سه‌شنبه ۱۳ خرداد ۱۴۰۴  |  Tuesday, 03 June 2025

دیباچه

کد خبر: ۴۸۰۴۸
تاریخ انتشار : ۳۱ : ۱۳ - ۱۷ مهر ۱۳۹۶
سید مجتبی موسوی از انجام بررسی های لازم درباره مجسمه سرقت شده شهری از خیابان ولیعصر و تنظیم شکایتی برای ارایه به مراجع انتظامی برای پیگیری موضوع خبر داد.

به گزارش دیباچه، خبر ربوده شدن مجسمه «کودک» از خیابان ولیعصر بالاتر از میدان ونک همزمان با روز جهانی کودک را ابتدا مجید فراهانی عضو شورای شهر تهران در صفحه مجازی خود منتشر کرد و سیدمجتبی موسوی سرپرست معاونت فرهنگی و هنرهای شهری سازمان زیباسازی شهر تهران درباره این اتفاق و پیگیری آن توسط سازمان زیباسازی گفت: این اتفاق طی سه الی چهار روز گذشته رخ داده است و به دلیل اینکه جنس مجسمه از برنز بوده این دزدی صورت گرفته است. ما بررسی های لازم را انجام داده ایم و کاری که به لحاظ اداری و حقوقی می توانیم انجام دهیم، تنظیم شکایتی برای ارایه به مراجع انتظامی است که این شکایت در دستور کار است و از آن پس مراجع انتظامی باید آن را پیگیری کنند.

مجسمه کودکی که در روز کودک دزدیده شد

وی با بیان اینکه هر چند وقت یک‌بار شاهد چنین دزدی هایی در سطح شهر هستیم، اظهار کرد: متاسفانه دزدی مجسمه مانند تخریب دیگر اموال عمومی شهر وجود دارد و هر از چندگاهی شاهد سرقت یک مجسمه از سطح شهر هستیم.

موسوی با اعلام اینکه اثر دزیده شده اثر محمد مروستی است که در آخرین رویداد بهارستان که آثار آن اسفند ۹۵ در سطح شهر نصب شد، درباره احتمال ساخت مجدد این اثر بیان کرد: احتمال ساخت مجدد این اثر وجود دارد چون این اثر مدل سازی شده و ماکت و قالب آن وجود دارد.

این مقام مسئول توضیح داد: یک سالی است که سازمان زیباسازی تصمیم گرفته است که آثاری را در معابری پیاده‌راه ها و حاشیه پارک ها نصب کند تا مخاطب بتواند از نزدیک با این آثار ارتباط بگیرد و هدفمان این است که مخاطب از کنار این مجسمه ها مانند هر عنصر شهری دیگر عبور کند و بیشتر با مجسمه آشنا شود. در اقدام اولیه سه اثر فیگوراتیو را در پیاده راه خیابان ولیعصر با یک فاصله ای از هم نصب کردیم تا به مرور به این آثار اضافه شود که متاسفانه یکی از این مجسمه ها سرقت شده است.

سرپرست معاونت فرهنگی و هنرهای شهری سازمان زیباسازی شهر تهران درباره چگونگی جلوگیری از چنین سرقت هایی گفت: وقتی مجسمه ای با متریال فایبر گلاس ساخته شود از سرقت در امان است اما احتمال تخریب آن بالاست. مجسمه های برنزی آثار ماندگارتری در شهر هستند و استاندارد بالاتری دارند و ما هم به این سمت گرایش داریم که آثاری با چنین متریالی در سطح شهر داشته باشیم، اما به حال به دلیل ارزش برنز، احتمال دزدی آن وجود دارد. در واقع هر چیزی از جنس برنز، فلز و مس در سطح شهر از دزدی در امان نیست.

موسوی ادامه داد: منطقی نیست ما برای هر مجسمه یک دوربین یا یک نگهبان برای مجسمه ها بگذاریم. هر چند دوربین های متعددی در سطح شهر وجود دارد که شاید بشود کسی را که چنین اموالی را تخریب می کند از طریق آنها شناسایی کرد، اما المان ها و عناصر زیادی در سطح شهر هستند که متعلق به عامه مردم هستند و برای جلوگیری از تخریب آنها باید حساسیت شهروندان روی مسئولیت اجتماعی بالا برود. به این معنا که کاملا مشخص است یک هنرمند در حال نصب یا ترمیم یک مجسمه است یا یک سارق در حال تخریب و سرقت مجمسه و مردم می توانند به راحتی چنین مواردی را گزارش کنند. هر چند امیدواریم امنیت فضای شهری به لحاظ چنین تخریب ها و دزدی هایی نیز بالاتر برود.

وی در پایان بیان کرد: این دزدی ها در حالی صورت می گیرد که واقعا قیمت خام برنزی که برای چنین مجسمه ای - اگر صد کیلوگرم باشد و در بازار هم به قیمت خام برنز خریده نمی شود-، بسیار عدد ناچیزی می شود و به خاطر یک عدد ناچیز یک اثر هنری ارزشمند تخریب می شود.

