثه، جان خود را بر اثر انفجار مین‌های به جا مانده از دوران جنگ تحمیلی در منطقه از دست داده‌اند و برخی هم می‌گویند که در اثر آتش سوزی شدید جان خود را از دست داده اند به طوری که حتی واژه زغالی شدن را برای این افراد به کار برده‌اند؛ در صورتی که رئیس امداد و نجات هلال احمر کشور هم روز گذشته در گفت و گوی زنده با شبکه خبر، علت این حادثه را انفجار مین اعلام کرد و در مقابل مسئولان پزشکی قانونی استان هم می‌گویند هنوز علت اصلی جان باختگان مشخص نشده است.

منصور مرادی نماینده مریوان در گفت و گو با دیباچه گفت: آتش‌سوزی در حوالی شهرستان مریوان ما بین روستای پیله و روستای چاوک در بخش مرکزی آن اتفاق افتاد، هر چند وقت یک‌بار در کوه‌ها آتش سوزی داریم و موضوع جدیدی نیست، این آتش سوزی‌ها بنا به دلایل مختلف بیشتر توسط اشخاص صورت می‌گیرد، بعضی از اهالی روستا بخشی از زمین را بعلت اینکه در آنجا قاچاق زیاده آتش میزنند یا بخشی از زمین اراضی ملی را آتش میزنند تا بعدها آن را احیا موات کنند و صاحب آن زمین شوند.

منصور مرادی نماینده مریوان در مجلس شورای اسلامی: ثابت کردن عمدی بودن آتش‌سوزی غیر ممکن است !

مرادی درباره علت جان باختن این افراد گفت: ثابت کردن عمدی بودن آتش‌سوزی غیر ممکن است، شاید اشخاصی از عمد آن را آتش بزند ولی نمی‌توان آن را ثابت کرد، بنده درخصوص انفجار مین نظری ندارم.

مرادی درباره اینکه مردم در تشیع پیکر محیط‌بانان معترض بودند گفت: مردم از وجود چنین اتفاقی ناراحت هستند، بنده بعنوان نماینده مردم با فرمانده مریوان پیگیری‌های لازم را کردیم و درسته مردم ناراحت بودند چون چهار نفر از عزیزانشان را از دست دادند و لگدی هم به ماشین بنده زدند این اتفاقات افتاد ولی ما در هرحال باید در کنار مردم عزیزمان باشیم.

وی درباره خسارتی جبران ناپذیر آتش‌سوزی‌های متعدد مریوان گفت: از بین رفتن حیوانات آن منطقه که از نظر انسانی و محیط زیستی خود معضل بزرگی است، آلودگی هوای و جان محیط بانان آن منطقه به خطر می‌افتد.

انفجار مین از دوران جنگ تحمیلی

عضو هیات موسس انجمن سبز چیای کردستان در رابطه با علت مرگ جانباختگان این حادثه گفت: متاسفانه حجم آتش بسیار زیاد بود که علت آن هم هنوز نامشخص اعلام شده است، اما برخی گمانه زنی‌ها حاکی از آن است که جان باختگان این حادثه، جان خود را بر اثر انفجار مین‌های به جا مانده از دوران جنگ تحمیلی در منطقه از دست داده‌اند و برخی هم می‌گویند که در اثر آتش سوزی شدید جان خود را از دست داده اند به طوری که حتی واژه زغالی شدن را برای این افراد به کار برده‌اند.

وی ادامه داد: چرا علت مرگ این افراد باید مبهم باشد، سوال این است که اگر این افراد بر اثر سوختگی جان باخته‌اند، چرا برخی از اندام‌های آن‌ها متلاشی شده است. این ابهامات در حالی مطرح می‌شود که مقامات استانی علت مرگ را سوختگی شدید اعلام کردند.

گمانی زنی‌ها همچنان وجود دارد...



منبع: دیباچه
نام:
ایمیل:
* نظر:
مطالب برگزیده
دبیر چهاردهمین جشنواره بین‌المللی فیلم ۱۰۰ در گفتگو با دیباچه مطرح کرد؛

برخی فیلمسازان با جشنواره فیلم ۱۰۰ فعالیت‌شان را آغاز کردند/ انتخاب بخش فلسطین آزاد به عنوان بخش ویژه جشنواره!

