سه‌شنبه ۱۳ خرداد ۱۴۰۴  |  Tuesday, 03 June 2025

دیباچه

کد خبر: ۴۸۶۶۳
تاریخ انتشار : ۱۳ : ۱۳ - ۰۳ مرداد ۱۳۹۷

 فاطمه شعبانی : از قدیم طلا زیور زن بود و سرمایه مرد! غالب مردم پول مازدادشان را تبدیل به طلا می‌کردند و طلای سفید را برای روزگار سیاه نگه می‌داشتند. هنوز هم خیلی ها برهمین عقیده اند.«محمد کشتی آرای» رئیس اتحادیه طلا و جواهر کل کشور در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار دیباچه از اثر نوسانات قیمت طلا برصنف طلا و جواهر و زندگی عامه مردم می‌گوید.

در ماههای اخیر تقریبا هرروز وگاهی هرساعت شاهد نوسانات قیمت سکه و طلا بوده ایم به نظر شما به عنوان رئیس اتحادیه دلیل این نوسانات چیست؟

 برای شرایط پیش آمده 3 دلیل می‌توان شمرد که اولین و مهم‌ترین عامل بالارفتن قیمت دلار است که کاملا این دو ارتباط مستقیم با همدگیر دارند. دومین دلیل افزایش تقاضا است که این افزایش تقاضا هم ناشی از جو روانی پیش آمده ناشی از کاهش ارزش ریال وپول رایج کشور است که مردم سعی می‌کنند وجه نقدشان را از بانکها بیرون بکشند و تبدیل به سکه و طلا کنند.

آیا این نوسانات طلا که در ایران شاهدیم همانگ با بورس جهانی طلا است ؟

 صددرصد هماهنگ است همانطور که در پاسخ سوال قبل عرض کردم عامل اصلی این نوسانات، افزایش قیمت دلار است، زمانی که ارز بالا می رود به طور مستقیم تاثیر برافزایش قیمت طلا در سطح کشور دارد دارد و هرزمان ارز ثبات پیدا کند قیمت طلا هم ثابت می‌شود.

آیا شرایط موجود و عدم ثبات قیمت طلا به نفع صنف شماست؟

 برخلاف تصور عامه مردم شرایط موجود به هیچ وجه به نفع صنف ما نیست. افزایش قیمت ها باعث کاهش قدرت خرید مردم و در نتیجه باعث کاهش داد و ستد می‌شود. این روزها با کاهش قدرت خرید مردم، همکاران ما با رکود شدید مواجه هستند و اصطلاحا وضع کاسبی همکاران ما خوب نیست. چون اگر بفروشند ضرر می‌کنند و اگر نفروشند هم کسبشان مختل می‌شود اینطور نیست که چون قیمت طلا بالا می‌رود روزگار ما سکه می‌شود بلکه برعکس است با این وضعیت بیشترین فشار برماست و ضرر را همکارهای ما می‌کنند.

اما به نظر می‌رسد وقتی چیزی گران می‌شود مردم هجوم می‌آورند و بیشتر می‌خرند...

من قبول ندارم و این واقعیت ندارد! به نظرم وقتی کالایی گران می‌شود بیشتر مورد توجه قرار می‌گیرد نه اینکه بیشتر بخرند. این روزها معمولا کسی طلا نمی‌خرد مگر اینکه مجبور باشند و مثلا برای خرید عروسی باشد.

 بنابرگفته شما در چند ماه اخیر میزان فروش همکاران شما بالا نرفته است؟

نوسانات به هیچ عنوان به نفع ما نیست بلکه به ما زیان می‌زند و اصناف هم ضرر می‌بینند. یک طلا فروش از تعداد داد و ستدها سود می‌برد نه از افزایش قیمت. طلافروش  از بالارفتن قیمت طلا خوشحال نمی‌شود بلکه از ارزان شدن طلا خوشحال می‌شود چون قدرت خرید مردم بیشتر می‌شود و مردم بیشتر به خرید رو می‌آورند.

در وضعیت موجود شما به مردم توصیه می‌کنید طلا بخرند یانخرند؟

 نه من و نه هیچ کس دیگر نمی توانیم توصیه کنیم مردم مصلحت خودشان را بهتر می‌دانند. مقصر اصلی شرایط موجود ما نیستیم و این شرایط به ما و اتحادیه ما مرتبط نیست بلکه به مدیرت کلان کشور مربوط می‌شود و مدیریت اقتصاد کشور دست اتحادیه نیست که قیمت را بالا یا پایین بیاورد برای پایان این نوسانات  نمی‌توان موعدی مشخص کرد و به نظرم حالا حالاها ادامه دارد تا اینکه ان شاالله شرایط اقتصادی کشور به ثبات برسد. اما باید صبر کنیم تا جو آرام شود.

همه ما مردم به حساب می‌آییم(چه خریدار چه فروشنده) و همگی سواریک کشتی هستیم در شرایط کنونی چه کمکی می‌توانیم به همدیگر بکنیم؟

تنها توصیه ای که می‌توانم به مردم بکنم این است که به جای خرید سکه لااقل مصنوعات طلا را بخرند اینطوری علاوه براندوختن سرمایه به اشتغال زایی هم کمک می‌کنند.