منبع: مهر
نام:
ایمیل:
* نظر:
مطالب برگزیده
دبیر چهاردهمین جشنواره بین‌المللی فیلم ۱۰۰ در گفتگو با دیباچه مطرح کرد؛

برخی فیلمسازان با جشنواره فیلم ۱۰۰ فعالیت‌شان را آغاز کردند/ انتخاب بخش فلسطین آزاد به عنوان بخش ویژه جشنواره!

۱۱:۱۴  -  ۳۰ فروردين ۱۴۰۴
سعید الهی تهیه‌کننده سینما در گفتگو با دیباچه مطرح کرد؛

فیلم «میرو» بازنمایی فرهنگ ایثار و شهادت در بین قوم بلوچ است/ قومیت‌ها بخش جدایی‌ناپذیری از هویت ملی ما هستند

۱۲:۵۴  -  ۲۰ فروردين ۱۴۰۴
گفتگو دیباچه با سخنگوی سازمان بنادر و دریانوردی در طرح تسهیل سفرهای نوروزی

بیش از ۳ میلیون و ۵۰۰‌هزار مسافر در نوروز ۱۴۰۴ سفر دریایی داشتند/ مسافران از سوار شدن بر قایق‌های غیرمجاز اجتناب کنند

۱۴:۴۵  -  ۱۱ فروردين ۱۴۰۴
مدیرکل هنری بنیاد شهید و امور ایثارگران در گفتگو با دیباچه:

فیلم سینمایی«میرو»» ۱۸ فروردین در سینماهای منتخب هنر و تجربه اکران می‌شود

۰۹:۰۰  -  ۰۱ فروردين ۱۴۰۴
گفت و گو اختصاصی دیباچه با نادر سلیمانی بازیگر فیلم سینمایی « صیاد »

نسل امروز باید مفهوم «ایثار» را بشناسد/ نقش شهید سرهنگ مسعودی برای من فقط یک نقش نبود؛ تصویری زنده از پدرم بود!

۱۷:۵۶  -  ۱۵ ارديبهشت ۱۴۰۴
رئیس کارگروه ساماندهی مد و لباس کشور در گفتگو با دیباچه: سیزدهمین جشنواره بین‌المللی مد و لباس فجر در بهار سال آینده برگزار

سیزدهمین جشنواره بین‌المللی مد و لباس فجر در بهار سال آینده برگزار می‌شود/ جشنواره سیزدهم بستر مناسبی برای فعالان بخش خصوصی حوزه مد و لباس است

۰۹:۰۰  -  ۲۰ اسفند ۱۴۰۳
عضو تیم ملی بسکتبال زنان در گفتگو با «دیباچه» مطرح کرد؛

قدرت بسکتبال زنان ایران را به نمایش گذاشتیم/پاداش قهرمانی باید شامل حمایت وزارت ورزش هم شود

۱۷:۴۶  -  ۱۵ ارديبهشت ۱۴۰۴
عضو تیم ملی فوتسال بانوان در گفتگو با «دیباچه» مطرح کرد؛

فشار قهرمانی همیشه وجود دارد/ بازی‌های تدارکاتی برای ما بسیار مهم است

۰۹:۱۰  -  ۲۰ اسفند ۱۴۰۳
گفتگو دیباچه با مدیرکل دفتر مدیریت بیماری‌های غیرواگیر وزارت بهداشت

مردان به دلایل مختلفی بیشتر در معرض بیماری‌های سرطانی نسبت به خانم‌ها قرار میگیرند!

۰۹:۳۰  -  ۲۰ اسفند ۱۴۰۳
درخشش دوباره ایران در مهمترین جایزه سینمایی جهان

معرفی برندگان اسکار ۲۰۲۵ / انیمیشن کوتاه ایرانی، ساخته حسین ملایمی و شیرین سوهانی اسکار گرفت

۰۵:۵۶  -  ۱۳ اسفند ۱۴۰۳
گفتگو دوربین دیباچه با مژده لواسانی، مجری تلویزیون

برنامه روتینی در تلویزیون ندارم و ترجیح می دهم در زمان مناسب با تعامل بهتر با مدیران شبکه ها کار کنم!

۱۲:۰۰  -  ۱۳ اسفند ۱۴۰۳
گفتگو با مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان کرمانشاه

بیش از ۲ میلیون مسافر از جاذبه‌های گردشگری کرمانشاه در نوروز بازدید کردند/استان کرمانشاه بیش از ۴ هزار اثر تاریخی شناسایی‌شده دارد

۱۲:۳۶  -  ۱۷ فروردين ۱۴۰۴
گفتگو دوربین دیباچه با شاهد احمدلو کارگردان سینما

اگر میخواستم به صرف فروش در گیشه سینماها کار کنم، " شاه نقش" را نمیساختم!

۱۰:۰۰  -  ۱۳ اسفند ۱۴۰۳
گفتگو دوربین دیباچه با صحرا اسدالهی، بازیگر فیلم فروشنده اصغر فرهادی

یکسری از فیلم‌های کوتاه ما، خیلی آرتیستی تر از فیلم‌های بلند سینمایی هستند!

۲۳:۲۳  -  ۱۲ اسفند ۱۴۰۳