۱۱:۱۴  -  ۳۰ فروردين ۱۴۰۴
سعید الهی تهیه‌کننده سینما در گفتگو با دیباچه مطرح کرد؛

فیلم «میرو» بازنمایی فرهنگ ایثار و شهادت در بین قوم بلوچ است/ قومیت‌ها بخش جدایی‌ناپذیری از هویت ملی ما هستند

۱۲:۵۴  -  ۲۰ فروردين ۱۴۰۴
گفتگو دیباچه با سخنگوی سازمان بنادر و دریانوردی در طرح تسهیل سفرهای نوروزی

بیش از ۳ میلیون و ۵۰۰‌هزار مسافر در نوروز ۱۴۰۴ سفر دریایی داشتند/ مسافران از سوار شدن بر قایق‌های غیرمجاز اجتناب کنند

۱۴:۴۵  -  ۱۱ فروردين ۱۴۰۴
مدیرکل هنری بنیاد شهید و امور ایثارگران در گفتگو با دیباچه:

فیلم سینمایی«میرو»» ۱۸ فروردین در سینماهای منتخب هنر و تجربه اکران می‌شود

۰۹:۰۰  -  ۰۱ فروردين ۱۴۰۴
گفت و گو اختصاصی دیباچه با نادر سلیمانی بازیگر فیلم سینمایی « صیاد »

نسل امروز باید مفهوم «ایثار» را بشناسد/ نقش شهید سرهنگ مسعودی برای من فقط یک نقش نبود؛ تصویری زنده از پدرم بود!

۱۷:۵۶  -  ۱۵ ارديبهشت ۱۴۰۴
رئیس کارگروه ساماندهی مد و لباس کشور در گفتگو با دیباچه: سیزدهمین جشنواره بین‌المللی مد و لباس فجر در بهار سال آینده برگزار

سیزدهمین جشنواره بین‌المللی مد و لباس فجر در بهار سال آینده برگزار می‌شود/ جشنواره سیزدهم بستر مناسبی برای فعالان بخش خصوصی حوزه مد و لباس است

۰۹:۰۰  -  ۲۰ اسفند ۱۴۰۳
عضو تیم ملی بسکتبال زنان در گفتگو با «دیباچه» مطرح کرد؛

قدرت بسکتبال زنان ایران را به نمایش گذاشتیم/پاداش قهرمانی باید شامل حمایت وزارت ورزش هم شود

۱۷:۴۶  -  ۱۵ ارديبهشت ۱۴۰۴
عضو تیم ملی فوتسال بانوان در گفتگو با «دیباچه» مطرح کرد؛

فشار قهرمانی همیشه وجود دارد/ بازی‌های تدارکاتی برای ما بسیار مهم است

۰۹:۱۰  -  ۲۰ اسفند ۱۴۰۳
گفتگو دیباچه با مدیرکل دفتر مدیریت بیماری‌های غیرواگیر وزارت بهداشت

مردان به دلایل مختلفی بیشتر در معرض بیماری‌های سرطانی نسبت به خانم‌ها قرار میگیرند!

۰۹:۳۰  -  ۲۰ اسفند ۱۴۰۳
درخشش دوباره ایران در مهمترین جایزه سینمایی جهان

معرفی برندگان اسکار ۲۰۲۵ / انیمیشن کوتاه ایرانی، ساخته حسین ملایمی و شیرین سوهانی اسکار گرفت

۰۵:۵۶  -  ۱۳ اسفند ۱۴۰۳
گفتگو دوربین دیباچه با مژده لواسانی، مجری تلویزیون

برنامه روتینی در تلویزیون ندارم و ترجیح می دهم در زمان مناسب با تعامل بهتر با مدیران شبکه ها کار کنم!

۱۲:۰۰  -  ۱۳ اسفند ۱۴۰۳
گفتگو با مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان کرمانشاه

بیش از ۲ میلیون مسافر از جاذبه‌های گردشگری کرمانشاه در نوروز بازدید کردند/استان کرمانشاه بیش از ۴ هزار اثر تاریخی شناسایی‌شده دارد

۱۲:۳۶  -  ۱۷ فروردين ۱۴۰۴
گفتگو دوربین دیباچه با شاهد احمدلو کارگردان سینما

اگر میخواستم به صرف فروش در گیشه سینماها کار کنم، " شاه نقش" را نمیساختم!

۱۰:۰۰  -  ۱۳ اسفند ۱۴۰۳
گفتگو دوربین دیباچه با صحرا اسدالهی، بازیگر فیلم فروشنده اصغر فرهادی

یکسری از فیلم‌های کوتاه ما، خیلی آرتیستی تر از فیلم‌های بلند سینمایی هستند!

۲۳:۲۳  -  ۱۲ اسفند ۱۴۰۳