دوشنبه ۲۱ مهر ۱۴۰۴  |  Monday, 13 October 2025
کد خبر: ۴۷۵۵۳
تاریخ انتشار : ۳۲ : ۱۱ - ۲۳ شهريور ۱۳۹۶

چرا بزرگسالان از تماشای کارتون لذت می برند؟

برخی از بزرگسالان هم مانند کودکان از تماشای انیمیشن هایی که برای بچه ها ساخته می شوند، لذت می برند که دانستن دلایل این مساله خالی از لطف نیست.

به گزارش دیباچه، برای بسیاری از بزرگسالان تماشای برنامه‌های کودکان از جمله کارتون جذابیتی ندارد و تنها در صورتی که مجبور به همراهی با کودکان باشند به تماشای این برنامه‌ها می‌نشینند اما برخی دیگر از دیدن کارتون لذت می‌برند و تصمیم آنان برای تماشای کارتون مستقل از همراهی با کودکان است.

چرا بزرگسالان از تماشای کارتون لذت می برند؟

در این نوشتار به اختصار به برخی از دلایل این علاقه بزرگسالان به کارتون می‌پردازیم:

کارتون‌ها سرشار از آزادی هستند

برخی از بزرگسالان هم مانند کودکان از تماشای انیمیشن هایی که برای بچه ها ساخته می شوند، لذت می برند که دانستن دلایل این مساله خالی از لطف نیست.


در پردازش شخصیت و فضای کارتون‌ها مطلقا هیچ محدودیتی وجود ندارد. شخصیت‌ها می‌توانند کارهایی را انجام دهند که در دنیای واقعی امکان ناپذیر است. آنان می‌توانند با وجود جثه بزرگ از مسیرهای باریک رد شوند، بارها بمیرند و زنده شوند، به فضا سفر کنند و بدون نگرانی از سلامت هرچه می‌خواهند بخورند. نبود محدودیت به افراد این امکان را می‌دهد تا ساعاتی غرق در این زندگی متفاوتی که محدود به زمان و مکان نیست، شوند.

در تولید کارتون‌ها از هنر بهره گرفته شده است

هنر طراحی و نقاشی، رنگبندی و در مدل‌های جدیدتر طراحی‌های سه بعدی از دیگر عوامل جذب بزرگسالان به کارتون است. جادوی رنگ می‌تواند بسیاری را مسحور خود کند. علاوه بر این بسیاری از کارتون‌ها داستان‌هایی را در دل خود دارند که نشات گرفته از آثار ادبی برجسته است.

دیدن کارتون به بزرگسالان کمک می‌کند تا درک بهتری از دنیای کودکان داشته باشند

گرچه همه افراد جامعه ممکن است فرزند نداشته باشند، اما این امکان وجود دارد که با کودکان فامیل، آشنایان و همسایگان در تماس قرار گیرند. تماشای کارتون به بزرگسالان کمک می‌کند تا با درک بهتر دنیای کودکان، با آنان ارتباط بهتری برقرار کنند.

کارتون می‌تواند حس خوب دنیای کودکی را در بزرگسالان زنده کند

با افزایش سن و درگیر شدن با مسایل جدی زندگی، بزرگسالان به مرور از دنیای شیرین کودکی فاصله می‌گیرند، خاطرات خوب کودکی کمرنگ می‌شوند و مزه‌های دوست داشتنی در ذهنشان رنگ می‌بازند. تماشای کارتون کمک می‌کند تا خاطرات شیرین کودکی که در ذهن بزرگسالان بایگانی شده، برایشان زنده شود.

البته باید توجه کرد که آنچه در این باره گفته شد مربوط به کارتون‌هایی است که برای کودکان تهیه و تولید می‌شوند. در دنیای امروز کارتون‌هایی برای گروه سنی بزرگسالان نیز تهیه می‌شوند که به مسایل مربوط به آنان می‌پردازد. دلایل علاقمندی به این قبیل تولیدات با کارتون‌های مخصوص کودکان می‌تواند متفاوت باشد.

منبع: مهر
برچسب ها: دیباچه ، کارتون
مطالب برگزیده
گفت‌و‌گو دیباچه با نویسنده کتاب «پاسیاد پسر خاک»

«پاسیاد پسر خاک»، رمان، داستان بلند و خاطرات شفاهی نیست!

۰۷:۳۰  -  ۱۱ شهريور ۱۴۰۴
رامبد جوان با "کارناوال" کاری کرد، کارستان؛

خبری از آثار طنز قوی در صدا و سیما نیست! روان مردم را جدی بگیرید!

۰۸:۰۰  -  ۰۴ شهريور ۱۴۰۴
گفت‌و‌گو دیباچه با معاون ابتدایی وزارت آموزش و پرورش

تحقق عدالت آموزشی، مهم‌ترین هدف نظام آموزشی است!

۱۶:۵۶  -  ۰۳ شهريور ۱۴۰۴
گفتگو دیباچه با مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان خراسان رضوی

مشهد مقدس آماده میزبانی از میلیون‌ها زائر در دهه پایانی ماه صفر می‌شود

۱۹:۱۷  -  ۲۸ مرداد ۱۴۰۴
رئیس سازمان اورژانس کشور در گفت‌وگو با دیباچه مطرح کرد:

حضور ۴ میلیون زائر در مراسم اربعین پیش‌بینی می‌شود/ کاهش میزان تماس‌های مردم با ۱۱۵ در جنگ تحمیلی ۱۲ روزه

۱۱:۴۹  -  ۰۸ مرداد ۱۴۰۴
یک نویسنده ادبیات کودک و نوجوان در گفتگو با دیباچه:

شنیدن قصه، یکی از نیازهای همیشگی کودکان و نوجوانان است/ کار قصه‌گو نگهداری و نگهبانی از زبان فارسی است

۱۹:۵۶  -  ۲۸ تير ۱۴۰۴
عضو تیم ملی اسکیت در گفت‌و‌گو با «دیباچه» مطرح کرد؛

در مسیر قهرمانی هیچ‌وقت عقب ننشستم؛ در دل جنگ تمرین را رها نکردم

۱۹:۵۱  -  ۲۸ تير ۱۴۰۴
کاپیتان تیم ملی واترپلو در گفتگو با «دیباچه» مطرح کرد؛

رسیدن به صدر جهان سخت است/ با یک بازی بیشتر دومین گلزن برتر آسیا می‌شدم

۱۳:۰۴  -  ۲۴ تير ۱۴۰۴
اشکان ممبینی از کارشناسان چهره و شاخص مسائل بین‌الملل به دیباچه گفت؛

تلاش‌های نظامی برای مهار برنامه هسته‌ای ایران، نمی‌تواند اراده ملت را در مسیر پیشرفت و خودکفایی کشورمان متوقف کند

۲۲:۲۴  -  ۱۵ تير ۱۴۰۴
عضو تیم ملی کشتی آلیش بانوان در گفتگو با «دیباچه» مطرح کرد؛

دو طلای آسیا نقطه اوج کارنامه‌ام بود/ ‏طلای جهانی را هدف گرفته‌ام

۱۷:۴۹  -  ۰۸ تير ۱۴۰۴