دوشنبه ۱۰ شهريور ۱۴۰۴  |  Monday, 01 September 2025
کد خبر: ۴۷۶۷۴
تاریخ انتشار : ۵۲ : ۱۰ - ۲۸ شهريور ۱۳۹۶

سیروس الوند: رسانه ها بیشترین فشار را برای انتخاب نماینده ایران در اسکار وارد می کنند

سیروس الوند که از اعضای هیات معرفی فیلم ایرانی به اسکار است بیان کرد که هیچ فشاری روی اعضای این هیات برای معرفی یک فیلم خاص به اسکار وجود ندارد.

به گزارش دیباچه، سیروس الوند که از اعضای هیات معرفی فیلم ایرانی به اسکار است درباره چگونگی انتخاب فیلم ها گفت: نکته ای که لازم است بدان اشاره کنم این است که در این مدتی که در هیات هستم بیشترین فشار از سوی رسانه ها برای انتخاب فیلم ها وارد می شد وگرنه هیچ فشار دیگری برای انتخاب فیلم خاصی وجود ندارد.

سیروس الوند: رسانه ها بیشترین فشار را برای انتخاب نماینده ایران در اسکار وارد می کنند

وی افزود: تنها مسئولی که ما در این مدت دیدیم علیرضا تابش مدیرعامل بنیاد سینمایی فارابی بود که او هم هیچ فشاری برای انتخاب فیلمی وارد نکرد، اما برخی رسانه ها تنها به دنبال فضاسازی هستند برای مثال عده ای تیتر زده بودند که اراده ای وجود داشت که فیلم «بدون تاریخ، بدون امضا» انتخاب نشود در حالی که این فیلم اصلا اکران نشده است و طبق مقررات نمی تواند به اسکار معرفی شود.

الوند تاکید کرد: ما تمام فیلم هایی را که از مهرماه سال ۹۵ تا زمان مقرر اکران شده اند بررسی کردیم و همه فیلم ها در لیست ما بودند. ما درباره هر فیلمی که حتی یک طرفدار داشت نیز به بحث و تبادل نظر پرداختیم برای مثال در جلسات ما نام فیلمی آورده شد که از بین ۹ نفر از اعضا تنها یک نفر آن را قبول داشت و ما به خاطر آن یک نفر درباره آن فیلم بحث کردیم.

این کارگردان سینما ادامه داد: بعضی از فیلم ها را برخی از اعضای کمیته تماشا نکرده بودند به همین دلیل برای رسیدن به نتیجه بهتر و درست تر ما آنها را به نمایش گذاشتیم. گاهی نیز سی دی این فیلم ها را به خانه می بردیم و به تماشای آنها می پرداختیم تا به یک لیست ۱۰ تایی رسیدیم. در واقع می شود گفت ۱۰ درصد از فیلم هایی را که دیده ایم در فهرست اولیه اعلام کردیم.

الوند در پایان اظهار کرد: ما حدود ۱۰۵ فیلم را دیدیم و درباره آنها بحث کردیم این در حالی است که برخی می گویند چرا «خانه پدری» در لیست اولیه وجود ندارد در حالی که سال ساخت این فیلم مربوط به تاریخی که عنوان کردم نیست. برخی قوانین را نمی دانند و نظر می دهند آنهم در شرایطی که این قوانین ربطی به ما ندارد و ما باید طبق مصوب اسکار به انتخاب آثار بپردازیم.

منبع: مهر
مطالب برگزیده
اشکان ممبینی از کارشناسان چهره و شاخص مسائل بین‌الملل به دیباچه گفت؛

تلاش‌های نظامی برای مهار برنامه هسته‌ای ایران، نمی‌تواند اراده ملت را در مسیر پیشرفت و خودکفایی کشورمان متوقف کند

۲۲:۲۴  -  ۱۵ تير ۱۴۰۴
عضو تیم ملی کشتی آلیش بانوان در گفتگو با «دیباچه» مطرح کرد؛

دو طلای آسیا نقطه اوج کارنامه‌ام بود/ ‏طلای جهانی را هدف گرفته‌ام

۱۷:۴۹  -  ۰۸ تير ۱۴۰۴
پژوهشگر موسیقی آذربایجان و نوازنده ساز قوپوز در گفتگو با دیباچه مطرح کرد؛

عاشیق‌ها صدای تاریخ و فرهنگ مردم آذربایجان هستند/ موسیقی آذربایجان، موسیقی زنده و مردمی است

۱۳:۰۱  -  ۱۸ خرداد ۱۴۰۴
ملی پوش فوتبال زنان با «دیباچه» مطرح کرد؛

از لیگ تا تیم ملی؛ گلرهای ایران برای یک رؤیا متحد شده‌اند

۱۲:۵۴  -  ۱۸ خرداد ۱۴۰۴
عضو تیم ملی وزنه برداری در گفتگو با «دیباچه» مطرح کرد؛

قهرمانی آسیا فقط شروع مسیر من است/ تمرین با بزرگان جهان برایم ارزشمند است

۱۲:۳۳  -  ۰۴ خرداد ۱۴۰۴
قهرمان اسکواش زنان کشورمان در گفتگو با «دیباچه» مطرح کرد؛

اسکواش زنان ایران در مسیر پیشرفت حرکت می کند/ هدفم رسیدن به رنکینگ زیر ۵۰ جهان است!

۰۹:۰۰  -  ۲۸ ارديبهشت ۱۴۰۴
سرمربی تیم ملی تنیس در گفتگو با «دیباچه» مطرح کرد؛

از میزبانی تور جهانی برای محک بازیکنان ملی بهره می‌بریم/ همه بازیکنان زیر ذره‌بین هستند

۱۶:۲۳  -  ۲۲ ارديبهشت ۱۴۰۴
سرمربی تیم قهرمان لیگ کانوپولو در گفتگو با«دیباچه» مطرح کرد؛

با تجهیزات حرفه‌ای به مدال جهانی نزدیک می‌شویم/ نسل جوان انگیزه بیشتری برای قهرمانی دارند

۰۹:۰۰  -  ۱۶ ارديبهشت ۱۴۰۴
دبیر چهاردهمین جشنواره بین‌المللی فیلم ۱۰۰ در گفتگو با دیباچه مطرح کرد؛

برخی فیلمسازان با جشنواره فیلم ۱۰۰ فعالیت‌شان را آغاز کردند/ انتخاب بخش فلسطین آزاد به عنوان بخش ویژه جشنواره!

۱۱:۱۴  -  ۳۰ فروردين ۱۴۰۴
سعید الهی تهیه‌کننده سینما در گفتگو با دیباچه مطرح کرد؛

فیلم «میرو» بازنمایی فرهنگ ایثار و شهادت در بین قوم بلوچ است/ قومیت‌ها بخش جدایی‌ناپذیری از هویت ملی ما هستند

۱۲:۵۴  -  ۲۰ فروردين ۱۴۰۴