منبع: دیباچه
نام:
ایمیل:
* نظر:
مطالب برگزیده
دبیر چهاردهمین جشنواره بین‌المللی فیلم ۱۰۰ در گفتگو با دیباچه مطرح کرد؛

برخی فیلمسازان با جشنواره فیلم ۱۰۰ فعالیت‌شان را آغاز کردند/ انتخاب بخش فلسطین آزاد به عنوان بخش ویژه جشنواره!

۱۱:۱۴  -  ۳۰ فروردين ۱۴۰۴
سعید الهی تهیه‌کننده سینما در گفتگو با دیباچه مطرح کرد؛

فیلم «میرو» بازنمایی فرهنگ ایثار و شهادت در بین قوم بلوچ است/ قومیت‌ها بخش جدایی‌ناپذیری از هویت ملی ما هستند

۱۲:۵۴  -  ۲۰ فروردين ۱۴۰۴
گفتگو دیباچه با سخنگوی سازمان بنادر و دریانوردی در طرح تسهیل سفرهای نوروزی

بیش از ۳ میلیون و ۵۰۰‌هزار مسافر در نوروز ۱۴۰۴ سفر دریایی داشتند/ مسافران از سوار شدن بر قایق‌های غیرمجاز اجتناب کنند

۱۴:۴۵  -  ۱۱ فروردين ۱۴۰۴
مدیرکل هنری بنیاد شهید و امور ایثارگران در گفتگو با دیباچه:

فیلم سینمایی«میرو»» ۱۸ فروردین در سینماهای منتخب هنر و تجربه اکران می‌شود

۰۹:۰۰  -  ۰۱ فروردين ۱۴۰۴
گفت و گو اختصاصی دیباچه با نادر سلیمانی بازیگر فیلم سینمایی « صیاد »

نسل امروز باید مفهوم «ایثار» را بشناسد/ نقش شهید سرهنگ مسعودی برای من فقط یک نقش نبود؛ تصویری زنده از پدرم بود!

۱۷:۵۶  -  ۱۵ ارديبهشت ۱۴۰۴
رئیس کارگروه ساماندهی مد و لباس کشور در گفتگو با دیباچه: سیزدهمین جشنواره بین‌المللی مد و لباس فجر در بهار سال آینده برگزار

سیزدهمین جشنواره بین‌المللی مد و لباس فجر در بهار سال آینده برگزار می‌شود/ جشنواره سیزدهم بستر مناسبی برای فعالان بخش خصوصی حوزه مد و لباس است

۰۹:۰۰  -  ۲۰ اسفند ۱۴۰۳
عضو تیم ملی بسکتبال زنان در گفتگو با «دیباچه» مطرح کرد؛

قدرت بسکتبال زنان ایران را به نمایش گذاشتیم/پاداش قهرمانی باید شامل حمایت وزارت ورزش هم شود

۱۷:۴۶  -  ۱۵ ارديبهشت ۱۴۰۴
عضو تیم ملی فوتسال بانوان در گفتگو با «دیباچه» مطرح کرد؛

فشار قهرمانی همیشه وجود دارد/ بازی‌های تدارکاتی برای ما بسیار مهم است

۰۹:۱۰  -  ۲۰ اسفند ۱۴۰۳
گفتگو دیباچه با مدیرکل دفتر مدیریت بیماری‌های غیرواگیر وزارت بهداشت

مردان به دلایل مختلفی بیشتر در معرض بیماری‌های سرطانی نسبت به خانم‌ها قرار میگیرند!

۰۹:۳۰  -  ۲۰ اسفند ۱۴۰۳
درخشش دوباره ایران در مهمترین جایزه سینمایی جهان

معرفی برندگان اسکار ۲۰۲۵ / انیمیشن کوتاه ایرانی، ساخته حسین ملایمی و شیرین سوهانی اسکار گرفت

۰۵:۵۶  -  ۱۳ اسفند ۱۴۰۳
گفتگو دوربین دیباچه با مژده لواسانی، مجری تلویزیون

برنامه روتینی در تلویزیون ندارم و ترجیح می دهم در زمان مناسب با تعامل بهتر با مدیران شبکه ها کار کنم!

۱۲:۰۰  -  ۱۳ اسفند ۱۴۰۳
گفتگو با مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان کرمانشاه

بیش از ۲ میلیون مسافر از جاذبه‌های گردشگری کرمانشاه در نوروز بازدید کردند/استان کرمانشاه بیش از ۴ هزار اثر تاریخی شناسایی‌شده دارد

۱۲:۳۶  -  ۱۷ فروردين ۱۴۰۴
گفتگو دوربین دیباچه با شاهد احمدلو کارگردان سینما

اگر میخواستم به صرف فروش در گیشه سینماها کار کنم، " شاه نقش" را نمیساختم!

۱۰:۰۰  -  ۱۳ اسفند ۱۴۰۳
گفتگو دوربین دیباچه با صحرا اسدالهی، بازیگر فیلم فروشنده اصغر فرهادی

یکسری از فیلم‌های کوتاه ما، خیلی آرتیستی تر از فیلم‌های بلند سینمایی هستند!

۲۳:۲۳  -  ۱۲ اسفند ۱۴۰۳